Nová manažérka nám znepríjemňuje prácu

aurora21
13. mar 2024

Ahojte, dlhodobo pracujem v jednej firme, v ktorej sa mi skutočne paci a mám rada svoju pracu ale vystriedali sa nám manažérky. Nova manažérka nie je uplne vhodná keďže robí všetko len nie svoju pracu a veľmi nám znepríjemňuje pracu a ničí kolektív. Som v podstate o pozíciu nižšie (zástupca manažéra) a všetku pracu prenecháva mne, robím veci za nu a do toho mám ešte svoje povinnosti, na ktoré mi tým padom zostava menej casu a som pod tlakom. Chcela by som sa dať vypísať na PN a trosku jej zavariť, hodit ju do vody aby zistila, že keď bývam na veci sama ja môže byt aj ona. Samozrejme tým, že sa chcem dať vypísať bez veľkých zdravotnych ťažkosti určite neznevazujem ľudí co ich majú, ale potrebovala by som aj trosku vypnut keďže toho mám vyše hlavy. Preto sa obraciam na vás s otázkou s čím sa dať vypísať na PN v takomto prípade keďže s tým skúsenosti nemám, ďakujem.

(výpoveď naozaj dávať nechcem keďže finančne som spokojná nadmieru a nahlásiť problém s manažérkou na vyšších pozíciách tiež nie je cesta keďže sa zo vsetkeho vie vykrutit)

micusa2222
13. mar 2024

@aurora21 určite, ak máš normálnu obvodnú, všetko jej povedať, že potrebuješ dvoj - trojtýždňový oddych, ona ti napíše nejakú rozumnú diagnózu...

surama
13. mar 2024

@aurora21 Normalna lekarka ta pochopi, ked jej povies, ze si prepracovana/vyhorena a potrebujes oddych.

deti95060810
13. mar 2024

ja by som sa zas nespoliehala na "dobré srdce" lekárky... môžeš sa popáliť...

janinque
13. mar 2024

A keď sa vrátiš z PN a opäť na teba presunie všetky veci, tak spravíš čo? Pôjdeš na ďalšiu PN?

ms_green
13. mar 2024

Ako píše @deti95060810 môžeš sa popáliť. Obvoďáci sú tiež kontrolovaní. Keď si na PN nie si na dovolenke. Keďže tvoj stav ti "zamedzuje pracovať", máš osobitný režim. Keď ťa prídu skontrolovať a nenájdu ťa tam máš problém ty aj lekárka, ktorá ťa vypísala na PN.
Tak isto to nič nerieši. Ja by som sa pokúsila so šéfkou porozprávať. Prípadne s kolegami. Ak by ste išli všetci za jej nadriadeným neverím tomu, že vás pošle preč.

lakebabe
13. mar 2024

@aurora21 daj sa PN a počas PN si zacni hľadať nové miesto keď sa vrátiš bude to to iste

aurora21
autor
13. mar 2024

@ms_green nikde som nepísala že by som si počas pnky behala po výletoch alebo šla na dovolenku🙂 pokus o konzultáciu s nadriadeným bol ale neberie to ako kritickú vec a stále počíta s tým že si na sebe zvykneme. Ale keď si veduca chodí z prace domov ako sa jej zachce, ťaháme za nu nadčasy nie len ja ale aj další kolegovia, vyhráža sa so znížením platu ale v moment ako sa to ide riešiť s jej nadriadeným je ako vymenená a nemáme jej určite veci ako dokázať aby z toho mala ona zle.

aurora21
autor
13. mar 2024

@lakebabe toto mám v pláne, vo firme plánujem zostať ale presunúť sa pripadne inam.

lakebabe
13. mar 2024

@aurora21 ak máš takú možnosť ísť inam prečo nie . Pnka zo dva týždne by problém byť nemal ,aspoň u mojej dr nie je nikdy ,pokiaľ by si vysvetlila že si vyčerpaná a máš zdravotné problémy.
A nemáš možnosť radšej si vyčerpať dovolenku aspoň týždeň dva? A počas nej čosi riešiť nove

aurora21
autor
13. mar 2024

@lakebabe dovolenka bola prvý plán, lenže tu mi musí schváliť práve veduca a tam je problém.

akje
13. mar 2024

@aurora21 ved v pracovnej zmluve mas uvednee, co je naplnou tvojej prace. Tak jej to ukaz. Normalne kludne jej povedz, ze ty mas svojej roboty dost, nestihas robit aj tu jej a ak ma problem stihat tu svoju nech ide za svojim nadriadenym. Ale nech to nehadze na teba.

