Neviem sa začleniť v novej práci

anny1234
13. júl 2017

som v práci už mesiac a pol a stále rozmýšľam či som urobila dobre. v starej práci sa mi páčilo chodila som tam rada ,aj keď som zarábala menej, vadili mi len 12-ky. Kamoška mi dohodila super prácu, len cez týždeň, žiadne víkendy, ale neviem sa s ňou stotožniť, stále mi je ráno na zvracanie ked tam mám ísť, večer ma bolí hlava, ani zaúčanie nejde tak ako som si predstavovala, vždy som mala pocit, že ked niečo robím musm ísť na 100% a tu sa to zatiaľ nedá, pociťujem úzkosť ked tam ráno idem a to sa mi nezdá normálne. stále spomínam na starú prácu a neviem sa prepnúť na novú, prejde to časom?

ivooonia
13. júl 2017

No to záleží od toho, z akého dôvodu si tú prácu menila. Dôležitá je motivácia. Je však normálne, že ak si predošlú prácu robila rada, bola si s ňou zžitá.

aspinka
13. júl 2017

mesiac a pol je velmi kratka doba je to ako adaptacia deti v skolke ci skole.... ci si maly ci velky adaptacia na nove prostredie, novych ludi... trva minimalne 3 mesiace 😉 hlavu hore a vydrzat urcite to prekonas 😉

anny1234
autor
13. júl 2017

Dakujem pekne za podporu. Áno asi som sa s nou veľmi vžila lebo predtým som tam išla s chuťou a radosťou. robila som predavačku, ale práca s ľuďmi a oblečením ma veľmi bavila. Teraz sedím za počítačom a 8 hodín musím byť ticho .... všetci mi hovoria aký to je úžasný posun, že robím to čo som študovala a koľko sa nového naučím, ale mne tí ľudia v obchode nejako chýbajú...:D asi to chce ten čas

bluka2
13. júl 2017

Podla mna by mali robit ludia to co ich bavi, ak sa da. Vyskusaj este, posnaz sa s pozitivnym pristupom a ked nie, tak proste zmen znovu tak, aby ti praca robila radost. Stoji to zato, kedze tam travime tolko casu

viera77
13. júl 2017

Tak pokial mas kazde rano pocity na zvracanie, z coho predpokladam, ze si asi dokonale vystresovana, bolesti hlavy a uzkost, tak to ozaj nie je normalne...no neviem si uz predstavit chodit v takomto stave kazdy den do prace, kedze som raz davnejsie zazila s novou pracou rovnaku situaciu a jedinym riesenim bola vypoved este v skusobnej dobe, skratka musela som a viem, ze som urobila len dobre, neskutocne mi vtedy odlahlo, hned som si nasla novu pracu a to uz bolo cele o uplne inom. A prirodzene, urcite kazdy je pri nastupe do noveho zamestanania pod velkym stresom, ale myslim, ze po 1,5 mesiaci by ti z toho uz nemalo byt az na zvracanie....a hlavne vela zalezi aj od pracovneho prodstredia, nariadenych, kolegov a celkovej atmosfery na pracovisku.

anny1234
autor
13. júl 2017

ja som tiež názoru, že by mali ľudia robiť čo ich baví, len.. asi som mala vysoké očakávania od tejto novej práce, ešte vydržím a môžno ma to začne baviť len zatiaľ tomu nerozumiem, ak nie budem hľadať inde :D

ivooonia
13. júl 2017

@anny1234 To je skutočne veľká zmena - od predaja k pc. Nečudujem sa preto tvojím pocitom, no nezahadzovala by som ju ešte. Uvidíš, ako to bude o pár týždňov - povinnosti, kolegovia, vzťahy... Niekedy je dobré zažiť aj zmenu, aby sme mali vždy s čím porovnávať, čo nám najlepšie vyhovuje. Držím palce, nech si spokojná a šťastná 🙂

simonettav
13. júl 2017

Podĺa mňa je 1. dojem z okolia a práce veľmi dôležitý.. ja som robila tesne po skončení školy barmanku a vydržala som rok a neznášala som to a to som vedela už hneď prvý deň.. teraz pracujem v kancelárii ako účtovníčka, no už 1. deň som vedela, že to budem mať rada (šla som tam bez praxe, takže som sa cítila byť blbá, no rada som sa učila) chodím tam rada medzi nie kolegov, ale v podstate kamarátov. Je veľmi zlé každý deň tak vstávať, že ideš niekam, kde sa necítiš dobre, ale časom sa to ukáže 😉

