Som na materskej s druhym dietatom. Tesila som sa, ze pocas materskej a rodicovskej nieco rozbehnem vlastne, alebo dozriem a najdem to, co by ma v zivote bavilo robit. Bohuzial sa tak nestalo a otazka buducnosti ma velmi trapi. Mam vystudovany na VS podnikovy manazment, venovala som sa uctovnictvu pre zivnostnikov v malej firme a potom som isla robit do korporatu, kde som nejaku karieru nespravila. Skor som bola pracovita, zodpovedna, tak mi nakladali a ked si aj niekde vsimli, ze som sikovna a chceli ma na ine oddelenie, nas leader a manazer mi nedovolili zrotovat. Potom som sla na matersku a som doma vyse 3 roky.
Manzel zaraba zle(chyba mu vzdelanie a ambicie), cize to tak vidim, ze pojdem do prace skor, ked dokojim mladsie dieta. A tu je ta dilema. Zarabala som 1400 v hrubom, co je celkom dost na to zit taky normalny zivotny standard s manzelovym nizsim prijmom. Praca ma nebavila, ubijala ma, robila som casto nadcasy. Osobne si ju neviem predstavit robit pri dvoch detoch, ze by ma velakrat nevideli, aj ked manzel je schopny sa o deti postarat a ulozit ich. Kvoli detom by mi nebol urcite umozneny karierny rast(to je len bezdetnym, ktori mozu robit nadcasy). Z tejto predstavy - vratit sa tam, je mi do revu. Na druhej strane, zarobila som v pohode a neviem, co ine by som mohla robit, ked uz aj praca pred korporatom sa hladala tazko. Lakalo ma byt vzdy policajtkou - vysetrovatelkou(len uz mam po 30tke, neviem, ci na to uz nie som aj stara, aj platovo to bude slabe), bavilo by ma taktiez byt v nejakej nizsej riadiacej pozicii(mam to vystudovane, som kreativna v zmysle hladania rieseni problemov, medzi kolegami vzdy oblubena, mam znalosti z personalneho manazmentu ako riadit ludske zdroje, motivovat ich, poznam ZP, kedze otec bol 20 rokov riaditelom, tak vela veci ovladam, pretoze sa jeho praca kazdy den rozoberala doma, atd - a ano viem, nikto ma bez praxe na riadiacu poziciu neprijme), pripadne si viem sama seba predstavit v nejakej nadacii, nakolko by som bola rada, keby moja praca mala zmysel a videla som za sebou vysledok - dobrovolnickej cinnosti na pomoc ludom som sa pred par rokmi venovala, len popri praci som nemala uz moc casu a moje kontakty sa bud prerusili, alebo odisli do dochodku. Co pre mna nie je, je praca z domu, SZCO - prokrastinujem, ked nemam nad sebou sefa, tak nie som motivovana pracovat, motivuje ma zodpovedat sa niekomu s vysledkami, inak nepracujem organizovane. Anglictinu som mala niekde na B2 urovni, ale je mi neprijemne v nej slovne komunikovat, excel ovladam na strednej urovni(shortcuts, pivotky, nejake funkcie ako VLOOKUP,atd), strojopis vobec,
Takze prosim poradte, co robit. Navstivit nejakeho psychologa, ktory mi pomoze s vyprofilovanim? Kouca? Vratit sa naspat do prace, z ktorej budem len nastvana chodit domov? Pripadne sa prosim podelte, ako ste podobnu situaciu riesili, alebo planujete riesit. Mala by som si teraz uzivat moje krasne a zdrave deticky, no mna moja buducnost strasne trapi, aby som vedela zabezpecit rodinu. Dakujem a peknu sobotu vam prajem 🙂
Ahoj. Pripnem sa ak mozem. Vo vela veciach, co popisujes som sa nasla.... a zaujima ma, co napisu ine mamicky. A zelam ti, aby si nasla nejak to, co by ta naplnalo a bavilo. Tiez si uz teraz, ked mam deti a rodinu neviem predstavit, chodit domov z prace vystavena, ako pomaranc. Tiez som mala v praci casto nervy, stres a casto som tam chodila s nevolou..... a takto prezit zivot nechcem! Vela stastia
No musis este porozmyšlat. Nic z toho co si spomenula nie je to pravè. A urcite sa nevracaj k tomu čo si robila predtym lebo to uplne neznašaš. Netrap sa Najdes sa . 30 nie je vela zacat nieco nove .. tak nebudes baletka kozmonautka sportovkyna atd ale stale je vela inych možnosti. Co Ta naozaj bavi co Ta pohlti co je pre teba cesta ktorou chces kracat.
