Dobrý deň, chcem sa spýtať, zostalo mi 40 dní dovolenky po RD, následne už so mnou nerataju. Chcem sa prihlásiť na úrad práce. Moja otazka je, ak by mi zamestnávateľ odmietol preplatiť zvyšnú dovolenku a musela by som ju vyčerpať celu, malo by to nejaký vplyv na výšku podpory v nezamestnanosti? Čítala som tu o vybrati jedného dňa dovolenky, kvôli zvýšeniu podpory. Mňa ale zaujíma co v tomto prípade, berie sa to rovnako? Ďakujem za odpovede
@jaroe a co v prípade odstupného? Dajme tomu vo výške 4000 eur a následne docerpanie zvyšnej dovolenky, malo by to vplyv na výšku dávky v nezamestnanosti?
Celkový príjem (mzda, náhrada mzdy za čerpanie dovolenky, preplatenie nevycerpanej dovolenky, odmeny .), ktorý dosiahnes od ukončenia RD až do ukončenia pracovného pomeru, podelis počtom dní tohto obdobia (rátajú sa kalendárne dni, nie pracovné) a dostaneš denný vymeriavací základ. No a ten by mal byť minimálne vo výške maximálneho DVZ. Ten je okolo 80 eur, neviem presne. Odmeny sú už ale vraj pre sociálnu poisťovňu podozrivé, som čítala tu na MK
@jaroe ďakujem za odpoveď
nie, neberie sa to rovnako. Ak budes cerpat 40 dni dovolenky, vyjde podpora zodpovedajuca vyske tvojho platu. Zamestnavatel teoreticky nema dovod, nepreplatit ti nevycerpanu dovolenku. Zaplatit ti ju musi tak ci tak.