Predpokladam, ze sa vyhraza viacerym, spiste to niekde a podajte hromadnu staznost. S datumami a casmi, kedy to dana osoba povedala a pri akej prilezitosti. Bude to sice slovo proti slovu, ale tak majitel firmy urcite nezatvori oci pred prehlasenim viacerych osob, ktori u neho pracuju dlhe roky.

lakebabe
13. mar 2024

@aurora21 ale aj vedúca ma vedúceho obrátila by som sa vyššie pokiaľ chceš v tej firme ostať. Co najhoršie sa môže stať nájdeš si čosi iné ak to nepomôže

lucykelly
13. mar 2024

únava a vyčerpanie ... normálne sa s tým dá ísť na PN

lb1984
13. mar 2024

@aurora21 jeminku pôjdeš k Dr povieš ze máš teploty boli ta hlava atď co myslíš ze sme v škole resp máš nast a tvoja Dr bude jak policajt a bude zisťovať ci si nevymyslas? Chceš ísť na PN chod ale to co urobíš není riešenie lebo praca si ta počká. Ak nová mng presúva na teba svoje úlohy tak ich presunie potom na iného každý máme dáky štýl prace a zjavne je tento jej. Aby sa nestalo ze sa vrátiš z PN budeš robiť dvojnásobne.

maranco
13. mar 2024

@aurora21 nadčasy máš riadne evidované v dochádzke a zaplatené?
foť si dôkazy, keď sa vyhráža nahrávaj si na mobil, zíde sa pri ďalšej konzultácii s nadriadeným
veci za ňu "nemusíš vedieť urobiť"

surama
13. mar 2024

@ms_green Ved autorka nikde nepise, ze bude doma a bude cavargovat po vyletoch. Psychicke vycerpanie ti nepride ako dostatocne na PN? Mojho manzela tak zobrala zachranka.

maranco
13. mar 2024

@aurora21 keď za ňu všetko poslušne urobíte, stačí jej keď sa na vás vyvrieska tak nikdy nepocíti dôsledky svojej neurobenej práce.
Keď párkrát nebudú splnené veci kvôli nej, tak už to nebude šéf brať, že si treba zvyknúť.

micusa2222
13. mar 2024

@ms_green je fakt, že kontrola skôr ide po ľudoch, ktorí sú neustále na PN-kách alebo kadejakých lekárskych vyšetreniach...ak je fakt normálna pracujúca a nie fľákačka, nemá sa čoho báť...

oli18
13. mar 2024

U obvodnej predstieraj ortopedicke tazkosti a pytaj si rehabilitacie. Ortopediu odmietni, lebo oni davaju robit snimky a davaju lieky. Povedz, ze lieky nechces, ale nejake procedury. Dnes ma problemy pohyboveho aparatu 75% populacie.

hipuska
14. mar 2024

Súhlasím. Povedz, že ta seklo a nemôžeš sa hýbať. Alebo koleno. A to, že vedenie neriesi. U nás je to to isté. Pokiaľ neklesá fakturácia, snaha o riešenie nie je. Akurát si úprimne myslím, že 2 týždne PN nič nevyrieši. Pretože, všetko sa iba potlačí dopredu a počká na teba. To by chcelo 2 mesiace aby sa niečo ukázalo. A teda, nechápem prečo riešite veci za ňu? Ja sa v takýchto situáciách správam ako hlupa: vážne? Nevedela som, nie je to.moja práca...po skončení pracovnej doby odchádzam domov. Nikdy neukazujem v práci čomu všetkému rozumiem. Myslím, žeby boli veľmi prekvapení. Robím iba toľko, koľko mi zaplatia. Ale,.moju prácu mám rada aj kolektív

petracandle
14. mar 2024

@aurora21 máš 2 možnosti. Buď normálne obvodnej vysvetliť situáciu, že si vyhorená a spoliehať sa na to, že doktorka pochopi a vypíše ťa; alebo si niečo vymyslieť: ideálna je bolesť chrbta. Tá sa veľmi ťažko dokazuje a dá sa aj pomerne dlho PNkovať. Nakoľko máš predpokladám sedavé a stresové zamestnanie, je problém s chrbátom aj veľmi reálny

ms_green
14. mar 2024

@micusa2222 Nespoliehala by som sa na to. Bola na PN raz v živote a aj to na 3 týždne keď som bola po operácii. Prišli ma skontrolovať 2x.

lakebabe
14. mar 2024

@ms_green je to velmi individuálne ako sa ráno rozhodnú na sociálnej kedysi som bola veľmi často PN raz aj rok a par mesiacov a nikdy som nemala kontrolu niekto je dva týždne a chodia stále nespoliehala by som sa na to ze neprídu

purple_wolf
17. mar 2024

normalne vytiahni telefon urob nenapadne video ked ju budete konfrontovat s tym ze takto to dalej nejde - neviem kolko vas je ale idealne ked budete samostatne alebo v malych skupinkach po dvoch/troch aby ste mali viac zaznamov ako sa vam vyhraza a toto pustit jej nadriadenim ... podla tohto opisu by to mohlo skoncit aj ako sikana na pracovisku z jej strany pripadne hrube porusenie pracovnej disciplíny... niektorym ludom vyskratuje obvody ked su na vyssich poziciach a potrebuju facku od reality