Ahoj . Asi by som na tvojom mieste skusila zahranicie. Potom aj manzel bude mat 1400€ a ty 2x tolko...
Myslím si, že návrat z materskej je vhodný na kariérny reštart. Netreba čakať, že budeš hneď zarábať obrovské peniaze, na druhej strane, to, čo si pri nástupe dojednas, sa potom už radikálne meniť nebude. Do vedúcej pozície sa môžeš dostať, no treba začať zdola. Inzeráty na vedúceho nebývajú a ak, tak musíš už mať v tejto pozícii skúsenosti. Riešenie konfliktov je vlastné nám všetkým ženám, pri tejto pozícii ide o to, niesť zodpovednosť za chyby a podpriemerné výsledky práce podriadených, vedieť sa výborne orientovať v odborných témach, mať kontakty a je tam aj veľa nadčasov, nie je to ľahká práca... existuje veľa psychológov a koučov, ktorí pomáhajú s výberom povolania, len si treba vybrať niekoho dobrého, kto nebude iba rozprávať do vetra take frázy, čo hovorí každému... ja by som šla tou cestou, že pozerať na profesii, či sa nenájde nejaký dobrý job. Možno sa aj nájde, ale na pohovore ťa nezoberu. Mamičky po materskej majú ťažší štart 😐
Mňa iba zaujíma prečo majú ľudia ten pocit, že práca ich musí napĺňať. Nemusí. Chápem, že každý túži po šťastnom živote, dokonalej práci a úžasnej rodine. Lenže život nie je len dokonalom šťastí. Niekedy treba zaťať zuby a pracovať a žiť aj keď nie sme úplne šťastní. Veľmi veľa ľudí práca nenapĺňa, ale pracujú, lebo musia z niečoho žiť, avšak svoj zmysel našli v deťoch a rodine, niekto zas v kamarátoch atď. Podľa mňa moc uvažuješ a kombinuješ a to čo by si mala robiť nerobíš, neužívaš si svoje deti.
Ja som už 3 roky na materskej a za ten čas som si uvedomila veľa vecí. Tiež som dúfala, že počas materskej, že celkovo za tú celú dobu sa mi niečo naskytne, podarí nájsť....no našlo si ma to ;). Už s tým pracujem 2 roky, našla som sa v tom, veľmi ma to baví, pekne zarobí a hlavne mám to ako východzí bod pre ďaľšie moje projekty, ktoré chcem ešte zrealizovať a ktoré keď som chodila do zamestnania mi ani vo sne nenapadli. ;)
A v korporate ti nedaju pracu na polovicny uvazok?
Ja na tvojom mieste nastupim trosku skor ako ukoncis materskej aby si sa dostala spat do pracovneho procesu a potom rozmyslala co dalej..kam smerovat...podla toho co ti ide ..a stale pozerat pracovne inzeraty....kde asi tak sa vidis...
@basska_b preco by inzeraty na veduceho nebyvali?
Autorka: uplne tapes (hodila si sem tolko roznych veci...), skus sa zamysliet, co su tvoje silne stranky. Mozno ti pomoze aj tento test: https://www.16personalities.com/sk/bezplatny-te...
@777januska777 ked niekde travis vacsinu bdeleho zivota, tak by to cloveku malo aspon trochu davat zmysel jeho praca
Pamatam si ta s jednej diskusie (nick lila ci lula a nejake cisla?) pred rokom ktoru si zmazala, pretoze ste s muzom chceli aby siel na MD, oklamat trosku system atd. a po mojej spatnej vazbe si mi povedala ze na teba ziarlim lebo urcite nemozem mat deti ( mala som v profile ze som po MA) a som bezvyznamna HRistka z Hornej Dolnej ( aj ked robim v BA). Tak len na uvod pozdravujem, mimco sa nam zadarilo na prvy krat a zarabam podstatne viac nez ty.
