Ahojte chcela by som Vás poprosiť o radu. Som momentálne na PN nakolko som v 31.týťdni tehotenstvai a mám zdravotné problémy.Pracujem ako vedúca u mobilného operátora.Majitel odo mna chce aby som prišla čím skôr do práce a spravila inventúru bez toho mi nevyplatí mesačnú mzdu za mesiac september. Má nato právo?, nakolko som PN a už mi PN platí Socialka môže mi prísť kontrola.Viete mi poradiť ako by som mala postupovať?Dakujem za každú radu🙂
Ďakujem pekne vendulka.Nemám problém isť spraviť tu inventúru, jedine ked nastúpim na materskú.Len je to vydieranie,ako keby som si PN vymyslela ☹
@ramcella v žádném případě na to právo nemá! Zkus si zavolat na sociálku, říct jim jak se zaměstnavatel chová, jestli je nějaký úřad kam jej můžeš případně nahlásit pokud by ti zadržoval plat. Určitě něco takového je, minimálně bych mu tím pohrozila, protože si rozhodně nemá právo nevyplatit mzdu. Nedej se!
Ok dakujem určite to nenechám len tak ....
@ramcella ahoj, ja som mala svojho casu problemy so zamestnavatelom, vtedy treba skocit na Inpektorat prace http://www.safework.gov.sk/ ... ale vela si od toho neslubuj. aspon teda mne nepomohli. tam uz si posvietia na to ci ma pravo Tvoj sef tahat Ta z PN-ky.
Ak si PN, nemas co robit v praci, bolo by to porusenie liecebneho poriadku, sam zamestnavatel by to mohol pouzit proti tebe. Musela by si vratit vyplatenu PN, zamestnavatel by mohol spekulovat nad rozviazanim prac.pomeru. Si na PN, tak bud radsej doma. Zamestnavatel si musi poradit bez teba. Ako dlho si na PN?
Zatial 3 týžden vyzerá to tak že do konca oktobra a potom už nastupujem na materskú.
Na tvojom mieste by som uz ostala na PN a hned presla na matersku. Ak nemas podpisanu hmotnu zodpovednost, do prace uz ist nemusis. Zalezi aj od toho, ake vztahy si v praci mala. Ale v ziadnom pripade zamestnavatel nema pravo podmienovat vyplatenie mzdy prichodom do prace a urobenim inventury. Tak drzim palce, aby ti to dobre dopadlo.
Práve že hmotnú zodpovednosť mám som vedúca predajne. Vzťahy v práci sú fajn nemala som problém len mojmu šefovi ked niečo sadne na nos.....asi sa mu nepáči že som išla na PN len bohužial aj ked žena je tehotná a zhorší sa jej stav tiež si to nevyberá ale to bohužial asi mu nevysvetlím☹ Mrzí ma to lebo pracujem tam vyše 4 roky a takto sa k tomu postavil.
@ramcella pravo/nepravo zamestnavatela, inventuru by som si sla spravit kvoli sebe, istota je gulomet. Co ty vies co za 3r dostane nozicky a odkraca zo skladu? neviem kolko casu ti zaberie taka inventura ale isla by som len a len kvoli sebe v ramci "vychadzky", presne pre to aby to neskor nepouzili proti mne. a inak ja som taka ze keby som sla na PN tak este v ten den by som si vytlacila stavy zo skladu, keby nieco...
ale zasa ja som ten typ co noci traky aj opasok 😀
Aj ja som nadtým rozmýšlala len nepracujem v tom meste dochádzam 30km a vieš ako to je aj s vychádzkami pre tehotné 2h doobeda a 2h pobede takže vobec by som nič nestihla,neviem či mám svoju doktorku poprosiť o nejaké potvrdenie na celý den a isť do tej práce a spraviť tú inventuru aby som mala pokoj.Len sa bojím toho aby mi neprišla nejaká kontrola so Socialky nakolko si platím ešte dobrovolné poistenie a nenašli by ma doma a potom by som došla uplne o všetky peniažky.Vlastne toto je moja najdlhšia PN , vždy ked som bola chorá zostala som 1najviac 2 dni doma a zase do roboty takže som dlhodobo ani nemarodila. Keby že viem že zostanem na PN tak si tu inventuru spravím skorej hmm asi moja chyba. ...
@ramcella este ma napadlo ze ked sa ti jedna o mzdu za september, ta musi byt zo zakona vyplatena do 30.10 cize dovtedy je zamstnavatel kryty, by si musela dokazovat ze to bolo ucelne, ze mal priostriedky na ucte a teba nevyplatil a pod. na dlhe lakte. si v 31t za take 2-3 ides na matersku, tak hned od lekara by som naklusala do prace, spravila inventuru a poznamenala ze termin na vyplatenie zo zakona sa blizi.
Na matersku nastupujem k 31.10.2012 však tak som aj rozmyšlala že ako nastupim na matersku tak by som to spravila bude musieť počkať nechcem to cez PN riskovať.
musis ist spravit inventuru ale chod ked budes mat vychadzky a ano nemusi ti dat lebo inventuru musis mat ked uvazujes byt dlho na marodke nechci zazit ked nebude inventura a potom ti zavola manko.som toho obetou.a id cim skor.
Nemá na to právo! Nenechej se do ničeho nutit, pak by jsi mohla litovat, že jsi nebyla doma v klidu. Bohužel jak z něj dostat peníze ti neporadím:(