Nezapadla som v práci

14. okt 2022

Som týždeň v novej práci, ale nezapadla som. Som introvert, nie som moc komunikatívna s cudzími ľuďmi. Musí mi tá osoba "sadnúť". Pracujem v sklade, kolektív je malý - so mnou 7 ľudí. Traja muži, starší a ženy ako ja. Mám pocit, že ich obťažujem. Moc sa nerozprávame, neviem o čom. Sama rozhovor začať neviem a oni so mnou nehovoria. Až na jedného teda. Inak nula bodov. Dnes mi bolo z toho do plaču.
Neviem čo s tým. Som divná.

doriiis
14. okt 2022

Daj tomu cas...obcas s nimi skus prehodit nejake zdvorilostne formulky

alex49
14. okt 2022

po týždni som bola rada, že viem kde je kuchynka a záchod 😀
si tam príliš krátko, ja si teraz po troch rokoch môžem povedať, že kolegov poznám a môžeme sa baviť "len tak". Tiež som introvert a bola som v kancli z jednou kolegyňou, zvyšok som poznala iba zbežne. Časom som prestala byť nervozna a oni ma akceptovali aká som, že vela nehovorím, ale dá sa so mnou baviť.

kiwi3
14. okt 2022

presne, ved po tyzdni nemozes vediet este nic o praci, nie to este o kolegoch. 7 ludi je sice malo, ale ajtak je velka moznost, ze si najdes niekoho, s kym si sadnes

drzaopica
14. okt 2022

Zacni rozhovor o comkolvek, ked sa im ty nepriblizis budes stale ako cudzia

mirkava
14. okt 2022

Súhlasím s tým ze týždeň je brutálne krátka doba. Skús začať o počasí: "dnes je ale vonku zima" 😉 držím palce

cristy
14. okt 2022

Úplne ťa chápem...ja som tiež introvert, po 10 rokoch doma som minulý týždeň nastúpila do práce. Ženský kolektív, asi 30 žien...prvé dni som chcela s tade ujsť 😁 Tento týždeň to bolo už oveľa lepšie, už som bola uvoľnenejšia, proste som začala klasickými zoznamovacími otázkami, odkiaľ si? Máš deti? Odkedy tu robíš? Blablabla...potom to už išlo samé

liz_lemon
14. okt 2022

v pondelok zacni s otazkou, aky mali kolegovia vikend, mozno sa rozprudi debata

doriiis
14. okt 2022

Dam ti par rad.Ak chces s niekym zacat konverzovat...pochval ho,daj mu kompliment.Zenam na oblecenie,vlasy,kabelku,atd...
Muzi maju radi temy o autach,zenach a o muzskom svete.U zien nic nepokazis otazkami o tom,kto co varil,otazky o detoch a mnoho ludi ( aj muzov) sa chyti na klebety.Ked vyzistis,kto ma co rad ( psickari,telenovelo maniaci,domace zienky) zameraj sa u kazdeho na jeho oblubene...neboj,dobre bude

vakaveronika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vakaveronika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hayabusa1337
16. okt 2022

je cas vystupit z komfortnej zony a nieco s tym robit pretoze ti to zjavne vadi, takze neni ina cesta ako sama zacat konverzovat a ked ta aj tak " budu odmietat" aj skrz tvoju snahu naviazat kontakt tak je to na tebe no ja by som menil job🙂

strudlikmalicky
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
strudlikmalicky
17. okt 2022

Tak ešte raz 😁 Ja som tiež introvert a doteraz som nezapadla v žiadnej práci. Niekde to bolo lepšie, niekde som nevydržala ani jednu smenu 🤣 Až teraz mám takú prácu, kde sa to dá vydržať kvôli tomu, že vlastne som v kontakte s kolegami asi 20 minút. V minulej práci som vydržala mesiac a pol, myslela som, že sa to časom zlepší no opak bol pravdou, bolo to zo dňa na deň horšie. Tým chcem povedať len toľkoto: niekedy proste nezapadneš nikdy a vtedy je lepšie hľadať inú prácu.

alguno
17. okt 2022

@strudlikmalicky súhlasím! Každý má šťastie v svojich rukách.

autor
17. okt 2022

Tak nakoniec ma ohovárajú. Super.

alguno
17. okt 2022

Ako to vieš? Ak je to pravda, na rovinu do očí sa s nimi o tom porozprávaj, že čo majú za problém! Treba si otvoriť hubu, inak si budú dovoĺovať.

mikadooo
17. okt 2022

Fíha, po týždni hodnotiť, že si nezapadla, no tak ja ti neviem... 🤔 Tiež som (skôr) introvert, ale ani vo sne by ma nenapadlo hodnotiť toto po týždni... A píšeš, že okrem jedného, tak keď po týždni už pokecáš s jedným zo 6 kolegov, tak podľa mňa to je celkom fajn bilancia... 🙂.

aminah09
12. okt 2023

Ahoj vobec nie si divna, mam to rovnako...som introvert a je mi tazke zacat diskusiu s novymi ludmi a uz vobrc nie ak vidim ze ma maju na haku :D

vakaveronika
31. okt 2023

v pohode, oni sú možno tiež introvert 🙂

30ericka
31. okt 2023

ahoj, ako si dopadla v tej teraz už starej práci? Zostala si?

autor
31. okt 2023

@30ericka Ahoj, nie, odišla som. Hrôza čo sa tam dialo, ale mám teraz super prácu, som spokojná 🙂

meganjuly
25. aug 2024

A mňa chcú po 7 dňoch nechať samú robiť. A ešte k tomu fyzicky a psychicky náročná práca. Mám dosť idem dať výpoveď a je mi jedno z čoho budem žiť