Neustále zmeny rozpisu v práci

4. máj 2024

Dá sa nejako ohradiť zákonníkom práce voči zmenám v organizácii v práci. Neustále zmeny, rozpis len na jeden týždeň a človek nikdy nevie ako bude robiť o týždeň. Rozpis býva vo štvrtok a stále nejaké prekvapenie. So zamestnávateľom to riešené bolo, aj chcel vyjsť v ústrety .. teda vyzeralo to tak ale aj tak vkuse samé zmeny. Ide o to že potrebujem vedieť ako budem robiť, mám malé deti a potrebujem si vybaviť aj stráženie a tiež zmeny s mužom musíme mať opačne a toto neustále menšie rozpisu mi už kvalitne lezie na nervy. Vkuse musíme riešiť problémy ktoré z toho vyplývajú.

simca115
4. máj 2024

My takto fungujeme dva a pol roka. Aj sme sa hádali , aj sme sa vyhrážali nic. Už sme sa naučili tak žiť ale je to na hlavu. Jedine dvoj týždňový rozpis aj to keď ide preč na dovolenku .

autor
4. máj 2024

@simca115 kokos mňa z toho ide poraziť 🫣 človek si potrebuje naplánovať aj ohľadom deti, potrebujem aby vkuse bol niekto doma s nimi. Veď to sa nedá ..

dejka77
4. máj 2024

Preco a kto to meni?

ckocka
4. máj 2024

(9) Rozvrhnutie pracovného času je zamestnávateľ povinný oznámiť zamestnancovi najmenej týždeň vopred a s platnosťou najmenej na týždeň
Zákonník práce, § 90.

januarova
4. máj 2024

A kto ten rozpis robí? Na aké smeny robíte?

autor
4. máj 2024

@dejka77
@januarova hlavný nadriadeny. Práca je na 3 smeny. Ale oni to menia hocijako .. na dve, na tri .. raz je nočná, raz ranná .. raz poobedna a človek nikdy nevie akú smenu s vyššie spomenutých bude mať

januarova
4. máj 2024

A to ste v akej firme? Nejaká menšia? Napíš trošku viac.
Ja som v minulosti robila na smeny, aj na dve, tri, štyri... A vždy bolo mesiac dopredu jasné, ako robíme. Je vás malo? Nechápem prečo vám to takto komplikujú, veď sa to dá v pohode naplánovať, len vedúci musí chcieť.
Nedá sa, že sa viacerí spojíte a budete za to bojovať? Ako sú kolegovia, tým to nevadí?

medda_beda
4. máj 2024

Koľko ľudí má nadriadení k dispozícií a koľko vás potrebuje naplánovať na 1 deň?
Zoberiem papier, napíše sa kto kde berie dovolenku, koľko dní, paragraf, voľno a urobí sa zmennosť ktorá nemusí mať nejakú pravidelnosť, ale niektoré veci musia byť dodržané.
Ak sa vyskytne problém tak sa rieši hneď ešte pred vydaním zmenovky.
Robila som zmenovky na 8smičky, 12stky, kombinované a ešte som aj vyhovieť vedela mamičke s 3 deťmi.

Takže pán nadriadení nech si urobí poriadok vo svojej práci lebo takto sa fungovať skutočne nedá.

kaktusik007
4. máj 2024

ja som kvoli tomuto uplne zmenila odvetvie a pracu.... lebo presne ako pises - neda sa tak fungovat dlhodobo

autor
5. máj 2024

@kaktusik007 hej lenže je to veľmi dobre platená práca a čo som pozerala profesiu tak zatiaľ žiadna ponuka v tomto obore nie je s takým platom ale mám z toho stresy každý týždeň že ako sa zase bude robiť a či nám to vyjde aby bol niekto doma s deťmi ..

kaktusik007
5. máj 2024

tak tiez som isla cez 300 eur v cistom mesacne s platom nizsie... proste nic nie je zadarmo, kym som musela tahat hento, tak som to tahala, setrila... a ked uz mam nastavenu hypo, nasetrene aby deti mohli ist studovat do zahranicia --- tak proste som zmenila pracu a je to to najlepsie, co som mohla urobit. A to som teda osamely rodic, ty ak spravne chapem mas chlapa s ktorym zijes - takze nie si naozaj odkazana na lepsie platenu pracu a zazivat tam taketo stresy.

ale tak to uz je o nastaveni cloveka, ja teraz robim vsetko pre to aby som mala v praci volnejsie a nemusela sa stresovat... tych par eur mesacne za to fakt nestoji, ja osobne sa radsej uskromnim.

macekovam
5. máj 2024

Ty keď máš malé deti tak by si mala bych chránená.. Máš aj manžela? Ako to mate v kolektívnej zmluve? Precitaj si...

autor
5. máj 2024

@macekovam musím prečítať , pravdu povediac neviem ako to tam máme, robim tam už 10 rokov ešte predtým ako sme mali deti.