Môže zamestnávateľ ukončiť pomer z dôvodu že som nezapadla do kolektívu ? Ide o kolektív mladých ľudí do 30 rokov, som najstaršia zamestnankyňa, spočiatku som sa snažila aj ľudia boli milí ale ako sa vraví “medzi riadkami” v komunikacii som nejako tušila že kvôli vekovemu rozdielu (mám 40+) mi stále akoby niečo uchádzalo . Teraz to vyzerá že má odtial chcú vysánkovať. Mozno by som sa tiež cítila lepšie v inej práci akurátne sa mi však žiadna ina práca nečrtá
mala som podobne. Naopak, som bola najmladsia medzi starymi dievkami a strasne som im vadila ze odborne rychlo postupujem, sef ma podporoval, chcela som dat vypoved ale tehotenstvo to vyriesilo a na konci rodicovskeho som dala ten vypoved. Bol to hnusny mobbing. Skor radim, odist, lebo to je dlha cesta a boj a mozes mat zdravotne problemy.
A to je dovodom pre odchod z prace? Kasli na nich,casom sa to utrasie. Odrob si svoje ako najlepsie vies a vybavene.
Ťažko sa pracuje v kolektíve kde sa človek necíti dobre 😪 ja som si naopak zase viac rozumela s kolegyňou ktorá mala 50 keď ja 20 😆
Odišla by som...bude to len trápenie
Tiež ma z takého dôvodu vysankovali. Samozrejme to bolo zakamuflovane za iný dôvod. Radím ti odísť, je to veľmi nepríjemné pracovať niekde kde ta nechcú. Pripadne ak si silná osobnosť a nebude ti to vadiť tak zostaň. Ja som to nedávala. Iná vec je ak ta chcú kolegovia vystrnadit tak spôsob si nájdu.
nadviazem na odpoved k veci od @alenah31. neuvadzas totiz, ci si v skusobnej dobe. ak nie si, potom ta zamestnavatel moze prepustit podla zakonnika prace - vypoved zo strany zamestnavatela, paragraf 63. pripadne moze s tebou ukoncit pracovny pomer dohodou, ked sa vzajomne na ukonceni PP dohodnete
Odíď, keď je začiatok zlúy už to nebude dobre
Skús vydržať 3mesiace, možno sa to casom utrasie.
si v skúšobnej dobe? Pokiaľ áno môže ukončiť PP bez udania dôvodu. Pokiaľ nie si v skúšobnej dobe tak toto ako dôvod na ukončenie PP samozrejme nestačí.