Nevhodné oblečenie na pohovore

18. sep 2022

Ahojte, chcela som ist skusit pracovat do jednej predajne so sperkami, momentalne robim inu pracu, ale chcem zmenu, nutne tuto novu robotu neptrebujem, takze ma ani tak nesklamalo to, ze ma neprijali, ako to ze mi kleslo sebavedomie, ked mi oznamili ze ma nepijali, ide o to, ze sa chcem prestahovat do ineho mesta ked som aj bola ked mi zavolali ze mam prist na dalsi den na pohovor, lenze kedze som s tym nepocitala, nemala som pripravene ziadne formalne obleceneie a na pohovor som musela ist v teniskach, nohaviciach a dzinsovej bunde. Neslo o ziadnu vrcholovu poziciu, no aj tak mam pocit ze ma neprijali prave kvoli tomu ako som bola oblecena.
Zienky co ste boli niekedy na pohovore na predavacku, boli ste za elegantne ? 🙂

ukulela
18. sep 2022

Tak zlatnictvo, ci sperky, tam sa uz predpoklada urcita reprezentacia a elegancia. Takze ano, mohli zohladnit oblecenie. Dramu z toho nerob, poucila si sa.

melanta
18. sep 2022

Predajňa so šperkami. Tak nepotrebuješ ísť na pohovor v kostýme, ale určite nie v teniskách a riflovej bunde. Šperky sa v teniskách nepredávajú. A je pochopiteľné, že od človeka sa očakáva, že vie ako sa v danej práci oblieka a príde tak aj na pohovor.

cocolino234
18. sep 2022

@autorka aj ja by som to vyhodnotila tak, že nevieš aký je vhodný odev do takejto predajne. 🙂

kitycat
18. sep 2022

No neviem, rozosielas zivotopisy, mozu ta pozvat na pohovor a ty nan v podstate nie si pripravena uz tym odevom..

nnnuuunnn
18. sep 2022

mohla si sa aspon ospravedlniť, že si vyhorela alebo dačo a nemas vhodne oblecenie 😀

gabika0825
18. sep 2022

Podľa mna si sa mohla ospravedlniť za oblečenie, aby aspoň vedeli, že si si toho vedomá, že to nie je vhodne oblečenie. Popripade si mohla vyhodnotiť situáciu a keď ti to oznámili deň vopred (prepodkladam že ti nevolali o 10 večer alebo o pól noci) určite si mala po ruke aspoň aj keby čínsky obchod, mala si si ísť kúpiť košeľu, alebo nejaké jednoduche šaty so silonkami. Popripade nejaké sako, čo si mohla dať namiesto tej rifľovky a mohlo to pôsobiť hneď elegantnejšie. Čiže si na ten pohovor nebola pripravená ale je to chyba z tvojej strany, teraz s tým už nič neurobíš

babulkomale
18. sep 2022

Uplne vsade som bola za elegantnu, sokovalo ma, v com su schopni ludia prist na pohovor. Ok, ty mas dovod preco si nemala ine oblecko, ale niektori posobia ako keby sa narodili v roztrhanych rifliach a teniskach a o inom obleceni ani nepoculi.

autor
18. sep 2022

@babulkomale a bola si na pohovoroch na miesto predavacky ? Lebo podla mna je rozdiel ked niekto ide na pohovor predavacky alebo manazerky.. alebo sa mylim

melanta
18. sep 2022

Ale ty si išla na pohovor na predavačku do predajne šperkov. Bola si niekedy v takej predajni? Zrejme áno, tak vieš, ako tam sú predavačky oblečené. Predavačka v tescu je oblečená v "uniforme", predavačka v lahôdkach, kde predávajú držkovú a vysmážaný syr môže mať tenisky a rifle. Ale predavačka v predajni šperkov je vo svojom viac menej elegantnejšom oblečení. Takže rovnako by si mala prísť aj na pohovor. Ty berieš predavačku moc všeobecne, ale musíš to brať z pohľadu toho, čo a kam ideš predávať. Ak máš pocit, že predavačka v predajni šperkov v teniskách a riflovej bunde je oka, tak zrejme to ani nie je práca pre teba.

