Neustále šikanovanie zo strany vedúcej

25. okt 2021

Ahojte, už raz som tu písala, že robím v škôlke v kuchyni a hlavná kuchárka ma šikanuje. Čím ďalej tým je to horšie. Nemá problém ma zhadzovať pred kolegyňami a tie cusia a poza chrbát mi povedia, že to mám ťažké. Keď som ticho nepomáha, keď sa s ňou pohádam, nepomáha lebo urobí zo mňa tú zlú a ide na mňa žalovať vedúcej jedálne aj riaditelke. Napríklad situácia dnes. V kuchyni všetko podrobené, tak som šla do tried nachystať taniere a príbory na stoly, naliať čaj. Jedna trieda bola už na dvore a druhá nie . Tak som prišla do kuchyne, o desať minút som išla aj do druhej triedy nachystať taniere. Hlavná kuchárka na to, že či sa chodím prechádzať. Ja že prosím? Som jej to vysvetlila. A ona len svoje ze sa miesto roboty chodím po škôlke prechádzať ja sa už nevládzem s ňou hádať, zase budem za zlú. Rozhodla som sa podať výpoveď a dva mesiace výpovednej lehoty stráviť PN. Už to nedávam. Keby ste videli ako milo sa správa k učiteľkám, vedúcej, riaditeľke. Mňa nemá rada od začiatku. Prepáčte za môj výlev, musela som to dať von

autor
25. okt 2021

Kamošky hovoria, že som sa mala viac hádať, že by si nedovolila ale s niektorými ľuďmi sa proste nedá ani po dobrom ani po zlom. Takého arogantného človeka som doposiaľ nestretla.

tina4931
25. okt 2021

Čisto môj názor - ukázať silu a svoju pravdu, nebáť sa. Ale ak aj naďalej má človek cítiť totálnu averziu voči takej práci, chodiť tam s nechuťou , lepšie nájsť inú, kde budeš chodievať rada.

0silvia0
25. okt 2021

už v minulej diskusii si dostala veľa rád. Táto zlá "teta kuchárka" je nad tvoje sily, dobre urobíš, že odídeš. Rieš si to ako chceš, hoci PN, ak ti ju niekto dá. Toto nedávaš, nevieš sa jej vzoprieť, stále sa pred ňou krčíš ako popoluška, nemáš jednoducho na ňu. Možno budeš mať v budúcom zamestnaní viac šťastia na normálne osoby. Držím palce.

ivkazba
25. okt 2021

Pamätám si, že už si tu písala. Nemyslím, že dostaneš teraz iné rady ako predtým. Môj názor je, že ak nepomáha diskusia s ňou, tak choď aj ty za vedúcou jedálne, ak nepomôže to, choď za riaditeľkou MŠ. Ja som vždy riešila, keď za mnou prišiel človek, že má problémy s nadriadeným. A nie raz som sa z tohto dôvodu s manažérom rozlúčila a musel odísť. Skúsiť to treba, máš na to nárok, ísť za riaditeľkou. Ak to nepomôže, tak potom jediné riešenie je odísť. Niekedy je to najlepšie, čo človek môže urobiť, oslobodiť sa od negatívnych ľudí, ktorí ti robia stres.

tom_i
25. okt 2021

Začne po tebe bliakat, povedz jej OK ideme situáciu konfrontovat k vedúcej a p. riaditeľke. Nie vy sama a ona sama ale spolu. A povedať jej že budete vyžadovať o tejto situácii úradný záznam. Ja som to jednej povedala a bol kľud. Nepomôže povedzte jej že sa stretnete u zriadovatela.

slovakboy
25. okt 2021

Ešte pred tým ako dáš výpoveď sa pokús vytiahnuť jej správanie pred riaditeľku. Podaj na ňu oficiálnu sťažnosť za bossing. Riadne to pomenuj. A pýtaj sa ľudí na okolo: Prečo ma riaditeľka šikanuje? Pýtaj sa aj jej, čo urobíme s tým že ma šikanujete? Nech to riešia. Bude sa ohradzovať bude ťa zhadzovať ale keď aj odídeš odídeš do vztýčenou hlavou a s rachotom.

fleur1111
25. okt 2021

Do budúcna buď viac asertivna od začiatku, keď niekam nastupis.