Ale k obsahu- zacat pracovat ako policajtka sa da, ale nemyslim si ze ta to bude dlhodovo naplnat a sklbis to s financiami i detmi. Najprv absolvujes cca rocny vycvik, potom zacina praca v terene. Pocas toho vycviku nemas viac nez 600 v cistom, po nom mozno 800. Pokial nemas stastie a kontakty tak zacinas robit radoveho pochodzkara co sa natahuje s bezdakmi aby ich vyhnal zo stanice, chodi riesit problemy do neprisposobivych komunit. Neustale si otrok statu, pri sikovnosti mozes prerotovat na ine oddelenie vramci kraja, no nie je to cista pracicka, musis ratat s tym ze ked mate pripad robi sa aj 3 dni po sebe 20 h. Karierny rast na veducu poziciu po min. 15 rokoch, pretoze hierarchia a hodnost nepusti.
Co sa tyka riadenia ludi, ako spomenula @ivkazba, to ze otec robil riaditela nie je kvalifikacia. V prvom rade budes problemy riesit ty, otec nebude stale na telefone, v druhom rade sa manazerske pristupy a metodiky za poslednych 10 rokov extremne zmenili. A co je hlavne je problem s nastavenim- chcem byt manazer. Drviva vacsina firiem neprijima manazera len kvoli people manazmentu ale aj kvoli skusenostiam v oblasti- aby mohol zostihlit proces a to sa bez skusenosti v oblasti neda. Jedinou vynimkou vedia byt korporaty, ale to sa opat tocime v tom co si napisala- nevyhovuju ti plus nie si si ista AJ.
Takze si zvaz tu policajnu karieru, na manazersku by som to rozhodne nevidela. Podla mna na dnesnu situaciu by bolo naj sa vratit do korporatu kde mas istotu a posnazit sa interne prerotovat na oddelenie, kde vies karierne i platovo rast.
@777januska777 s tymto tvrdenim nesuhlasim. V praci travime tretinu dna a ludia, ktori svoju pracu nemaju radi, alebo ich nenaplna su frustrovani, vyhoreti, namrzeni a prenasaju to tak do sukromia ako aj do svojich pracovnych vysledkov - vid kazda namosurena uradnicka, mrzuta ucitelka, alebo unavene sestricky, pripadne ja som taka bola v korporacii.
Ad autorka - nechaj sa viest, pripadne skus jieco uplne ine. Ja som robila v korporate, potom sme s tym sekli (manzel si dal sabatikal), ja som robila pomaly len za zdravotne a socialne a behom 2 mesiacov ku mne zrazu prisiel job o ktorom som ani nevedela, ze ma bude tak naplnat a ze bude mojou vasnou. Robim to uz 5 rokov a stale ma to neskutocne bavi. Som sice podnikatel ( co ty nechces), je to uplne mimo vsetkeho co som robila predtym ale sadlo mi to neskutocne.
Proste chvilu prestan riesit a hladat. Nechaj vesmir pracovat za teba.
@c_est_la_vie uplny suhlas, este doplnim, ze na to, aby si karierne rastla v PZ (rotovala na ine miesto) ti to musi umoznit tvoj nadriadeny. A ten ked ta nepusti, lebo za teba nema nahradu (na pochodzarov sa ludia velmi nehrbu a kazdy sa snazi odtial prejst inam), tak mozes na poziciu vysetrovatela len tak tuzobne ockami klipkat. Nehovoriac, ze to nie je praca, co sa tyka rozsahu pre mamu s dvomi detmi.
