Som úplne stratená, vyštudovala som niečo čo som robila 10 rokov ale úplne som vyhorela a pridali sa aj zdravotné problémy pre ktoré už toto povolanie ktoré je fyzicky aj psychicky náročné už nemôžem a nechcem robiť...ale netuším čo ďalej....mam pomaly 40, 2 deti, ešte kus na materskej, strašne by som chcela niečo ešte študovať alebo sa naučiť čo by som mohla robiť,nejaké kurzy alebo hocico ale netuším co...každý deň nad tým rozmýšľam ale na všetko už som stará a nemôžem sa vzdelávať 10 hod denne ako by bolo treba keď sa človek potrebuje naučiť niečo totálne nové, pri 2 deťoch a domacnosti a všetkých povinnostiach...ach neviem absolútne čo budem robit mam pocit ze som v bezvychodiskovej situacii, ľutujem výber školy v mladosti ale čo už, cas nevratim...je tu niekto kto sa citi podobne alebo začal okolo 40tky robiť niečo úplne iné?
Teta po 40tke začala študovať zdravotnú, tak z predavačky v potravinách išla na zdravotnika, ale ona už mala deti veľké a v podstate samostatné
A prečo by sa nedalo ďalej vzdelávať? Veď môžeš ísť na diaľkové štúdium, večerné kurzy, online kurzy, samostudium, urobiť si nejaké certifikáty. Ja budem mať tiež pred 40tlou, keď mi skončí druhý rodicak. Do pôvodnej práce sa vrátiť nechcem a ani nemôžem, keďže muž má časovo náročnú prácu a pri 2 malých deťoch s ročným rozdielom musí byť aspoň jeden rodič flexibilný. Zvažujem viacero možnosti, ale najpravdepodobnejšie sa mi javí - robiť na polovičný úväzok a ísť interne na doktorandské štúdium.
Moja mamina sa dala na večerné štúdium na zdravotnej škole a robí v labáku a originál je maliarka skla (robila to asi 20rokov) 🙂
V manželovi nemáš oporu?
Odporucam pracovneho coucha. Ja som mala hodiny s Petrou Laktisovou a velmi mi pomohla. Alebo potom je kurz s Federikou Plesnik "Spokojna v praci", ktory ti moze ukazat cestu.
A vobec sa neboj novych vyziev. Lepsie objavit v 40tke nieco nove ako v 60tke ist do dochodku s pocitom, ze ta praca vobec nebavila
Co ta bavi? K comu mas vztah? Ja som mala znamu vtedy 40rocna a robila si vysku zdravotnu sestru, .. k praci, aku chces vykonavat mas mať vztah .. cize velmi hlboko sa zamysli nad tym, ci ti to stoji za to, alebo naozaj je nieco, co by ta bavilo k comu mas vztah