Caute v praci dlhodobo pocuvam ako sa neda zvysit plat a v podstate uz tri roky som tu za nastupny. Nedavno nas korporat zverejnil ponuku kde hladaju ludi na identicku poziciu ale ponukaju tam minimum ktore je skoro o 300€ viac ako co platia mne. Da sa toto pouzit ako argument na zvysenie platu pri negociacii s manazerom?
Ano, ale ci uspejes, je nepredpokladatelne. Nevies, aku mzdovu taktiku pouzivaju ludia z HR. Mozno bude treba dat vypoved a potom sa zacnu veci hybat. A mozno nie.
Samozrejme, dá sa to použiť ako argument. Chápem o čom píšeš, toto je celkom častý problém na Slovensku. Vypýtaj si vyšší plat s tým, že rozmýšľaš nad zmenou práce. To väčšinou zaberie. A keď nie, tak reálne by som išla inde.
Keby boli s tebou nadmieru spokojny, tak ti plat uz zvysili... takze hladaj nieco ineho, ked ta nevedia ocenit poriadne a nie ze vo firme radsej prijdu o zauceneho cloveka a zoberu si nejakeho novacika, co boh vie, ci splni ich ocakavania, mne to prijde vzdy take kratkozrake...
@anjelicek26 spatna vazba bola vzdy pozitivna ci uz od sefky alebo aj od ludi s ktorymi priamo pracujem. Problem bol v tom ze vzdy ked sa otvorila debata o zvyseni platu tak sa argumentovalo zlou financnou situaciou alebo tym ze som tu kratko. O to viac ma hneva ze su ochotní novemu nezaucenemu cloveku viac ako mne s praxou…
To je v korporate bezna prax, ze novacik zarobi viac ako dlhorocny zamestnanec. Zial
veď si daj žiadosť a životopis na tú pozíciu .
Ved sa prihlas na to miesto ktore inzeruju. Inac vsimla som si ze toto je bezna prax, ponuknut na tu istu poziciu novemu viac ako ma zamestnanec.
uplne bezne v korporatoch ...taka je zial casta realita..
Dozvedela som sa až teraz v januári že novému zamestnancovi dajú celkom slušný plat ako pracujucemu ktorý už nejaké roky odpracoval vo firme. Tiež si myslím ze toto spravodlivosť nie je. Zrejme treba hľadať novú prácu lepším platom.
Pracovala som v korporate,ale pokial si vyslovene nevypytas nemaju ti preco dat viac.ved im povedz ze naklady na zivot sa za roky zvysili,plus si videla ze nastupny plat sa zvysil a chcela by si dorovnat.a uvidis ci si cenia tvoju pracu.ak povedia zas nie,rozmyslala by som nad zmenou
Aj mne sa to stalo. Velka IT firma. Dlhorocny zamestnanec ma zo zvysovanim platu smolu. Uprimne poviem,ze som pocitivala krivdu, lebo som zaskolovala novacikov, co prisli zo skoly. Mali taky plat ako ja,ale zodpovednost,snaha, chut robit z ich strany nebola. Ked som rozpravala so svojim sefom,len vyhovorky, plat sa zvysovat neda bla bla. Vydrzala som rok a dala som vypoved. Sef dobre vedel ze preco, vselijake vyhody mi ponukal,aby som ostala, ale platovo ani cent hore. Jeho smola. Nasla som si inu roboto v inej firme za vyssi plat.
je to smutné... a potom sa čudujú že ľudia menia prácu... je to neskutočné, že si nevedia človeka zaplatiť, aj ťa budú chváliť ako sú s tebou spokojní... fakt na drzovku si zaslať žiadosť o prijatie na danú pozíciu alebo začať hľadať prácu inde...
Normálne chod za šéfom a rozober to s ním. Ak to nepojde, tak začni hľadať inde a aj mu to otvorené na konci povedz
Neozves sa, nemáš
Ano, takto to funguje vsade, nielen vo firmach. Novy klient napr u mobilneho operatora ma tiez lepsie podmienky ako dlhorocny.
Áno, toto sa dá použiť ako argument. Určite by som do toho šla. Ak by nechceli zvýšiť, opýtala by som sa, či sa mám prihlásiť do výberového konania a dať výpoveď, keď ma znovu príjmu 😁. Lebo ja by som to veru spravila, nech personalisti kukajú 😂. A s dôvodom môjho záujmu o danú pracovnú pozíciu by som sa nikde netajila 🙂.
Mojmu manzelovi prisla na sukromny mail pracovna ponuka do jeho firmy kde pracuje, plat vyssi o asi 40%, samozrejme, ze hned reagoval tak, ze ziadal navysenie aj toto uviedol ako dovod, no firma sa vyhovorila na to, ze sa stala chyba, ze zrejme agentura chcela prilakat novych ludi... Plat mu ale zvysili asi o 16%...
Treba ist do 2 firmy. Bohuzial kym ste a drzte nic sa neudeje.