Notár, ktorý príde domov

mirkasmile
4. feb 2022

Ahojte, tentokrát pre kamaráta, zháňam notára, ktorý by prišiel domov overiť darovaciu zmluvu, jeho prababka je už imobilna, no chce mu darovať svoju časť domu, za to,že sa o ňu stará, no on to chce mať aj pred notárom, aby to bolo všetko aj právne v poriadku + by na tej zmluve bola uvedená suma, ktoru by mal vyplatiť jeho babke, a babkinym sestram.
Ak o niekom viete, kľudne píšte aj do správy, vďaka 🙏

mamina0078
4. feb 2022

Lokalita? Asi ťažko kvôli jednej zmluve príde notár napr. z BA do Humenného..

ckocka
4. feb 2022

Overenie robí aj obecný úrad. Darovacia zmluva na nehnutelnosť musí byť písomná, to inak nejde, a musí podať návrh na vklad na kataster.

mirkasmile
autor
4. feb 2022

@mamina0078 jaaaaj na to som zabudla - Nitra

mirkasmile
autor
4. feb 2022

@ckocka čiže prakticky,ideálne niekoho splnomocnit? Keďže je imobilna

ckocka
4. feb 2022

@mirkasmile K nám prišli z obecného úradu domov, sú na to zvyknutý, chodia aj do nemocnice.

mirkasmile
autor
4. feb 2022

@ckocka čiže prakticky aj z obecného by to vedeli overiť? Ja sa do toho nevyznám, len kamarát má poprosil, jestli by som nevedela skúsiť zistiť

ckocka
4. feb 2022

Áno, obecné a mestské úrady majú overovaciu pravomoc. Kamarát asi nevie vela ani o darovaní, nech si to naštuduje alebo sa obráti na právnika.

vierka82
4. feb 2022

Hocijaký príde.za poplatok (tiež sme potrebovali)

mirkasmile
autor
4. feb 2022

@ckocka tak prababka ho s tým zaskočila, lebo on sa o ňu stará bez toho, aby mu niečo sľúbila.
A ona to chce stihnúť, kým pôjde na druhý svet. Takže áno, veľa o tom nevie, ale ďakujem dám mu vedieť 🙏

sendy1977
4. feb 2022

@mirkasmile tiež si myslím, že nájdeš notára ktorý príde domov za mierni poplatok. Tiež sme to riešili. Najprv oslov toho čo máš najbližšie

mandala77
4. feb 2022

@mirkasmile nerozumiem tomu. Ak mu chce dom darovať, koho má on vyplácať? Babku a jej sestry? To je nelogické. Darovaciu zmluvu vám napíše kto? Určite by som vyhľadala notára v okolí, vysvetlila situáciu a poradila sa.