Môj pohľad na vec - máš muža čo málo zarába a 2 deti, takže potrebuješ prácu kde bude slušný plat a zároveň nechceš robiť nadčasy....treba takú prácu jednoducho pozerať, nemusí ťa nejako extra baviť.....veľmi málo ľudí má prácu ktorá ich napĺňa a je to pre nich ideálna práca.....Hľadať ideálnu prácu ktorá ťa bude "baviť" môžeš ak nemáš deti, čiže nepotrebuješ riešiť financie, prípadne OČR-ky a nadčasy....máš VŠ, ovládaš učtovníctvo, AJ - to je dobrý základ na slušnú prácu...aj keď s tým učtovníctvom už to nebude také ružové kedže si niekoľko rokov na RD , zákony sa pomenili a aj ty si už dlho mimo odbor...ak máš byť v radiacej či vedúcej pozícii - tam to obvykle bez nadčasov nejde.....skús napr. prácu na centrále v banke, samozrejme nie hneď riadiacu pozíciu, ale je tam slušný plat a nie vždy sú tam nutné nadčasy,prípadne spoločnosti ako IBM - v prípade potreby vieš pracovať aj doma...ideálne ak si zistíš niečo vopred o firme kde sa uchádzaš o prácu - hlavne nutnosť nadčasov keďže máš deti....alebo ostaneš tam kde si a budeš pracovať bez nadčasov....úprimne, budovanie kariéry pri malom dieťati ide vždy na úkor niečoho - či na úkor detí alebo rodiny, musíš mať niekoho kto sa o deti môže postarať od 16-tej hodiny kým prídeš z práce + OČR drobca...
@yipsylonka9742 ty niekedy rozmýšľaš čo napíšeš?muž vie jazyk?, myslíš, že je ľahké s 2 deťmi odísť, asi tu majú hypo...muž nie je priebojný...myslíš, že tam ju čakajú s riadiacou funkciou či začne niekde ako nekvalifikované?to je pre tých čo sú bezdetní, alebo lekári, elektrikári...
@eliska13 a teba co zaujima ci ja rozmyslam co napisem ????
zopar mojich postrehov:
1. neviem, v akej korporacii si bola, ale ja mam skusenosti (priame ci nepriame) so 4 SSC v Bratislave a matky (aj s malymi detmi) tam v pohode zastavali manazerske pozicie. Praveze mas obrovsku vyhodu v home office a casovej flexibilite, korporacie si momentalne zakladaju na tom byt mother friendly, sikovnym ludom vychadzaju v ustrety.
2. B2 je dost slaba anglictina na manazersku poziciu
3. vysetrovatela si podla mna predstavujes ako Hurvinek valku, dostat sa tam je velmi tazke a nie je to take ako vidis v CSI Miami...
4. ak chces postupit platovo, su aj ine cesty ako people manager...business operation manager, client advocate, agile coach, finance oddelenia dobre zarabaju. Na tvojom mieste by som zacala niekde a spolupracovala s manazerom na kariernom postupe. Ale necakat zazraky po pol roku
Autorka neviem prečo chces ísť cestou, že ty by si robila aj nadčasy muž by sa postaral, teba trápi, že nevieš zabezpečiť rodinu...aby to nakoniec nebolo, že ty budeš robiť ako murovatá a muž si bude hoviet na ihrisku.Nemal by nad tým rozmýšľať muž?nemáš tak zle vzdelanie a skúsenosti, aby si nenašla niečo vhodné.Nad vyšetrovateľku by som ani nerozmýšľala a charite sa môžeš venovať ako hobby, keď deti podrastu.To účtovníctvo?veď nie je len cesta korporat.Daj si niekde životopis a uvidíš aké prídu ponuky a podľa toho sa zariadis mozno dostaneš ponuku z úplne iného sudka
Ved naco sa az tak ponahlat, ze ked dokojis. Trosku dlhsie ostat na rodicovskej a pripadne by som si nasla nove zamestnanie, ale v tvojej branzi a to bud na 1/2 alebo 3/4 uvazok, ale takym sposobom, aby ti to neohrozilo rodicak, vedia to spravit, po case, sem tam nahodne pokukovat po robotach. Urcite by som neisla niekam naspat, kde ti nebolo dobre. To nie.
