Ahojte.Trapi ma jedna vec.Mam 26 ročnú neter,ktora ma priateľa už asi styri roky.A asi tri roky pracujú v Nemecku.Vsetko by bolo v poriadku keby..Je podľa vás normálne že jej výplata chodí na jeho účet?Podľa mňa určite nie.Dohovarala som jej neraz.Myslim,že je to zlatokop, ktory ju chce poriadne využiť.Aj jej rodičia jej dohovárali ale bezvysledne,povedala im že si takto "šetria" na dom.Nieje to podľa vás využívanie?
No, určite je to čudné..veď šetriť môžu na dom aj keď si bude svoje peniaze držať u seba... Ak by boli manželia nepoviem
Fuuu, toto je fakt veľmi zle rozhodnutie. Aby z toho ešte nebolo kopec placu
Však nech si sporia, ale každý na vlastnom úcte.
Treba sa jej opytat či by jej priateľ súhlasil, aby jeho peniaze šli na jej účet
Vyuzivanie? Kebyze su manzelia, je to ok, u nas tiez setriaci ucet mam len ja a obaja tam davame prachy. Ale kedze su priatelia, a on by sa s nou rozisiel, mohlo by jej to dost skomplikovat zivot, napr. tym, ze by zdrhol aj s peniazmi.
@zmrzlinka2021 Ved prave presne o to tu ide.Ze keby sa rozisli,urcite zdrhne aj s jej peniazmi
Žiješ s nimi? Koľkokrát si sa stretla a rozprávala s jej priateľom, že ho hneď označuješ za zlatokopa? Ak mu tri roky posiela svoju výplatu na účet, nemyslíš, že by už ju za ten čas dávno okradol? Píšeš, že pracujú obaja, takže to evidentne nie je nejaký domased, ktorý sa priživuje na svojej priateľke. Či si myslíš, že zlatokopi chodia do práce a ešte s niekým udržiavajú vzťah štyri roky? Podľa mňa sa ho miesto odsudzovania snaž viac spoznať, zaujímaj sa viac o neter a o to ako fungujú, ako sa majú, čo robia, ocení to určite viac ako keď ju budeš takto nezmyselne osočovať. Potom sa nečuduj, keď s tebou nebude chcieť udržiavať kontakt. Je nakoniec dospelá, nesie sama zodpovednosť za svoje chovanie a ak už na to doplatí, bude to ona, sú to nakoniec jej peniaze.
No ok to nie je, vždy je tam hrozba, ale už ste urobili maximum .
Rozkazať jej nemôžete, iba poradit je dospelá svojpravna.
Povedali ste si svoje
Viac by som sa nestarala...nech si mladá pani sama pomôže.ak padne na hubu...ale aj nemusí.to nik teraz nevie.
My sme si s uz manzelom tiez setrili na byvanie na mojom ucte. ;)
26 rocna a riadne hlupa. Prepac. Ale takto naivne niekomu de facto cudziemu sporit na jeho ucte? Keby boli manzelia, tak nic nepoviem.
Nie je to najmudrejsie rozhodnutie. V pripade, ze sa rozidu, moze ostat bez svojich uspor. Alebo ak on nedajboze zomrie, dedi jeho rodina a nie ona a oni jej z toho nemusia dat nic. Ale to uz su take extremy. Ak ma pristup k uctu, ku svojim peniazom, nezakazuje jej ich pouzivat, tak je to na nich.
My s uz manzelom sme to mali tiez tak, ze jeho vyplata chodila na moj ucet. Hospodarili sme spolocne od prveho dna, ako sme spolu zacali byvat. Ale ja nie som spina bez chrbtovej kosti a keby sme sa rozisli, svoje peniaze by videl.
Až bude mat na účte dosť,mozno ju pošle domov a jej sa otvoria oči,ze aka blbá bola,že pracovala zadarmo a može začať odznova.
My sme tak začínali, ako mladá po skole som sa osamostatnila, išla bývať s frajerom, zarábala som a dávala jemu na účet. Potom kúpil byt na úver, zase tam figuroval len on, ale splácaní sme ho spolu, potom sa vzali, zase bol účet jeho, ja len disponent. Po rozvode som nemala nárok na nič. Ani na účet, ani na byt 🙈
Oni setria na dom....ale na jeho...
Za mňa hlúposť ale tak je dospelá 🤷♀️ Prípadné následky bude znášať ona sama.
@tosomja a prečo si sa tak rozhodla dávať výplaty na jeho účet??
@dadis tak akože môžem byť rada ze som od neho vyzmykala niečo...lebo ja som bola iniciatorka rozchodu a on to nečakal.
Lebo som bola mladá, hlúpa, zasnivana, zaslepena láskou...a počas vzťahu ma ani nenapadlo ze by som nakoniec zostala bez všetkého. Dnes už s tým vekom a skúsenosťami co mam teraz, ináč rozmýšľam a určite nechcem spoločný účet, ani byt ani nič. Kto chce so mnou žiť, musí sa prispôsobiť.
mladá riadne potratila rozum... ja som robila hlúposti, ale čo sa týka peňazí a majetku tak tam som mala rozum na poriadku...😀
slečna ešte môže horko zaplakať...