Baby idem sa vypisat, mozno poradit. Mam 38 rokov, vzdelanie VS III.stupna, ANJ na urovni C1. Momentalne mam pracu, kde uplatnujem svoju odbornost, ale nie som spokojna ani s platom, ani celkovo. Hlavne s platom a s tym, ze nemam kam rast. Inu pracu si hladam uz dlhsie, ale odvsadial mi napisu, ze nie som vhodna alebo nieco podobne. Som demotivovana, citim sa neschopna. Ani neviem ci idem po radu. Viem, ze mozem byt rada, ze mam stabilnu pracu, ale aj tak. Neštudovala som tak dlho aby som bola takto.
A co si vystudovala?
Co som vystudovala nechcem uvadzat verejne, je to dost specificke. Novu pracu si hladam uz cca viac ako rok. Som si vedoma, ze ma obmedzuje to, ze mam dieta, a nejake cestovanie na tyzden ci dva je nerealne, aspon zatial.
zalezi ako dlho si hladas pracu, aku mas skusenost, v akom odbore... ak mas PhD alebo ekvivalent, tak ide aj o to, ze casto je to skor vo vyskume... cize nie v praxi respektive nie v privatnej sfere a ak mas nie prilis atraktivny odbor...
@cookie29 realnej praxe mam 12 rokov, takze urcite nie malo. Fakt ma stve, ze sa citim nedocenena, platovo aj celkovo, a akoby sa nemam kam pohnut z miesta.
Tak ak na tvoje miesto netreba to vzdelanie, co mas, si pre nich prekvalifikovana. Vies, nebudu platit za nirco, co od teba v podstate nepotrebuju.
Hladaj teda dalej niečo ine.
@martinkatinka na miesto kde pracujem je potrebna VS kvalifikacia, len je to proste zaplatene ako je. Kedze sa mi nedari najst nic lepsie, tak zotrvavam.
zahraničie si neskúšala?
@deti95060810 myslis pracu pre zahranicnu spolocnost?
môžeš aj,,, ale som myslela ísť do zahraničia...
tak vidíš že toto je "džamahíria" - sme len jedna montážna dielňa....😉
@deti95060810 keby som bola znova "mlada", tak ano 😃 teraz je to nemozne par rokov urcite
hej lenze je rozdiel medzi VS a PhD. Ak staci VS vzdelanie tak s PhD si prekvalifikovana.... lenze napriklad su miesta, kde to proste nie je atraktivne. Napriklad nejaky spcialny pedagog a pod... Otazne je aj to, ze ci je to Tvoj pocit ze si nedocenena, alebo ci je to podlozitelny fakt v porovnani s ekvivalentnymi miestami...
ak máš PhD - skús VŠ... alebo do výskumu.
@cookie29 to uz som davno prisla na to PhD.je na dve veci. Ale za pracu, ktoru robim by som ocakavala lepsie ohodnotenie, a viem, ze v inych spolocnostich su tie miesta ovela lepsie zaplatene.
Korporát? Kde by si denne komunikovala v angličtine? Alebo preklady?
A aká je otázka?
tak potom sa skus dostat do inej spolocnosti, ked tam su lepsie platene...
Najdi si kouca. Uplne vazne. S nim/nou to odblokujes a pojde to. Lebo my ti tu prd pomozeme, ked ani nemozes povedat v akej oblasti.
Keď nie je zrejmé, v akom odbore máš PhD. a aké máš aktuálne zamestnanie, radiť sa nedá.
No ja som si predstavila, ze si na univerzite alebo vo vede. Ak si, tak ti fakt nezavidim, hocikde v sukromnej sfere budes lepsie ohodnotena, ale ked nevieme odbor, tazko radit. Ak nie si, tak ver, ze to este nemas zdaleka take zle :D
@maranta_leuconeura pracujem v sukromnej spolocnosti. Mozno by som aj zmenila odbor, ale kdekolvek poslem ziadost, tak mi odpisu ze nie.
OK, len my môžeme len hádať či pracuješ v rámci bio-medicínskeho, technického alebo spoločensko-humanitného odboru, či je to v hlavnom meste alebo nie, či máš štandardnú pracovnú dobu, či máš adekvátnu mzdu v kontexte pracovného zaradenia. To sú vstupné informácie, bez nich naozaj ťažko. Ja pracujem vo výskume a teda v kontexte parametrov sa nemám zle.