Mna este napadlo, ze co tak aj toho tvojho manzela niekam posunut, trebars len do inej firmy, kde by dostal viac. Mne to pride, ze ty sa ides roztrhat, rozmyslas aj zanho, a on nic , take bucko sam v kociku, ktore mamka povedie za rucku. Vsetko sa da, ked sa chce, vzdy su moznosti
dobrý psycholog ti môže pomôcť a nasmerovať ťa,vie ťa otestovať
Presne toto iné riešim aj ja... A asi aj mnohí žien, či sa vrátiť na isté miesto s istým platom a byť spokojná, alebo ísť hľadať šťastie ďalej.... Držím palce.
...tiez som takto tapala, a chvilami stale tapem ☹ a to mam este o 10 rokov viac. ked som sla po materskej od dvoch deti do prace, tak to bol strasny kolotoc, chcela som aj perfektnu domacnost aj sa venovat detom a ku tomu som milovala svoju pracu takze som si ju nosila aj domov a bavilo ma pri nej sediet neraz aj do rana. Tazko sa mi z nej aj odchadzalo na tretiu matersku. No ale teda odrazilo sa to aj na mojom zdravi zrejma, doteraz nemozem dlhsie ako 4 -5 hodin v noci spat ale aj na partnerskom vztahu. Pritom mala som jednoduchsiu situaciu, lebo koli peniazom som nemusela, ale chcela som koli sebe a bolo to zle. Manzel zaraba dobre je podobny typ, miluje svoju pracu a venuje jej velmi vela svojho casu. Ja sa snazim si uzit tretiu a uz poslednu matersku a rodicovsku dovolenku. Budem doma pokial sa bude dat, pokial sa toho domaceho pocitu a tej volnosti nenabazim do syta. Par stovak si viem privyrobit aj z domu, Velmi rada by som pracovala s malymi detmi, kludne aj za minimum, problem je trochu vzdelanie, lebo uz mam dve vysoke skoly hlavne technickeho smeru a tym padom sa mi tazko uplatni v praci s malymi detmi, ale viem ze to je to co chcem robit. Takze asi sa dalsiemu vzdelavaniu nevyhnem asi, ale nejdem to riesit teraz, chcem si len uzivat obycajny rodinny zivot, neobmedzene cestovanie a spoznavanie, nechcem si tento posledny rok kazit ziadnymi myslienkami co bude. nejako bude. A ty neboj, nekaz si teraz tieto dni myslienkami na pracu, ak neplanujes dalsie vzdelavanie pocas rodicovskej tak pusti pracu z hlavy. Uzivaj si a potom uvidis, mas fajn ze mas sa do akej prace vratit a ked uz zacnes pracovat nic ti nebrani hladat inu pracu. Istotu mas a to je hlavne. Viac si uzivaj tu rodicovsku dovolenku, ja som to pri starsich dvoch detich az tak nerobila astale nieco riesila a potom ten nekonecny kolotoc co nastal s nastupom do prace, skoda slov ☹ dni zacali rychlo plynut a na nic nebolo uz tolko casu ako predtym. Bolo mi luto za tym obdobim pocas rodicovskej, ale zial uz sa vratit nedalo.
@c_est_la_vie ona pisala o pozicii vysetrovatelky a nie policajtky, tam je dost velky rozdiel....
autorke: mam doma vysetrovatela (12 rocna prax) a poviem ti, ze pri takych malych detoch by si tuto poziciu tazko zvladla, mas 24-hodinove sluzby asi 2x do mesiaca a cosi co sa vola casova nerovnomernost (pracujes par hodin v sobotu ci nedelu), zavolat ti mozu aj v noci o 3 s tym, ze niekde zaklal manzel manzelku a doma sa neukazes nasledujuce 3 dni, toto moze robit slobodna zena, alebo taka co ma uz odrastene deti a muz zvlada domacnost lavou zadnou pripadne stari rodicia su flexibilni, nechcem ta uplne odradit ak je to tvoj sen, mozno na ekonomickom oddeleni je to ine ako na vrazdach a pod., kazdopadne ty uz mas skusenost v korporate (ja tiez) a poviem ti, ze ked porovnas bezne procesy v korporate a policajnom
zbore chce sa ti grcat, opisem to nasledovne: skostnatena institucia, kde si zachvilku budu musiet zamestnanci kupit aj toner do tlaciarne, lebo po volbach este neboli schopni vyriesit verejne obstaravanie, je tam hierarchia, tabulkove platy, moj muz robi v schatranej budove, kde sa v lete vari v kancelarii v 30 stupnoch a ma zakazane obliect si kratke nohavice, ved ako by to vyzeralo ked pride na navstevu nejaky lolo z vyssieho stupienka pyramidy...
