Ahojte,
Mam taky problem..odisla som z prace kvoli sikane a celkovo som dost introvert a uzkostlivy typ. Konrcne som nasla novu pracu , zatial mam pocit ze sa na mna pozeraju vsetci divne, neberu ma do kolektivu a som z toho strasne smutna...neviem sa nejak zaclenit, snazim sa komunikovat , pracujem a robim co mozem za ten kratky cas co som tu, ale mam pocit ze mam strach z ludi a nedokazem sa uvolnit. Maju to ludia takto bezne ? Proste nedokazem nadviazat komunikaciu s kolegynami..mam pocit ze maju nieco proti mne :( som divna ?
@melanta
Robim v kancli..predtym sme boli iba dvaja..a teraz sme tu asi 7 zien..ja sa zapajam ked ma zaucaju, ale neviem co man hovorit ked sa oni bavia o detoch, rodine atd...ja deti nemam, su odonna starsie...snazila som da aj zazartovat aj pochvalit, ale niektore sa len otocia a dalej sa bavia o svojich temach...som tu necely nesiac, nikoho som nikde nepozyvala
@aminah09 a na obedy chodia kam? CHodievaj s nimi. Dones ten koláč alebo niečo. A potom už iba vydržať. Sú staršie, budú sa baviť aj s mladšou, neboj, len treba počkať, skôr či neskôr nájdete aj spoločné témy, alebo nájdeš spôsob, ako sa pripojiť aj do ich tém. Buď sama sebou, buď milá a všetko časom príde. Tieto kancelárie, kde je viac ľudí a hlavne ak sú tam iba ženy, tak je to niekedy náročnejšie. Ale to sa podvolí. 😉
Ano, kolac by mohol jednoznacne prelomit lady 😀 To vie velakrat spravit svoje. Ale neboj sa. Ako aj sama pises, si nova, zaciatky su proste vsade narocne, kazdy to ma rovnako. Akurat, ze niekomu trva dlhsie, kym sa zacleni a niekto to dokaze takmer okamzite. 🙂 Velku rolu v tom zohravaju aj tvoji kolegovia, podla toho aki su, no.
ale ved si tam kvoli niečomu inému a nie kvoli kamarátkam na pracovisku... však si rob svoje, na obed chod kde ty chceš alebo si objednávaj... a nechaj tomu volný priebeh, snažila si sa a ked nemajú záujem o komunikáciu tak ich nechaj tak, rob si svoje, časom si možno nájdete k sebe cestu a možno nie, ale za to hádam nebudeš znova meniť prácu, či? Máš aspoň pokoj a kľud
@aminah09 ono to chce v prvom rade čas a musíte sa trosku spoznať a potom zapadneš. K nám keď prišli nové kolegyne, tak vždy zo začiatku bolo v kancelárii trošku tichšie, ale nebolo to z dôvodu, ze by nam niekto prekážal 🙂 nestalo sa, že by sme niekoho neprijali, aj keď s niekym si človek sadne viac a s niekym menej.
Nebuď z toho smutná, nemajú dôvod mat niečo proti tebe 🙂
Nebav sa nasilu o témach, ktoré ta nezaujímajú. Nechaj tomu prirodzený priebeh
@sasitimi17 ano , dakujem🙂
@aminah09 ahoj, ako to dopadlo s tým kolektívom. Zvykla si si?
Ja som to tiež takto mala, priniesla som hneď na začiatku koláčik a snažila sa byť prirodzená.
Moje kolegyne skôr každého odhovárali a mňa to vôbec nezaujímalo, pretože som neni ten typ a tým pádom som nikdy nezapadla. Napokon ma z kolektívu vyštvali. A po mne za krátko ďalšiu.
Najlepšie sa mi pracovalo v mužskom kolektíve, tam sa nikdy neriešili kraviny.
Robíš v kancelárii, vo výrobe, v obchode? Čo tak priniesť zákusok, urobiť kafe a pozvať kolegov an kafe a koláčik. Ak chodia na obedy, pridať sa k nim. Navrhnúť ísť si po práci sadnúť na limonádu, že ich chceš spoznať konečne a v práci sa to moc nedá. Usmievaš sa, zapájaš sa do rozhovorov, do pracovných diskusí, ak máte poradu, si aktívna? Ak nie, aj to môže byť problém.