Ahoj baby,
Pracujem na 3 smeny, teda ranná, poobedná a nočná. Tá nočná je zabijak. Nezvládam to. Som príšerne unavená, polka smeny v pohode, ale vždy okolo tretej ráno mám krízu, zaspávam v stoji. Po nočnej spím tak 2,5 - 3 hodiny, viac sa mi nedá. Potom ešte poobede zaspím na hodinu-dve, viac sa mi nedá. Myslím, že už to nie je o zvyku, pracujem takto už štyri mesiace. Na nočnej aj robím chyby, neviem sa sústrediť na prácu... Takisto musím veľa piť, pretože som stále smädná. Rozhádzalo mi to aj cyklus.
Dá sa s tým niečo robiť alebo zmeniť prácu?
Robím osmičky, celú smenu stojím. Pracujem s výrobkami, vážia 2,5 až 3 kg, za smenu mi ich prejde rukami okolo 1500 kusov. Takže tiež náročné na ruky, to sa trochu bojím karpalov.
Zmenit pracu. Alebo to riesit s lekarom, po vysetreniach je mozne vydat posudok, ze nemozes robit nocnu pracu. Ja napr. nemozem, ale ja mam neurologicku diagnozu. Na zaklade toho, v pripade, ze sa to da, by ta mohli preradit na inu smenovost, len ranne a poobedne napr. - ale to nie vsade funguje tak, ze sa da preradit na ine oddelenie, kde nocne nie su. Skusit ale mozes.
Za majsterkou a požiadat iba o dve smeny. Aj lekara... . Iste nerobite nic životu nevyhnutné, mali by vyhovieť. Ak nevyhovejú, odist.
Ja som to tiež moc nezvládala..
nocna praca je vhodna pre chlapov, ktori zaspia aj za denneho svetla, a aj ked nemaju rovnaky rytmus-vidim to doma-raz, dva, tri....a spi...a mozu aj tragace padat, a pre baby, ktore este nemaju deti. My zeny-matky sme inak nastavene, toto vo vacsine pripadov nedavame, takze moznost je ziadat len ranne a poobedne, resp.zmenit pracu, ono ti to uberie z vela rokov zivota, ak budes pokracovat
Asi to teda nie je pre teba, pre mna by to tiez nebolo ja najlepsie viem fungovat skoro rano a doobeda, to proste som najproduktivnejsia, v noci alebo tak by som robit nemohla. Neda to kazdy.
Nočna nehrozi, o 24.00 by som už davno vykapala
@karolinakr ja už o 22 hod. by som bola nepoužiteľná. Cez deň ja nedokážem toľko dospať ako v noci. Obdivujem ľudí, ktorí to zvládajú
Zmeniť prácu. Rozhadze ti to celý biorytmus, také tie vnútorné hodiny podľa ktorých by sme mali fungovať. Deficit spánku ta raz dobehne. Môj otec robil celý život na 3 zmeny a poviem ti, cele noci nespi. Zaspi až niekedy o 3-4 ráno, a nepomáha mu nič, ani tabletky 🤷🏼♀️