poradim ti toto: chod do svojej byvalej prace, zacni zarabat, urcite sa tam medzicasom vymenili ludia, maj oci otvorene, informuj sa, nikdy nevies aka prilezitost sa ti naskytne v inom teame, ak to bude aj po roku trapenie hladaj si pracu v inom korporate, firme, hladaj sa popri tom ako pracujes a kazdy mesiac ti cinkne vyplata, ale absolutne prva vec ktoru urob je, ze sa prihlas na kurz anglictiny a drv ju kym sa nevratis do prace, teraz ta anglicky naucia aj online, nemusis ani patu z domu vytiahnut....
@nickpick tvoj vysetrovatel nastupoval hned na miesto vysetrovatela? Bez policajnej SŠ a bez toho, ze zacinal niekde inde, nie ako vysetrovatel na vrazdach? A ano, na ekonomike je to trocha ine ako na vrazdach, ale tiez je tam dosazitelnost, smeny atd. Takze suhlas v tom, ze toto fakt nie je pre matku s dvomi malymi detmi.
Riesila som nieco podobné,vrátila som sa do pôvodnej práce ešte počas rodičovskej.Aj tak kontakty uz boli prerušené a bolo to cca pred 11r,firma teraz uz neexistuje.A nezvládala som to hlavne psychicky.Zároveň sa mi rozpadal vzťah.Dala som výpoveď a bolo fakt veľmi zle,skončila som so synom na pol roka u rodičov iba s rodičákom.Nechcela som ich zaťažovať,zároveň som hľadala presne ako ty,niečo aby som stíhala aj dieťa.Skusila som živnosť,aj keď tiež mi chýbalo mať nadriadeného,ale veľmi ma motivovalo,ze ako slobodná matka skrátka musím makať.Prešlo pár rokov,ďalšie dve deti,jedno nevlastné,čakáme tým pádom štvrté a pekne sa mi živnosť drží,pomáhame si s mužom navzájom,tiež podniká.Mám veľa voľného času,robila som popri aj opatrovateľku,dorobila si vzdelanie,keďže aj to ma veľmi baví.Urči si priority,nehľad len na zárobok.Problém vidím aj v tvojom mužovi.Musíš ho zapojiť,musí ti predsa pomôcť.Druhá fajn možnosť by bola vrátiť sa na pôvodné miesto za podmienok využitia úpravy pracovnej doby na čo máš nárok a home office.Pozistuj a hlavne chlapa trochu porieš
@ivkazba ano, tapem, preto som tu pisala smery, pre ktore si myslim, ze mam predpoklady a aj svoje slabe stranky. Podla mna som prilis vseobecne zamerana, aby som vedela najst tu spravnu poziciu pre mna, preto sa snazim najst tu na fore odpoved, ako mam postupovat dalej, pripadne sa inspirovat vasimi pribehmi.
Co sa tyka riadenia, viem organizovat svoju pracu, ked pre niekoho pracujem, ale ked uz mam napr robit nieco pre seba - len uplne jednoduchy prikla - mam nafotit oblecenie do bazaru, v com mam peniaze, tak v tomto prokrastinujem, preto viem, ze by som ako SZCO mala problem, najma ako uctovnik, ktory ma v urcite obdobia velky naval prace a velmi sa mu to vypomsti, ked nerobi niektore ukony priebezne.
@yipsylonka9742 zahranicie uz pre nas asi nie. Tam by som zas nemala babku, dedka, nemal by nam kto pomoct s detmi v case chorob, tu mame pekne prerobeny byt na hypo, ktory by som sa bala prenajat niekomu, ze ho znici.
