Nová práca

16. dec 2021

Dobrý večer,

Momentálne stojím pred dilemou, či mám vziat prácu, kde som vyhrala konkurz (povedala som ano, ale nie som o tom presvedčena) alebo ešte počkať kým sa ozvu z prace, kde som mala pohovor. Tam neviem ako na tom som, avšak náplň práce ma viac zaujala. Uzatvárať to chcú o pár dní neskôr. Teraz neviem čo robiť a nechcem byť neseriozna kebyže nenastúpim. Uvítam rady báb, čo stali pred podobnými rozhodnutiami resp. boli nerozhodne.

saraxyz
16. dec 2021

Môžeš nastúpiť a ak dostaneš kladnú odpoveď z práce, ktorá sa Ti viac páči, tak dáš výpoveď. Je to síce neseriózne, ale robí sa to

mogaa
16. dec 2021

no je to na tebe....skúšobná doba je o tom, že môžeš odísť kedykoľvek, rovnako zamestnávateľ ti môže povedať zbohom zo dňa na deň....ale môžeš byť aj seriozna, prácu kde si vyhrala konkurz odmietneš a o pár dní sa dozvieš že do druhej ťa nevzali.....

autor
16. dec 2021

Ono stojím aj pred dilemou, že keby na do druhej nevzdali, tak skôr by som asi hľadala niečo iné aj tak. Ako má prvá práca svoje výhody, ale nie je náplň práce to, po čom moje srdce piští.

vilma7
16. dec 2021

V podobnej situácii bola moja sestra, kde vzala prácu, lebo si myslela že na to druhé miesto kde sa ešte uchadzala a čo ju viacej lákalo, nevezmú. Ale vzali a potom sa nakoniec rozhodla pre tú druhú. V tej prvej, ešte predtým ako mala nastúpiť oznámila, že dostala ponuku ktorá jej viacej vyhovuje z viacerých hľadísk.
A nič sa nestalo. V prvej práci sa jej ešte snažili ponúknuť vyšší plat a vymoženosti, ale po tej druhej práci viacej túžila. A neoľutovala.