Ahojte nepíšem tu preto aby som vyzvedala kolko zarábate ale chcem len vediet ako to je aj inde. Ja pracujem v jednej nemenovanej firme a poviem vám štve ma ,že pred pár rokmi som zarábala viac ako teraz a to aj o 200€ vtedy ešte koruny boli čiže o 6000Sk mám menej plánujem preto odíst tak sa pýtam či aj vy máte také skúsenosti ☹
@liz_lemon hej znížili nám všetkým a ešte k tomu nám za všetko strhávajú z prémií
podotýkam som tam 9 rokov 😉
@marianka79 jaj, no tak to by si mala zacat rozmyslat nad nejakou novou robotou...
u nas sa zvysuje kazdy rok, sice uz to nie je take ako volakedy, ale stale je to lepsie ako nic, premie nemame vobec, ale raz za rok su odmeny, a tie su tiez celkom dobre
@liz_lemon vieč čo? u nás ked brigádnik niečo popletie odnesieme si to my lebo im nemože strhnút kedže brigádnici sú cez agentúry takže tak je to a dnes mi prišla výplata no skoro som odpadla 😒
@marianka79 na tvojom mieste si zacnem vazne nieco hladat, zrejme nema vyznam zostavat u takeho zamestnavatela
@marianka79 možno by bolo dobré konkretizovať čo je vlastne pre teba "nízky plat". Pre niekoho je to 400 € a pre iného 800€ 🙂
aj keď si myslím, že je nás tu dosť, čo máme nízky plat ☹
@jarus1 tak 800€ to by som bola štastná ako blcha 😉 a čušala by som
@jarus1 vieš ale ide o to že tam robím vela rokov a plat čím dalej tým nižšímám síce lepšie miesto ako predtým ale robím tak isto len nás začali normovat a tie normy sú kolkokrát z brucha nedá sa to spravit a ked aj to ani napit ani na wc nejdem a padám dole hubu jaj to vypadá že sa tu lutujem to nie ja si robím podla svojho tempa zdravie mi je prednejšie ale je to nespravodlivé ved ani odložit sa nič nedá
@liz_lemon hladám veru inú prácu
aj ja som po návrate z MD prišla o 5 tis Sk ☹ a tiež ako ty, robím vo firme viac ako 9 rokov. Je to smutné ☹ ☹ ☹
@jarus1 aj u vás sa vyhovárajú stále na krízu??? 😕
dokola...a neuvedomujú si, že kríza postihuje aj nás ☹
@jarus1 my si to ale najviac odskáčeme náš vedúci jednej raz povedal že my sme spodina že on je hore a my dole no neni to k...t 😠
@marianka79 celkom tomu nerozumiem, ako mozes byt postihovana za chybu niekoho ineho? to je v rozpore so vsetkym...Dala by som podnet na inspektorat prace...vratane tych noriem. A ak si vies najst novu pracu, tak by som od takeho "zamestnavatela" zmizla rychlostou blesku
@sisaha no vidíš u nás je to tak ja si hladám inú prácu ale naša firma sa bude stahovat tak neviem ako to bude v novom no pokial tam bude dotyčný ... 😠 tak asi všetko po starom bude jedine že by som sa dala preložit na inú pozíciu ale to zas ide cez dotyčného... 😖 a ten robí tak ako robí je doslova bez chrbtovej kosti
@sisaha a aj keby sme to dali na inšpektorát ženy sa boja o robotu no ja som za že v jednote je sila len vysvetli to im 😖
@marianka79 pozri, mnou by takto zametat nemohol ani len kolega, nieto nadriadeny. Ak ti znizil vyplatu, nechaj si aspon mailom zdôvodnit preco. Tieto konverzacie si odkladaj a ked nazbieras dostatocny pocet a dôkazov toho, že ti neopravnene siahal na vyplatu a nestitil sa ani mobingu, isla by som tvrdo po nom..Aj za cenu sama, ked uz v jednote nie je sila..
@sisaha myslím že by mi ani na maily neodpovedal 😉 to by si ho musela vidiet ako komunikuje s ludmi a riaditel si ho nedá lebo strhnuté peniažky idú jemu 🙄
@marianka79 fuuu aj u nas v praci je to des,robime tyzden a tyzden na 60 percent-zvysovanie platu mozme roky snivat alebo o niakych odmenach. ☹ a ked by sme sa ozvali tak odpoved je jednoducha-nepaci sa vam mozte ist inam 😠 o pracovných podmienkach ani nehovorim-to je telenovelu,ale praca ako taka sa mi paci,mam to blízko od domu tak držím hubu a krok lebo je to skoro vsade v dnesnej dobe 😠 takže tazko poradit ....
@marianka79 ak ti neodpovie na mail, posli mu tieto otazky cez jeho nadriadeneho, neverim, ze sa nikto nevyjadri. A ak by aj toto odignorovali, tak by som sa informovala oficialne doporucene listom...
@sisaha nad ním je už iba riaditel
@titkovamiriam vieš len toto nám robí jedna jediná osoba-vedúci pracoval u nás pred pár rokmi odyšiel a zas sa vrátil no a ide to dolu vodou sme sa dozvedeli že vo firme kde bol pred návratom sem dostal cez držku a ludia ho jednoducho vyštvali nadávali na neho a tu sa rozkysuje ja viem že s robotou je to zlé no ja sa nebojím že by som si nenašla inú len som zvedavá či aj u iných je to ako tu všetko je drahšie a plat klesá do riti tam človek sa musí obraciat aby vyžil z toho mála
@marianka79 no aj u nas je to podobne az nato že tento nas clovek do firmy prisiel a odvtedy je to z mesiaca na mesiac horsie a horsie,ked som bola na materskej super ludia z firmy bud odisli sami alebo ich vystval,je mi z toho smutno lebo tam robim 16 rokov...
@titkovamiriam povedz je to normálne že jeden človek robí tolko zla ja nášmu veducemu hovorím hitler 😅 😖
@marianka79 normalne to nieje 😠 ale je to dnesna realita 😠
@titkovamiriam od jednej baby som sa dozvedela že vo firme kde pracovala predtým chceli zaviest tresty-bičovanie dokonca tam aj niekomu tresli a ten dotyčný im to vrátil je to korejská firma debili že bičovanie 🤐
@marianka79 tak to už čo je??? 😕
@titkovamiriam u nich je to asi normal ale tu na SVK im to neprešlo 😉
no nič idem kuknút nejaké inzeráty 🙂
@marianka79 dnes mas sancu na dobru pracu asi len po znamosti ☹ ale drzim palce 😉
@marianka79 mam to chapat tak, ze ti znizili mzdu, alebo si isla inam a tam mas menej?