katarinapekna
13. júl 2017

1. Idem do práce zarobit peniaze,nie sa v nej vyzivat,urobím čo treba a padam do preč
2. Dnes robia predavačov ludia vš vzdelaní,takže v tvojom pripade by som držala ústa a krok alebo to zabal

ivooonia
13. júl 2017

@katarinapekna Vazne? Nic viac Vam to nedava? Len zarobit a padat? Velmi smutne... Ten druhy bod som nepochopila k comu bol dobry.

katarinapekna
13. júl 2017

@ivooonia a čo mi má akoze dávať????? Plat!ten mam a ostatné má skutočne nezaujíma.

ivooonia
13. júl 2017

@katarinapekna Prajem Vam, aby mozno raz Vam dala aj nieco viac ako len plat. Nie vsetko je len o peniazoch...

anny1234
autor
13. júl 2017

mne sa práca predavačky páčila lebo sme boli dobrý kolektív, stále sme kamarátky. Veci ktoré sme predávali sa nám páčili chodili ľudia, ktorí boli radi za odbornú pomoc pri výbere, mali sme dobré výsledky a aj platovo to nebolo zlé. Ale pre okolnosti som sa rozhodla ísť skúsiť novú prácu s PC - zatial tam nepreskočila tá iskra ako predtým. Ale možno to nebude ani prácou , ale kolektívom lebo tiež mám kolegyne ktoré si tam chodia len odsedieť a od rána len šomrú a na to nie som velmi zvyknutá.

simonettav
13. júl 2017

To asi veľa robí... bola som v jednej reštaurácii vyskúšať si pracovať tam... ľudia si po sebe revali celý čas.. pred záverečnou som odchádzala s plačom a povedala som, že nechcem ani peniaze za ten deň, ale určite nebudem pracovať v takom kolektíve.. je to na nervy potom

bosoriak
13. júl 2017

@anny1234 Ak mas moznost sa vratit, tak sa vrat. Pocity, ktore mas, su normalny prejav velkeho stresu. Ak si predtym nasla pracu, ktora ta bavi a ktora ta uzivi, nasla si nieco velmi cenne. Peniaze ti nevynahradia dobry pocit zo zivota. Mne by to za to nestalo.

anny1234
autor
13. júl 2017

niekedy v novembri by malo byť jedno výberové kolo na návrat, len problém je vtom, že tam som robila skoro každý víkend a bola veľmi málo s rodinou. a už by som nebola v tom istom kolektíve, jedna išla na materskú a tak ... teraz končím v piatok o 15 tej, čo je veľká výhoda. musím aspon vydržať tu skusobné dobu a na konci sa rozhodnem čo a ako, nájsť dobrý kolektív v práci je naozaj výhra

vienala
13. júl 2017

@anny1234 a nie je problém v tom, že si kladieš veľké nároky na seba? Píšeš, že sa ti nedarí pracovať na 100%. Predpokladám, že po 1 a 1/2 mesiaci ani v práci neočakávajú, že už pôjdeš na 100%. Či sa ti dostalo do uší, že zatiaľ nehodnotia celkom pozitívne tvoju prácu? Lebo ak ti nič nenaznačili, tak pravdepodobne je to len neistota v tvojej hlave, čo je ale úplne pochopiteľné, nakoľko si danú prácu predtým nerobila. Ale keď ťa brali, tak vedeli, že nie si s praxou, tak asi predpokladali, že zaučenie bude nejaký čas trvať.
Veď ešte skús vydržať aspoň do konca skúšobnej lehoty a potom, ak to budeš cítiť, že to nie je ono, tak odídeš. Ver, nie je to žiadna nevídaná vec, ani zlyhanie, ani hanba. Ja som raz tri mesiace zaúčala jednu babu a žiaľ už na začiatku nám obom bolo viac-menej jasné, že na to nemá. Ale bojovali sme, sadli sme si ľudsky, ale žiaľ vzdala to. A onedlho mala inú, trochu jednoduchšiu prácu a bola spokojná.
Veľa ináč robí, ako sa cítiš v kolektíve, či ti má kto poradiť, či sú tí kolegovia tak na podobnej "vlnovej dĺžke" ako ty, lebo aj to veľa robí, či zapadneš do kolektívu. Možno aj tu je kameň úrazu a príčina tvojich negatívnych pocitov.
Držím ti palce, aby si vyriešila situáciu a bola spokojná.

