Neviem sa rozhodnúť medzi dvomi zamestnaniami

nikuliak
8. dec 2014

Ahojte,
co by ste robili na mojom mieste - lebo ja furt rozmyslam a neviem sa rozhodnut :(. Mam pracu (som tam asi 4 mesiace), pracujem v odbore, o ktorom som vzdy snivala. Plat nic moc, ale aspon flexibilna pracovna doba od pondelka do piatka. Ale ponukli mi aj mieste inde, tiez v odbore, ale pracuje sa na smeny (od 7:30 - 21:00) plus jeden vikend v mesiaci. Plat by som mala o trochu vyssi a aj by mi mal rast kazdy rok (aspon tak vraveli). V tej praci co som, tam asi rast platu nehrozi.. Ale co tie smeny a vikendy? :/ Moc sa mi do toho nechce, ale na druhu stranu je tam asi vacsia perspektiva, ci nie? Ale zas mi povedali, ze clovek casto ani na obed nestihne ist, tak to sa mi tiez nepaci.. No som na vazkach :/

ivka225
8. dec 2014

Zostan kde si, flexibilny pracovny cas je cenna vec.

melleanor
8. dec 2014

@nikuliak Nie všetko je len o peniazoch, ale chápem ťa. Avšak, ak partner zarobí dobre, tak ostaň tam, kde je flexibilita. Možno nakoniec budeš prekvapená, že plat porastie aj v tejto práci.

vege1
8. dec 2014

@nikuliak ja tiež hlasujem za flexibilitu 😉

culia1
8. dec 2014

Ak mas deti,urcite by som nesla do tej prace na smeny,karierny rast mozes riesit neskor

belllinka
8. dec 2014

@nikuliak Tiez si myslim, ze ak mas deti alebo v blizkej dobre planujes, tak nadcasy a vikendy v robote, aj ked iba jeden za mesiac su nanic.

alicka850
8. dec 2014

Ja si myslim,ze zalezi,ci mas deti. Ak nemas,mozno by som isla na lepsie platene miesto,posetris peniazky a neskor ako keby si nasla. Ak mas deti,radsej kratsi prac.cas a vikendy volne. Ja som mala flexibilny prac cas ale v praxi to znamenalo ze ked bola mala v skolke,sefka mi prikazala zostat doma a potom som musela ist do prace cez sobotu alebo poobede,. Zisti si poriadne,co znamena flex. Pracovny cas v ich ponati

klincek
8. dec 2014

@nikuliak treba vziat do uvahy vela veci..napr. mas deti? v akom veku? aku pracu ma partner/manzel? ma ti kto pomoct, ak nieco "vybuchne"? (choroby, neocakavana sluzobka atd.). ak sa rozhodujes len za seba, urcite sa oplati skusit nieco lepsie, ale ak mas rodinu, alebo planujes, zvazila by som ten odchod..

bonaqa2013
8. dec 2014

Lepší vrabec v hrsti ako holub na streche.... hádam si pochopila

ivett1
8. dec 2014

@nikuliak ak ešte nemáš rodinu- deti a manžela, tak si vyber vyšší plat, možnú kariéru a prácu na smeny, keď je človek mladý a bez záväzkov, skôr potrebuje viac peňazí ... myslím že flexibilná pracovná doba nie je až takým bonusom, ak nehrozí aspoň nejaké minimálne zvýšenie platu ... aspoň z môjho pohľadu ...😉
ak si chceš založiť rodinu, tak zostaň na pôvodnom pracovisku, flexibilnú pracovnú dobu oceníš, keď budeš mať deti, ale to bude trvať pár rokov, takže možno sa za ten čas aj niekam posunieš-do vyššej platovky😉

nikuliak
autor
8. dec 2014

No, deti nemam, v blizkej dobe neplanujem.. Priatela mam, on podnika, takze prijem tam nie je uplne isty.. V tejto praci sa ale plat fakt nikomu nezvysil uz roky (tak hovoria kolegovci) plus aj ja som sa musela poriadne "hadat", aby som mala aspon tolko, co mam. Az ked videl, ze naozaj za tolko nenastupim, tak povedal ano (konatel). Toto je taka mala firmicka, ta druha je reltivne velka slovenska firma.

nikuliak
autor
8. dec 2014

@alicka850
Ako myslene tak, ze 8 hodin si musim odrobit, ale je jedno ci pridem o 8mej alebo o pol 10tej.

eeffka
8. dec 2014

@nikuliak flexibilna prac doma je pri detoch na nezaplatenie, teda ak mas, prislub zvysenia platu povazujem za dost neisty, nakolko jedine co je psano, to je dano , vsakano 🙂

nikuliak
autor
8. dec 2014

@eeffka
Deti nemam, ale s tym zvysenim platu mas teda fakt pravdu 🙂

elenita
8. dec 2014

@nikuliak No ja by som neuvažovala o tom druhom mieste a zostala by som tam, kde si 😉
Okrem iného podľa mňa v malej firmičke skôr môžeš počítať s individuálnym prístupom, kdežto v tej druhej budeš len "kusovka"......toto prvé zamestnanie beriem ako také stabilnejšie a s vyhliadkou, že niekedy budeš mať rodinu a deti, za výhodnejšie....
Ale to je len môj názor 😉
Ak Ťa to aj tak ťahá inde, aj tak sa tak rozhodneš 😉
Držím palce.