Ak je niekto personalista a vyzna sa v tom, tak budem rada za sukromnu spravu, ale takto verejne by som to nerada rozoberala. Inac dakujem vsetkym komentujucim 🙂
Autorka, pises "viem, ze v inych spolocnostich su tie miesta ovela lepsie zaplatene" ak ide o prakticky totožnú poziciu, tak ty so svojou praxou si pre nich hotovy človek, je mi zvlastne ze by takeho človeka vsetky firmy odmietali
@lindus_esterka ano suhlasim, ale tych pozicii je ozaj par, a ludia co to robia si samozrejme drzia miesta.
Na koľko ponúk si asi reagovala? Posielaš so životopisom i motivačný list? Podľa mojich skúsenosti zvyšuje dosť šance, ak je ozaj kvalitný nie skopírovaný.
Keď si anonym, tak ti môže byt asi jedno, ze je to verejne, nikto nebude vedieť, o koho ide, nech si i jadrový fyzik.
Chápem správne, že konkrétnych ponúk je malo, no je i malo uchádzačov, keďže v tom odbore je mala fluktuácia, je špecificky a prax sa získava ťažšie lebo je malo príležitosti?
To, že ta neoslovili a máš malé dieťa a nemôžeš cestovať nijako nesúvisí. Len, ak by ste o tom hovorili na pohovore, alebo na niektoré ponuky z tohto dôvodu nereagujes.
@tiika motivacny list neposielam, netusila som, ze az tolko zavazi
Ony sú fakt zábavne 😁 pozri i pracovný pohovor 😉👍
Tak nejako sa ti personalisti rozhodujú medzi viacerými kandidátmi. Kto zaujme viac, toho zavolajú.
OK, skúsim napísať dlhší komentár a možné vysvetlenie: mám kamošku, ktorá má veľmi špecifickú medicínsku profiláciu, má dve unikátne atestácie a PhD., na Slovensku ich je päť a všetci sa vzájomne poznajú. Všetci pracujú v súkromných spoločnostiach a všetci majú približne rovnaký plat, resp. podmienky (plat verzus benefity a naopak). Je to, samozrejme, preto, že ani ich zamestnávatelia, ktorí sa tiež všetci poznajú, nechcú túto špecializáciu preplatiť, resp. vstupovať do nastavenia novej hladiny platu, pokiaľ netreba. Na tieto miesta nikdy nie sú vypísané konkurzy, konkrétni ľudia sú vždy oslovení potenciálnym zamestnávateľom. Viackrát sme to spolu preberali a v podstate, ak by sa jej v aktuálnej práci nepáčilo, má len dve možnosti, a to buď ísť pracovať do zahraničia, alebo začať robiť niečo iné, resp. príbuzné, ale to znamená vrátiť sa úplne na začiatok kariéry. Túto možnosť máš aj Ty. Mala by si zvážiť, či Ťa nebaví práca ako taká lebo len samotná firma, či Ti nevyhovuje Tvoja špecializácia a vedela by si sa posunúť aj smerom k inému odboru, atď. Niekto tu mal dobrý nápad s kariérnym poradcom. Čo mňa tak trochu dráždi, je Tvoje vyjadrenie, že nemôžeš cestovať, lebo... Mám v projektov tíme ženy aj mužov, a aj ženy s malými deťmi, sme babyfriendly pracovisko, ja sama mám malú dcéru. Ale pokiaľ by mi niekto na pohovore povedal, že niečo nemôže(!), určite je to red flag. Ja chápem rôzne životné situácie, ale očakávam, že ak bude niekto so mnou pracovať, urobí všetko preto, aby mal plnohodný výkon a vedel akceptovať všetky požiadavky v rámci projektu. Maximálne viem vyjsť v ústrety, ale potom toto platí aj na strane zamestnanca.
@borabalazova vdaka za komentar. S cestovanim som to myslela tak, ze aktualne si nemozem dovolit chodit casto na tyzden alebo dva niekde prec (vynimocne by to iste slo, ale nie na pravidelnej baze). Takisto nejake dve noci z tyzdna prec by som zvladla, viac vsak nie. A myslim, ze je uplne fer na pohovore povedat svoje limity v ramci toho, ako clovek moze byt v tyzdni odcestovany na noc. Inac praca ako taka ma bavi, aj moja odbornost.
Ako dlho si hľadáš inú prácu?