Ahojte, tentokrát pre kamaráta, zháňam notára, ktorý by prišiel domov overiť darovaciu zmluvu, jeho prababka je už imobilna, no chce mu darovať svoju časť domu, za to,že sa o ňu stará, no on to chce mať aj pred notárom, aby to bolo všetko aj právne v poriadku + by na tej zmluve bola uvedená suma, ktoru by mal vyplatiť jeho babke, a babkinym sestram.
Ak o niekom viete, kľudne píšte aj do správy, vďaka 🙏
Overenie robí aj obecný úrad. Darovacia zmluva na nehnutelnosť musí byť písomná, to inak nejde, a musí podať návrh na vklad na kataster.
@mamina0078 jaaaaj na to som zabudla - Nitra
@ckocka čiže prakticky,ideálne niekoho splnomocnit? Keďže je imobilna
@mirkasmile K nám prišli z obecného úradu domov, sú na to zvyknutý, chodia aj do nemocnice.
@ckocka čiže prakticky aj z obecného by to vedeli overiť? Ja sa do toho nevyznám, len kamarát má poprosil, jestli by som nevedela skúsiť zistiť
Áno, obecné a mestské úrady majú overovaciu pravomoc. Kamarát asi nevie vela ani o darovaní, nech si to naštuduje alebo sa obráti na právnika.
Hocijaký príde.za poplatok (tiež sme potrebovali)
@ckocka tak prababka ho s tým zaskočila, lebo on sa o ňu stará bez toho, aby mu niečo sľúbila.
A ona to chce stihnúť, kým pôjde na druhý svet. Takže áno, veľa o tom nevie, ale ďakujem dám mu vedieť 🙏
@mirkasmile tiež si myslím, že nájdeš notára ktorý príde domov za mierni poplatok. Tiež sme to riešili. Najprv oslov toho čo máš najbližšie
@mirkasmile nerozumiem tomu. Ak mu chce dom darovať, koho má on vyplácať? Babku a jej sestry? To je nelogické. Darovaciu zmluvu vám napíše kto? Určite by som vyhľadala notára v okolí, vysvetlila situáciu a poradila sa.
Lokalita? Asi ťažko kvôli jednej zmluve príde notár napr. z BA do Humenného..