tatianaba
13. júl 2017

Pred par rokmi som menila pracu...praca ta ista, len miesto ine. A proste to prostredie mi nesadlo. Sefova bola super, kolegyna fajn, plat lepsi, v podstate to mala byt velka pohoda...ale ja som sa tam necitila dobre. Rano sa mi ani nechcelo vstavat, ked som si uvedomila, ze tam zasa musim ist, vyslovene som tam kazdy den pretrpela. Odisla som este v skusobnej dobe. A nelutujem to. Byt v praci, kam nechodim rada a necitim sa dobre je strasne stresujuce a nema to vyznam. Ale to je len moj nazor samozrejme.

deti95060810
13. júl 2017

Pradavačka je ťažká práca...ľudia bývajú rôzny... Určite je lepšie čo teraz robíš....chce to len zvyk...

katkalubkova
13. júl 2017

@anny1234 do starej prace sa uz neda vratit? Niekedy to ide.........
Mesiac a pol je malo, mozno si budes zvykat dlhsie.
Skus mysliet pozitivne, skus sa motivovat peniazmi, tym, ze budes mat na vyplatu viac. A doma je vsetko ok? Nemoze to byt spojene s tym, ze pred tym si v praci travila viac casu a teraz si viac doma? ( len sa pytam, prepac )
Necitala som spodne prispevky, ak, ale robis iny druh prace, ako ten co ta naplnal pred tym....aj tym to moze byt.
Mna osobne napr. bavi predavacka, vykladat tovar, pozerat zaruky a tak.
Ked ma presunuli z plochy do kancelarie za adminu, tiez som nebola stastna 😔

katulienka85
13. júl 2017

Riešim nieco podobné. Stým, ze na novom mieste som mesiac, a zo starej prace, kam som zbožňovala chodit som odišla naozaj len kvôli peniazom. Lebo tie bohužiaľ potrebuje každý. Ani u mna to nie je teraz ružové, bojujem so sebou, ale verím, ze sa to zmení. A keď nie max sa nájde nieco tretie😉. Hlavu hore, ak nebude dobre, nič sa nestane, nájdeš nieco iné. Držím palce

puklica13
13. júl 2017

@katarinapekna ak ti treba hovorit co vsetko ti moze davat praca ktora ta bavi, mas ju rada a prinasa aj inym prospech a potesenie tak si skutocne plytky clovek...
len dufam, ze nie si nejaka lekarka, ktora tak "serie" na svoju pracu, ze ju fakt robi len pre prachy a jej pacienti su jej u prdele...😨

loginexistuje
13. júl 2017

@anny1234 ak ti nova praca sposobuje psychicku a fyzicku nepohodu a mne sa mesiac a pol zda uz dost dlho na zapracovanie .. tak neviem mozno by som zvazovala zmenu ..

Kazda praca ma svoje plusy a minusy a dobre a zle dni ale pokial sa necitis aspon časť času co si tam spokojna a v klude tak to dobre nebude ...

ella2015
14. júl 2017

@katarinapekna A čo robíš ak sa môžem spýtať? Lebo ak pracuješ s ľuďmi ozaj by som Ťa stretnúť nechcela

viera77
14. júl 2017

katarinupeknu si netreba ani vsimat, opat je na scene, teba ju len ignorovat, je to stara znama "vyryvacka" 😉

katarinapekna
14. júl 2017

@ella2015 možno sa už stalo😀 nikdy nevieš....nie je umenie všetkým naokolo dať najavo že ich mas u prd*le,ale mať ich tam sofistikovanejsim a kultivovanejsim spôsobom

ella2015
14. júl 2017

@katarinapekna Dufam, že nie ak nesedíš niekde na soc.poisťovni alebo zdravotnej 😂 lebo tam je to výberovka riadna

puklica13
14. júl 2017

@viera77 ja si aj tak myslím že "ona"je len zakomplexovaný impotent čo si sem chodí honit ego lebo iné mu nejde😂..podľa štylistiku,odpovedí a tak...