mikadooo
18. sep 2022

Pozri sa, ak to bolo náhle, nič nie je lepšie ako úprimnosť. Teraz ti to už nepomôže, ale nabudúce, ak by sa stalo čokoľvek podobné, kľudne povedz ako sa veci majú. Hneď to bude robiť iný obraz. Čiže na tvojom mieste by som hneď na úvod pohovoru ospravedlnila svoj outfit a vysvetlila by som, že žiaľ nestíhala som sa dať do poriadku atď., normálne polopatisticky pravdu... Že si uvedomujem, že som mala prísť vhodnejšie oblečená. Ak si nič nepovedala, asi to pochopili tak, že neriešiš 🤷. No a teraz s tým už nič nenarobíš... Snáď mi rozumieš čo tým myslím. Mne sa stalo čosi podobné, konkrétne išlo o online pohovor, mala som byť v tom čase už pekne doma pri počítači. Ale čo čert nechcel, kuriér meškal vyše hodinu a ja som tú pracovnú zásielku musela prebrať. Jasné, že som nemohla pohovorovať online v pôvodnej robote 😄. Zavolala som tam hneď ako som zistila, že bude problém, ospravedlnila som sa a vysvetlila som svoju situáciu. Zobrali to úplne v pohode, prehodili pohovor na iný termín.

babulkomale
18. sep 2022

Videla som ucastnikov roznych pohovorov.

elizabet173
18. sep 2022

vedela si, že sa jedná o predavačku v zlatníctve, nie? Predsa je rozdiel, či predávaš šperky alebo mäso. A v rifľovej bunde a teniskách by som nešla na žiadny pohovor. Keď posielaš žiadosti, tak je hádam predpoklad, že na nejaký pohovor aj pôjdeš, tak aspoň jednofarebnú sukňu, alebo šaty, elegantné topánky a svetrík, či blúzku si mala mať pripravenú. Nevadí, už budeš vedieť

ysseba
18. sep 2022

Ako baby píšu - normálne si sa mala ospravedlniť za oblečenie, mala si normálne vysvetliť situáciu.

tykat
18. sep 2022

Mohla si hned na uvod povedat, ze si rada ze ta pozvali ale chces sa ospravedlnit za to ze nie si vhodne oblecena no napriek tomu si prisla a veris ze to nebude prekazka. Ukazala by si ze si flexibilna, komunikativna a nebojis sa vyziev.
A osobne si myslim ze hlavny problem nebol v obleceni.

lija22
18. sep 2022

a preco si hned nevysvetlila situaciu? mne sa stalo podobne, akurat, ze som zrovna sedela vo vlaku a rovno z vlaku letela s taskami a igelitkami na pohovor

eeffka
18. sep 2022

Detto stalo sa mi ze som sla na meeting v sportovom neplanovne, ale rovno som do telefonu hovorila, ze bohuzial som v teplakoch kedze prave si stahujem archiv, zasmiali sa. Komunikacia je niekedy zaklad.

marsmykkok
18. sep 2022

No ja by som sa neospravedlňovala na pohovore , zase povedať historku celú, to budí dojem že púta na seba pozornosť a so všetkým má problém a že aj v zamestnaní bude mať stále nejaký dôvod na problém... Ak by mi na tom záležalo, kúpim vo výpredaji nejaké šaty za 10 eur a topánky za 10 eur, ak nie skúsim a budem dúfať že osoba čo vedie pohovor možno oblečenie nerieši.

veronikuskars
18. sep 2022

Je rozdiel predavačka v dedinských potravinách a v klenotnictve..

nekonecna_katastrofa
18. sep 2022

Vždy som šla na pohovor pekne oblečená - ešte aj na miesto predavačky do predajne s bio potravinami som šla v lodičkách (a pritom ich bežne nenosím). Dokonca aj ako študentka do Mekáča som šla v elegantnejšej sukni. Tiež som bola na pohovore do klenotníctva, mala som akurát podvrtnutý a obviazaný členok, ako prvé som sa ospravedlnila za baleríny na nohách.

judar
18. sep 2022

Na takychto pohovoroch su tenisky teda ciny v ciernej alebo v sivej farbe vhodne ale iba ak sa daju s peknymi nedieravymi nohavicami, trickom bez potlace alebo koselov a sakom do kompletu hlavne ak niekto nenosi sukne ...ale kto vie ake si ty vlastne mala tenisky a este ked si to zabila riflovou bundou to uz je moc ale ono je casto aj rozdiel zlatnictvo a zlatnictvo s rozdielmi v narokoch a hlavne aj vela urobi oko toho co robi pohovor ...

strudlikmalicky
24. sep 2022

U nás je zlatníctvo v nákupnom centre, predavačky tam majú vždy oblečené elegantné šaty, aj v inzeráte mávajú takú požiadavku. Ale inzerát majú každú chvíľu, takže asi tam dlho nevydržia a dosť sa striedajú. Ak by to bolo toto zlatníctvo, tak možno ani nemusíš ľutovať 🤷🏻‍♀️

autor
25. sep 2022

@strudlikmalicky prosim ta, mohla by si mi napisat kludne aj do spravy , o ake zlatnictvo ide ? Ďakujem 🙂