pribinak
25. okt 2021

Pamätám si tvoju predchádzajúcu diskusiu, v tvojim prípade nevidím iné riešenie len sa zbaliť a ísť si hľadať inú prácu
Takze výpoveď a pn-ka je dobre riešenie

cacianka
25. okt 2021

Veď už minula si podala výpoveď,
Jeziiiiiis ja už by som fakt nahucka a tresla tackou.a rovno vyzvala tu opicu aby išla do mnou za vedúcou a konfrontácia.ak nechce vedúca tak riaditeľka, ak ani tá tak zriaďovateľ. Beriem podklady kedy koľko som bola navyse, či ráno skôr, poobede, a taký fukot by bol, až by sa steny chveli od nervov.nemyslim break a krik, dôrazne slová a čakám na vyjadrenie.
Ešte by som si vytlačila 5 kópií výpovede a dorau rozdala. Obliekla, išla k doktorke a On, psychická vyčerpanosť, bolesti žalúdka, hnačky a vracanie zo stredu, boľavý chrbát, bolesti hlavy.
Od 1.11. beží lehota, Vianoce si ešte doma a 1. 1. už môžeš mať novú a lepšiu prácu.

panelacikova
25. okt 2021

si viac-menej rozhodnutá dať výpoveď. v tom prípade nemáš čo stratiť. tak, ako už niektoré ženy radili, choď ty za vedúcou, ty za riaditeľkou, povedz im, čo sa deje a že máš toho plné zuby a nechuť do práce. buď podržia stranu "hlavnej" alebo začnú uvažovať, čo sa deje a riešiť situáciu. ak budú riešiť, počkáš, uvidíš, ako sa bude vyvíjať ďalej váš vzťah. ak nebudú riešiť, podáš výpoveď, tak či tak to máš 100 chutí urobiť...

macekovam
25. okt 2021

Napíš na ňu sťažnosť...zriadovatelovi...a poukaz na sikanu... A opýtaj sa ci je v kolektíve MŠ takáto osoba naozaj potrebná a ci je dobrým vzorom pre deti jej správanie.

nafka0483
25. okt 2021

Ale ved ty si tvrdila ze si tu vypoved dala! Este som sa ta pytala ci pisomne, ci mas potvrdenie a ty ze ano.
Tak ako to teda bolo?

nafka0483
25. okt 2021

Od 1.10. si mala byt na PN, ty teda pocas vypovednej doby pracujes?

Preco teraz tvrdis ze este len ides podat vypoved a vypovednu stravis na PN?

sante81
25. okt 2021

Do mňa by si toto nedovolila.

lavender273
25. okt 2021

Na mna by si toto dovolila len raz. Nemam rada konfrontacie ale ked sa deje nieco nepravom tak mi krv zovrie v zilach.

luccija
25. okt 2021

Odíď...riaditeľka potrebuje kuchárku nevyhodi ju.A niekedy sú ľudia na ktorých môžeš nakricat, konfrontovat a aj tak budú ako obohrata platna a pôjdu si svoje

autor
26. okt 2021

@nafka0483 ostala som lebo kolegyňa si zlomila ruku ale urobila som chybu

nafka0483
26. okt 2021

A vypoved si normalne pisomne stiahla? Ved mas vypovednu dobu 2 mesiace, za ten cas da kolegyna ruku do poriadku ale to je uplne jedno teba to nema co zajimat.

Ty si "strasna" povaha akp so sebou nechavas zametat :(

0silvia0
26. okt 2021

autorka, tebe tuším sa stačí tu vyžalovať, diskutujúce ti dajú za pravdu, ponadávame si s tebou na tú zlú tetku kuchárku, teba polutujeme, podporíme a ty ideš opäť robiť Popolušu. Komu niet rady, tomu niet pomoci sa hovorí...

fleur1111
26. okt 2021

Ja sa už ani nečudujem, že si z teba tam pani kuchárka robí dobrý deň, keď vždy sklonis poslušne hlavu a spravis ako chce. Kolegyňa si zlomila ruku, teba to nemá čo trápiť, si vo výpovednej dobe a nech ta pani úžasná kuchárka zastúpi aj kolegyňu na marodke. Keďže je natoľko perfektná a bezchybná, nemal by to byt pre ňu problém. Sebaúcta je u teba najväčší problém, mne keby toto niekto robil, tak by taniere v kuchyni lietali každý deň, dokym by s tým neprestali.

cacianka
26. okt 2021

@0silvia0
@fleur1111 presne, my tu podporujeme, dodáme odvahu, poradíme a popolusa ide drhnut hrnce a nechá si srat na hlavu.
Mala si odísť, čo teba trápi ako si poradí megera, keď si taká nemožná a ona macher galaxie, nech si maká aj za dolámanú babu.
Neskutočne necháš zo sebou zametať. A teraz znova.

anavina
26. okt 2021

Dufam ze mas vypoved prichystanu a hned zajtra podavas. Ak sa nevies brániť, tak by som tam na tvojom mieste neostávala ani sekundu dlhšie. A stiahnuť predošlu výpoveď bol mega blbý nápad. Asi sa im tak podprahovo chceš zapacit, tak si ostala, ale tudy cesta nevede. Posledny den v robote by som ju poslala do p.ce, ale na to treba asi viac sebavedomia a drzosti.