Neviem sa pohnúť ďalej s prácou

26. okt 2024

Ahojte, pracovala som v korporáte ale tam to nebolo pre mňa ,neustály tlak od vedenia - neopodstatnený, tento štýl mi nesedí, nevidela som zmysel obetovať čas a psychické zdravie.
Robila som potom dlho v gastre v zahraničí, kde som zistila že asi mám hlavu na jazyky keďže som po roku dokázala viesť plynulú dlhú konverzáciu s hosťami a pomáhala som všetkým vybavovať na úradoch a pod. Takže mám plynulú hovorovú nemčinu, bohužiaľ písať už tak dobre neviem.. Práca ma nebavila, bavilo ma rozprávať sa po nemecky, a páčil sa mi plat…
Potom MD, 3 smeny pre mňa nie sú možné keďže dieťa nemá s kým byť, a ex nemôže chodiť strážiť podľa mojích smien.. Rodinu mám v zahraničí.
Gastro pre mňa už nepripadá do úvahy vzhľadom na krátky dlhý, a celkovo pracovný čas.
Po MD som pracovala v realitnej kancelárií, šéf videl že som slobodná mamička, tak mi nabaláchal že nech ušetrím na odvodoch a zdravotke, že mi všetko vyplatí na ruku. A ja hlúpa som zháňala, volala, predávala, samozrejme v každej zmluve bolo iba jeho meno. Nakoniec mi po 5 mesiacoch z cca 10 000€ ktoré mali byť moje, dal 2 997,50€ . Keď som si pýtala zvyšok povedal že či mám nejakú zmluvu :(. Skrátka ma oj*bal. Škoda, lebo táto práca ma bavila vzhľadom na flexibilitu času a toho že som sa každý deň niečo naučila, a posúvalo ma to ako človeka.. Do inej firmy ísť nemôžem, nemám už úspory a táto práca si vyžaduje trpezlivosť keď maklér začína a nemá ponuky.
Čo by ste robili ďalej na mojom mieste? Žijeme z výživného, v byte po rodičoch kt. žijú v zahraničí, + mama mi niečo posiela (komu sa to nepáči strčte sa, pre moju mamu je to smeť!!! )
Chcem pracovať, ale neviem čo a ako. Na UPSVaR ma majú na háku a nechápu že ja nemôžem zobrať tie ich práce .
Som otvorená novým možnostiam, kurzom, a pod. Len prosím neraďte mi MLM a trading, a podobné veci. Obchodovať môže človek čo má poriešené rezervy a nejaké úspory. Nie matka s dieťaťom bez úspor.
SŠ mám ekonomickú mimochodom. Ďakujem za rady a prečítanie.

jozef11111111
26. okt 2024

Dočítal so to...tie jazyky...a nemáš v okolí daaku fabriku a tam skúsiť napr sa dohodnúť...a neskôr už čo ti bude vyhovovať...alebo daake social prác...alebo.. hmm

stormie
26. okt 2024

Nechapem preco nemozes zase zacat pracovat v inej realitnej kancelarii ked ta to tak bavilo? Chapem ze to trva dlhsie kym sa zabehnes a nieco predas. Ak ale spravne chapem teraz aj tak prijem nemas, zivi ta mama tak namiesto hladania inej prace zacni a o par mesiacov budes mat vyhovujucu pracu co ta aj uzivi

siska53
26. okt 2024

A ked vies nemcinu? Co pozeram na profesii, vela inzeratov je takych, ze hladaju aj nemcinu dokonca s homofficom 2x do tyzdna a podobne.

rozculena
26. okt 2024

existujú aj seriózne realitky,nebudem ale robiť reklamu...