Som týždeň v novej práci, ale nezapadla som. Som introvert, nie som moc komunikatívna s cudzími ľuďmi. Musí mi tá osoba "sadnúť". Pracujem v sklade, kolektív je malý - so mnou 7 ľudí. Traja muži, starší a ženy ako ja. Mám pocit, že ich obťažujem. Moc sa nerozprávame, neviem o čom. Sama rozhovor začať neviem a oni so mnou nehovoria. Až na jedného teda. Inak nula bodov. Dnes mi bolo z toho do plaču.
Neviem čo s tým. Som divná.
po týždni som bola rada, že viem kde je kuchynka a záchod 😀
si tam príliš krátko, ja si teraz po troch rokoch môžem povedať, že kolegov poznám a môžeme sa baviť "len tak". Tiež som introvert a bola som v kancli z jednou kolegyňou, zvyšok som poznala iba zbežne. Časom som prestala byť nervozna a oni ma akceptovali aká som, že vela nehovorím, ale dá sa so mnou baviť.
presne, ved po tyzdni nemozes vediet este nic o praci, nie to este o kolegoch. 7 ludi je sice malo, ale ajtak je velka moznost, ze si najdes niekoho, s kym si sadnes
Zacni rozhovor o comkolvek, ked sa im ty nepriblizis budes stale ako cudzia
Súhlasím s tým ze týždeň je brutálne krátka doba. Skús začať o počasí: "dnes je ale vonku zima" 😉 držím palce
Úplne ťa chápem...ja som tiež introvert, po 10 rokoch doma som minulý týždeň nastúpila do práce. Ženský kolektív, asi 30 žien...prvé dni som chcela s tade ujsť 😁 Tento týždeň to bolo už oveľa lepšie, už som bola uvoľnenejšia, proste som začala klasickými zoznamovacími otázkami, odkiaľ si? Máš deti? Odkedy tu robíš? Blablabla...potom to už išlo samé
v pondelok zacni s otazkou, aky mali kolegovia vikend, mozno sa rozprudi debata
Dam ti par rad.Ak chces s niekym zacat konverzovat...pochval ho,daj mu kompliment.Zenam na oblecenie,vlasy,kabelku,atd...
Muzi maju radi temy o autach,zenach a o muzskom svete.U zien nic nepokazis otazkami o tom,kto co varil,otazky o detoch a mnoho ludi ( aj muzov) sa chyti na klebety.Ked vyzistis,kto ma co rad ( psickari,telenovelo maniaci,domace zienky) zameraj sa u kazdeho na jeho oblubene...neboj,dobre bude
je cas vystupit z komfortnej zony a nieco s tym robit pretoze ti to zjavne vadi, takze neni ina cesta ako sama zacat konverzovat a ked ta aj tak " budu odmietat" aj skrz tvoju snahu naviazat kontakt tak je to na tebe no ja by som menil job🙂
Tak ešte raz 😁 Ja som tiež introvert a doteraz som nezapadla v žiadnej práci. Niekde to bolo lepšie, niekde som nevydržala ani jednu smenu 🤣 Až teraz mám takú prácu, kde sa to dá vydržať kvôli tomu, že vlastne som v kontakte s kolegami asi 20 minút. V minulej práci som vydržala mesiac a pol, myslela som, že sa to časom zlepší no opak bol pravdou, bolo to zo dňa na deň horšie. Tým chcem povedať len toľkoto: niekedy proste nezapadneš nikdy a vtedy je lepšie hľadať inú prácu.
@strudlikmalicky súhlasím! Každý má šťastie v svojich rukách.
Tak nakoniec ma ohovárajú. Super.
Ako to vieš? Ak je to pravda, na rovinu do očí sa s nimi o tom porozprávaj, že čo majú za problém! Treba si otvoriť hubu, inak si budú dovoĺovať.
Fíha, po týždni hodnotiť, že si nezapadla, no tak ja ti neviem... 🤔 Tiež som (skôr) introvert, ale ani vo sne by ma nenapadlo hodnotiť toto po týždni... A píšeš, že okrem jedného, tak keď po týždni už pokecáš s jedným zo 6 kolegov, tak podľa mňa to je celkom fajn bilancia... 🙂.
Ahoj vobec nie si divna, mam to rovnako...som introvert a je mi tazke zacat diskusiu s novymi ludmi a uz vobrc nie ak vidim ze ma maju na haku :D
v pohode, oni sú možno tiež introvert 🙂
ahoj, ako si dopadla v tej teraz už starej práci? Zostala si?
@30ericka Ahoj, nie, odišla som. Hrôza čo sa tam dialo, ale mám teraz super prácu, som spokojná 🙂
A mňa chcú po 7 dňoch nechať samú robiť. A ešte k tomu fyzicky a psychicky náročná práca. Mám dosť idem dať výpoveď a je mi jedno z čoho budem žiť
Daj tomu cas...obcas s nimi skus prehodit nejake zdvorilostne formulky