Ahojte. Manželovi zamestnávateľ nevyplatil mzdu za jún, júl, august a september. Celkovo mu na plate dlhuje cca 3500 eur. Od zamestnávateľa už odišiel. Ten mu prisľúbil že mu mzdu vyplatí, ale zatiaľ sme nevydeli ani cent. Poradíte ako sa dostať k svojim peniazom? Aké kroky môžeme podniknúť a na koho sa obrátiť? Ďakujem
tak ale to už je poriadna suma 😨 tak ako písala korunka, treba podať trestné oznámenie aby sa to začalo čo najskôr riešiť 🙂
@korunka1 ďakujem, hneď sa do toho pustíme
@patulienkab1 aj mamine sa stalo to iste jednoducho podala na nich trestne oznamenie
@lenaxi a pomohlo to? Aj dostala nevyplatenú mzdu?
@monane veď to aj cítiť. Takáto kôpka peňazí už ozaj chýba...
@patulienkab1 U mňa trestné nepomohlo..
Podla mna to co najrychlejsie treba riesit cez pravnika. Tam asi inej moznosti niet. Ked mu to doteraz nevyplatil, tak neviem, ci sa do toho po jeho odchode bude len tak mat
Presne, treba to riešiť cez trestné oznámenie. Je to dosť veľa peňazí a inak sa k ním nedostanete!
@patulienkab1 No, ja bysom najskôr cez právnika poslala zamestnávateľovi výzvu na úhradu dlžnej ciastky s tým,ze ak ju do nejakého termínu nevyplatí podam trestné oznámenie.
@patulienkab1 Trestné oznámenie a hneď kontaktovať nejakého schopného právnika. To bude musieť ísť aj cez súd.
@patulienkab1 trestné oznámenie nepomohlo ani mne, pretože nie je trestnym činom keď zamestnávateľ nemal v čase vyplatenia mzdy na svojom účte peniaze, aspoň tak to bolo u nás. Nakoniec pomohlo až návrh na vyhlásenie konkurzu, a k peniazom sme sa dostali cez garančné fond, my sme to mali ale celá fabrika. Súhlasím s ostatnými že právnika a čo najskôr, v dnešnej dobe snáď niekedy ešte lepšie ako právnik ti pomôžu niektoré médiá (TA3), osobná skúsenosť.drzim palce, a takúto cvargu ako ten zamestnávateľ rovno do basy!
@patulienkab1 no je tomu asi mesiac zatial jej nieco poslali ale stale nie vsetko
Ale tomu nechápem, raz keď si to človek odpracoval, tak by mal tú mzdu dostať nie???? Či ako?
To ste mali začať takto riešiť hneď po druhom mesiac čo nedostal výplatu, veď to už nie je sranda. Má to odpracované takže má na tú mzdu nárok, tu sa nie je o čom hádať. Skúste pohroziť najprv trestným oznámením a ak sa to nepohne tak ho reálne podať, nenechávajte to tak len kvôli tomu, že by sa to dlho ťahalo. Podľa správnosti ak vyhráte tak on by vám mal potom preplatiť aj právnika a všetky ostatné veci
nie som odborník, ale napr. pri exekúciách sa tieto vyplácajú najskôr prednostné (napr. poistné štátu a pod.) a až potom ostatné a to v poradí v akom boli podané. Podobný princíp asi platí aj pre vyplácanie dlžníkov v konkurze, ja by som neváhala ani minútu s podaním trestného a začať riešiť čím skôr! Existujú aj špekulanti - zamestnávateľ tie prachy na účte pokojne môže mať, resp. použil ich na niečo na čo by si inak musel zobrať úver. Ja som už žiaľ párkrát prišla o platbu faktúru tak, že medzitým šla firma do konkurzu, majetok žiadny.. a majiteľ medzitým urobil tunel cez novú s.r.o a hurá, podnikal ďalej :(
Nevyplatenie mzdy je trestný čin. Podať trestné oznámenie, platobný rozkaz.
prečítaj
https://www.ip.gov.sk/oznamy/nevyplatena-mzda-o...