@basska_b dakujem, asi tak nejako budem musiet na to ist.
@777januska777 vies, len ja nemam pocit, ze by som bola az tak zle na tom(vzdelanim, cudzim jazykom, skusenostami, zodpovednostou a pracovitostou), ze by som mala byt vdacna, ze vobec nejaku pracu mam. Praveze si myslim, ze moznosti mam viac, preto si neviem vybrat, ktorym smerom sa vydat a neviem posudit, ci ma byt pre mna vacsou prioritou plat, ci to, aby ma praca bavila 🙂
@adul23 a vies aj pre inspiraciu prezradit, co robis a ako si ta to naslo?
@pieksamaki mozno by mi dali aj pracu na mensi uvazok, ale jedine, v com by bol rozdiel, tak by bol mensi plat. Z povinnosti by mi urcite neubrali. Aj mam od byvalych kolegov echo, ze od kedy som odisla, je este viac prace a cela spolocnost je katastrofalna.
@makova333 dakujem, vysiel mi agitator a profesie uctovnik, sekrtearka, HR specialista, marketingovy manazer 🙂 Velmi som prekvapena, ze ma to celkom vystihovalo.
@c_est_la_vie asi si ma pleties, manzel nemoze ist na matersku kvoli jeho profesii. A s tym opisom policajta nemas pravdu, takto to nefunguje, ked mas VS ekonomickeho zamerania. Manzel ma znamych v PZ, takze viem k tomu blizsie informacie v nasom meste.
@gladys_07 oni sa len tvaria mother friendly, ale realita je taka, ze mamicky nikde nechcu. Mala som kamaratsky vztah s manazerom, takze viem, ako vyhadzovali mamicky z pohovorov, lebo potrebovali otrokov, nie zeny, ktore sa o 6tej zdvihli a isli domov, ked bolo kopec roboty a HO nam tiez moc neschvalovali, lebo zamestnanec ma byt podla nich k dispozicii. Vtipne aj bolo, ze pri retazovom porode mi nepriznali ziadne benefity, vraj je to len pre aktivnych zamestnancov, takze takato je politika voci matkam. Z B2 som mala statnicu. Mozno som mala aj C1 pocas roboty, kedze som mala kazdy den meetingy, cally. Mam aj na nejakej urovni A2 nemcinu, A2 Franinu, ale urcite som toho vela zabudla na materskej. A viem, ze je to najma kancelarska praca. Bola som aj za muzovym znamym sa pozriet. Kancelarie s nabytkom starym tak 50 rokov, aby som im nekrivdila, tak stoly mali tak 15 rokov, ale zase si tam mohli vodit aj nesluzobnych psov a mat ich na pracovisku, cize sa mi tam pacila zase atmosfera 🙂
@eliska13 muz je hasic, nema VS, uz je aj stary, aby si ju robil. Praca ho naplna, robi mu radost, aj ked je psychicky a fyzicky narocna, vidi v nej zmysel, urcite nemam pravo na to, aby som ziadala, aby isiel teraz napr jazdit na kamione po Europe za 3jku, alebo zacal programovat, kde clovek vytvara 0vu spolocensku hodnotu.
@kassandra25 on vo svojej praci ma malo moznosti posunu, kedze je to tam hlavne o znamostiach, ale suhlasim, ze on si robi svoju pracu a nepcha sa do zadku a nesnazi sa moc o postup.
@matapo drzim palce, aby si nasla pracu, ktora ta bude naplnat 🙂 U nas muz nezarobi ako vacsina muzov, cize ja potrebujem mat aspon tu 1000ku v cistom, nech nezivorime, ale vieme dopriat detom vsetko, vratane kvalitnej stravy az po dovolenky.
@nickpick dakujem, mas velku pravdu o tom PZ, bola som tam, videla som to aj nazivo.
