Nie je neskoro preorientovať sa v 30tke z fabriky do sociálnej sféry?

12. apr 2021

Ahoj baby, chcela by som sa tak nezáväzne poradiť. Mám 30 rokov, doteraz som pracovala prevažne vo výrobe, teda všetko nekvalifikované pozície. Práca ok, ale nebolo to nič, čo by ma napĺňalo alebo nejak obohatilo. Ale mala som možnosť pracovať s mentálne postihnutými detičkami a to bolo úžasné. Úžasné v tom zmysle, že som zrazu vedela, že je to presne to, čo ma napĺňa - pomáhať druhým. Vôbec to neberiem ako prácu, bolo to prvýkrát čo som milovala chodiť do práce. Chcem sa Vás spýtať, nie je neskoro sa preorientovať z fabriky do sociálnej sféry? Prípadne keď sa budem uchádzať o prácu, ako im vysvetlím, že som roky pracovala vo fabrikách a teraz chcem niečo úplne iné? Nebudú na mňa pozerať divne?
Takisto vzdelanie nič moc, Obchodná akadémia. Ale rozmýšľam, že si externé urobím školu, samozrejme rôzne kurzy už pozerám. Čo si o tom myslíte?

pribinak
12. apr 2021

Ani v 50tke nie je neskoro. Veď kde je napísané že cely život musíš trčať vo fabrike?

aniele
12. apr 2021

Držím palce. Nikdy nie je neskoro začať s prácou, ktorá ťa napĺňa.

nika23t
12. apr 2021

Určite nie je neskoro. A presne toto je potrebne v takomto zamestnaní. Človeka, ktorý bude chodiť do práce s radosťou a s láskou sa bude starať o tých, ktorí to naozaj potrebujú ❤️ Drzim palce, aby si nasla prácu, ktorá Ta bude napĺňať a tešiť 🍀

domcci72
12. apr 2021

na to nikdy nie je neskoro. drzim palce aby si robila to co ta naplna

jazula
12. apr 2021

Vysvetlíš im to rovnako ako nám tu 🙂. Až keď si mala možnosť to vyskúšať, zistila si, ako ťa to naplnilo. To ich môže na pohovore len potešiť 🙂. A keď sa ešte chceš v novej oblasti aj rozvíjať, nič lepšie si želať nemôžu (a to som už robila pekných pár pohovorov pre môjho zamestnávateľa). Držím palce 🍀

danieli
12. apr 2021

Veľa šťastia, ak ľudia robia čo ich baví svet kvitne

trema
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
surama
12. apr 2021

Chod do toho 🙂

zuzinapipina
12. apr 2021

Ahoj, urcite nie je neskoro, aj keby si mala 50 a našla si niečo, čo ta bavi a napĺňa. Ja mam záhradnícka školu, na ktoru som išla dobrovolne nasilu 😃 nebavila ma, ani som si nikdy nemyslela, že ma to niekedy bude živiť, a po 30tke som sa stala kvetinarkou, a je to úžasné, mam rada to co robím, vyuzijem svoju kreativitu. Ale ak by mam bavilo niečo este viac, nevahala by som a isla si za svojim. Ved predsa preto sme aj na tomto svete, robiť to co nas baví a byť šťastný. Tak držím palce 😉

autor
12. apr 2021

@trema Tak ja by som rada pracovala s detičkami, napríklad v stacionári, v rôznych domovoch. A ak by mi to nevyšlo, tak by som skúsila starostlivosť o seniorov, oni tiež potrebujú lásku a starostlivosť.

autor
12. apr 2021

Ďakujem baby za povzbudenie 😊
Ale ako tu už bolo spomenuté, konkurencia je veľká a z toho mám trochu strach, mám už 30 a do sociálnej sféry sa hlásia omnoho mladší ľudia ako ja a študovaní. Tak aby to nakoniec nevyšlo navnivoč.

littlebubble
12. apr 2021

Tiež som začínala v obchodoch a nikdy som to nebrala ako prácu na celý život a nepovažujem sa za predavačku lebo som to kedysi robila 🙂.

Počula som, že niektoré ženy sa na praxi detičiek nechceli ani dotknúť lebo by sa zašpinili.Oni potrebujú ľudí ako si ty.Neviem, že či to tak funguje všade, ale niekde stačí kurz, nepoviem ti aký lebo neviem, ale počas tejto práce sa dá aj študovať.

Dôležité je, že človek pracuje, nesedí doma a chce sa vzdelávať a posúvať.
Koľko vysokoškolákov robilo vo fabrike.A koľko ľudí to aj baví 🙂.Nemôže ťa predsa zastaviť životopis.Niekedy človek robí nekvalifikovanú prácu lebo musí a nie preto, že chce.Podľa toho sa predsa človek hodnotiť nedá.

zuzikaslat
12. apr 2021

Ja som šla na vysokú školu so zameraním, ktoré chcem robiť, ako 40 ročná. Pred rokom som promovala. Nikdy nie je neskoro... veď si ešte mladá... aktívny život ešte ďalších 30 rokov. Keď už vieš, čo chceš, choď za tým. Prekážky prídu, ale nie na to, aby ťa zastavili, ale aby ti pomohli vyliezť vyššie 😉

autor
12. apr 2021

@zuzikaslat Wau, tak to je super, úžasne inšpirujúce. Gratulujem 😊
Mojou nevýhodou je, že si malo verím a vždy sa nájdu takí, čo ma dokonale odradia rečami typu "Teraz si sa zobudila?", "Už si zmeškala vlak", ostatní na to študovali a podobne. Tak neviem.

phulakova
12. apr 2021

nikdy nie je neskoro. to, že budú "pozerať"..to áno, ale stále sa nájdu miesta, kde treba aj nového človeka, bez skúseností, bez zlých návykov, kde si chcú človeka "dotvoriť", kde ho chcú niečo naučiť. školu treba, bez školy to nepôjde. držím palce.
zo začiatku určite veľa rodičov uvíta napr. doučovanie, ak ti ide aj vzdelávanie detí. zvykneš si na rôzne reakcie detí..závisí veľa od postihnutia dieťaťa. a ako každé intaktné dieťa, aj medzi deťmi s postihnutím sú obrovské rozdiely. robila som v DD, v škole..doučovala som..každé jedno dieťa bolo iné. držím palce

fajnova
12. apr 2021

Ja som sa na takúto prácu preorientovala pred 40-tkou a už ju robím niekoľko rokov. Baví ma to a napĺňa. Ja som si urobila dve nadstavby dvojročné a po rokoch potlkania sa po rôznych pracovných odvetviach som konečne našla to, v čom sa cítim dobre.

fajnova
12. apr 2021

Ešte dodám, že do školy so mnou chodili aj dámy 50+, takže pusti sa do toho a moc nad tým nepremýšľaj.

zuzikaslat
12. apr 2021

Vždy budú ľudia, ktorí sa snažia zabrániť iným, aby si splnili svoje sny... nájdi si takých, ktorí ťa podporia... ak takých okolo seba nemáš, kľudne mi napíš 😉 raz som niekde počula, že keď dáš do vedra kraby, niektoré začnú vyliezať von, ale ostatné ich vždy stiahnu dole... je to tvoj život, vylez z vedra a choď za svojim snom 😊🔥

dt1
2. feb 2022

Obchodná akadémia s maturitou? Ak máte aj maturitu tak určite sa môžete presadiť

jahoda_12
Odpoveď bola odstránená
Zobraz