@kubkovamama Dakujem, drzim palce, nech Ti to v zivote ide aj dalej takto dobre 🙂
kazdy tu ma trochu pravdu.. ale kde beries to, ze v povodnej praci povysuju a sancu na rast maju len ti bezdetni? to ako sefovat vam bude 25rocny mladik.. do kedy? kym sa neozeni anebude mat rodinu a potom ho vymenia? Chcela by si riadit, ale nemas na to vlastnosti, cize bud ich nadobudnes a budes si viac verit a nenechas sa zabrzdit, ak ta napr. chcu na ine oddelenia a tym povysit, alebo zmenit, tak sa tam aj cez svojho sefa aktivne dostanes (ano poznam to, ziadny sef si neda vyfuknut pracanta) a budes karierne rast. Alebo sa zmieris so situaciou, ze budu riadit teba a vtedy ti moze byt jedno v akej kancelarii sedis, ak zarobis, ak sa dostanes na cas pre deti do skolky... podla toho co pises mas celkovo k tej firme averziu z nejakeho dovodu, cize na tvojom mieste si hladam inu pracu. A je to mozne... urcite aj s detmi. Mam kopu aktivnych mamiciek kamaratok, a vsetky pracu nasli. A co je pre vas dolezite? ci plat alebo tvoja spokojnost v praci? Zalezi od vasho rodinneho rozpoctu. Ak budete zit hlavne z tvojho platu, leo manzel nezarobi, tak je to jasne. Ale urcite sa da sklbit obe vlastnosti.
A este k SZCO a prace z domu. Myslis, ze ak by nejaky tvoj klient cakal na dokoncenu pracu, tak budes odkladat robotu? Nemas nad sebou nikoho? SI na velkom omyle. Ak by si vedela co chces s domu robit, tak ti poviem, ze aj ked mas pocit, ze potrebujes pohanat do roboty, tak pri SZCO to dostanes. lebo priamo teba pohanaju zakaznici/klienti... a co je viac ako vlastna hanba... ako zamestnec si zodpovedna voci svojmu zamestnavatelovi a ten sa hanbi za teba ak neurobis :D takto kopes sama za seba... cize mne sa tiez nechce, mozem odlozit vsetky danove aj do 24teho... a potom sa mozem pototo kym to urobim a ak nestiham pokutky to istia (cize z toho som si zobrala ponaucenie, radsej skor ako neskor a robim veci hned, ziadne odkaldanie :D) . A kazda SZCO praca je taka.. neurobis, nedostanes zapaltene. Co je viac?
Z toho čo píšeš je krásne vidieť, ako tápaš. Chcela by si aj vedúcu pozíciu ale sama potrebuješ šéfa pretože inak nie si motivovaná a nerobíš organizovane. To sa vylučuje s tým, aby si riadila. Kto nevie uriadiť sám seba, nemôže riadiť iných. Myslíš že vieš ľudí motivovať a viesť, pretože otec robil 20 rokov riaditeľa a doma ste sa o tom bavili? To je dosť mimo reality. Učiť sa niečo v škole, baviť sa s niekým o tom a reálne to robiť sú diametrálne odlišné veci. Viem o čom hovorím, mám za sebou roky manažérskej praxe, riadila som tímy 200 ľudí v banke a to som pôvodom zdravotná sestra bez VŠ. Takže o vzdelaní či diskutovaní s rodičom to nie je ani náhodou. Zároveň píšeš, že aj charitatívny rozmer by ťa zaujímal. To je opäť niečo úplne iné. Zároveň píšeš že by si chcela byť kriminalista. Evidentne sa potrebuješ nájsť. A ako prvé nájsť v sebe pokoj, aby si si dokázala užívať deti kým si doma a zároveň premýšľať nad tým, čo by si chcela robiť. 30 rokov ani náhodou nie je prekážka aby si išla úplne iným smerom ako v minulosti. Len si musíš sama v sebe ujasniť, aký ten smer má byť, lebo teraz ho evidentne nevidíš. Ale to nie je nič tragické. Ja sa živím koučovaním a biznis poradenstvom a je normálne že človek niekedy tápe. Väčšina klientov je v úvode nastavených zle a vždy nájdu nakoniec cestu. Len to chce vyčistiť hlavu.