Ahojte, neda mi sem nenapísať. Mám 34 rokov, 2 deti 7 a 9 ročné. Pracujem celý život od skoncenia strednej školy bez nezamestnanosti čo i len jedneho dňa. Výnimka bola len 5 rokov materská dovolenka.Na PN som bola 1x v živote aj to bol úraz sposobený autonehodou.
Vyštudovala som externe vysoku školu II.stupňa/ biotechnológiu/
Momentalne ma prepustili z prac.pomeru z organizsčných dôvodov. Keďze mamžel je živiteľ rodiny musím si najsť pracu na 1 zmenu. Prejdem teda k veci.
Som evidovana na UPSVR už 7 mesiac. Pracu si hľadám
Aktívne, poslala som snáď 200 životopisov a nič. Pracovníčka upsvar mi vôbec nič neponúkla aleze vôbec nič.Prosila som ju o spolupracu aj písomne, zakaždym mi povie príďte sa hlasiť...termín.
To čo je toto štatistický úrad? Jej poznamka ,,viete nemam pre Vás žiadnu administraťivnu pracu....
Vravím jej že vezmem aj výrobu len na jednu zmenu a nič. Neponukla mi ani kurz ani rada nič . Volala som na aj minister.prac.soc veci a rodiny. Tam mi povefali ze vlastne nevedia čo chcem.Ich odpoveď bola iba podajte stažnost na nečinnosť úradníčky a my rozhodneme o jej prac. Pomere.
Na nikoho sa nepovyšujem ale načo som študovala školy?
Do výroby ma nechcú lebo udajne by som im hneď odišla. Na vyššie funkcie do admin.potrebujem aktívne cudzi jazyk ktoremu som sa nevenovala už niekpľko rokov.
JE SMUTNÉ ŽE ČLOVEK PRACOVAL A CHCE PRACOVAŤ A NEMÔŽE. CHCEM LEM SLUŠNE ŽIŤ, PRACOVAŤ A VENOVAŤ SA AJ DEŤOM.
Ak máte niekto podobnú skusenisť prosí. Poraďte mi na kpho sa obrátiť v takomto prípade.Pokiaļ manžel pracuje nemám nárok na nič. Zároveň mám nevýhodu aj to že dom vydatá.Čiže sme opäť potrestaný.
V tomto štáte má väčšiu hodnotu túlavý pes ako slušne žijuca rodina.
Tak si daj jazykový kurz cez REpas. Mizes aj PC kurz, je toho v ponuke dost. Ak si na urade uz 7 mesiacov, mohla si si uz nejaky najst a chodít na kurz a oprášiť jazyky.
Nechcem si ju zastavať, ale ked raz nema pre teba ponuku, tak nema. Jednofucho ti nema co ponuknut.
to ti verim, moja sestra ma podobnu skusenost. studovala vysoku skolu, marketing, nie preto, ze by chcela nieco "lahke" aj ked mne to lahke neprislo ale jednoducho ju to bavilo. ma cerveny diplom, uz druhy je po skole a stale si nevie najst poriadne miesto. v lete bola robit na dohodu v zmrzlinarni ale to je iba sezonna praca. na urad prace chodi ale tiez jej tam zakazdym iba povedia aby si dalej posielala zivotipis a sem ju poslu na nejaky nezmyselny seminar alebo prednasku, alebo ako by som to nazvala
Nuž, ono je to aj tak, že keď chcem človeka na slušnú pozíciu, tak hľadám niekoho, kto je zorganizovaný a iniciatívny a nie pasívny zúfalec, visiaci na perach úradníčky na úrade práce. Sorry. Keď tam dostane požiadavku na štyri upratovačky a pätnásť miest za pas, tak z toho miesto v kancli neurobí ani keby sa obrátila v kozí bobok. A ze za pas nechcú vysokoškolacku je pochopiteľné tiež. Keď mi na 200 životopisov nepríde žiadna pozitívna odozva, mam v ňom niečo zle. Oprasim jazyk, prelestim životopis a idem ďalšiu rundu. Úrad práce je len miesto hlásenia sa, nie bod spásy.
@natalia13 ked sa zamestnáš, tak doplatis len alikvotnu cast, tak to mala kamoska. Su aj krátke intenzívne kurzy. Ja neviem, ty to mas cele nejake komplikovane. Moja kamoska bola doma skoro rok, urobila si PC, jazykové kurzy a este aj jednoduche účtovníctvo
Zas aj keby si sa zamestnala tak ten kurz nestoji pol milióna, ze si to nemozes dovoliť, ved investujem do seba, svojej budúcnosti a tym aj do svojej rodiny a jej budúcnosti
CV si daj nejakej personalistke skontrolovat, to je tiez dôležité, ako ho mas napisane a co tam mas napisane.
Ved ten cas co si doma, investuj do seba, nejako ho využi.
@vroni
Ano som zufalec ale určiye nie pasívny. Myslím si že som aj dostatočne autonómna,kreatívna a proaktívna v hľadaní prace.Bohužiaľ xy žiadostí posúdia iba podľa zdrapu papiera často krat nekompetentný ľudia.
Bola som aj na pár pohovoroch ale ich obsajh noč nemal spoločné s hľadanou pozíciou. Samé bludy, otazky z google....
Ked so takto namňa zaútočila je len znak toho ze si to nikdy nezažila.
@natalia13 tu je to skvele rozpísané:
@natalia13 dobre ráno, úrad práce nefunguje, je to zbytočná inštitúcia pozierajuca štátny rozpočet ktorá až na pár výnimiek zamestnáva neschopné ufrflane knedle, pretože všetky šikovné odtiaľ zdrhli. Pani ti nieje povinná ani poradiť, ani pomôcť, pani je tam nato aby riešila rôzne birokraticke úkony, zakladala šanóny a tak.
A tak isto žiadna solídna firma si nehľadá zamestnancov cez úrad práce.
Keď chceš robotu za pásom nepíš si do životopisu ani vysokú, ani deti a prihod tam par rokov praxe v nejakej podobnej pakárni. Zamestnaju ta hned a neboj, životopis si nikto preverovať pri týchto poziciach nebude
@natalia13 ak si poslala 200 zivotopisov a nič....na vine nie je uradnicka...ale životopis...prip.nespominala si koľko z tých 200 skoncilo pri pohovore...nula? Viac? Hod sem cv-cko a ver že chyba sa najde 😊
@natalia13 hanbiť sa nemusíš, len keď nutne potrebuješ pracu musíš tomu prispôsobiť CV. Do fabriky ta s výškou nezoberu, to je realita.
Pozri však skus na par mesiacov cez nejakú agentúru a zatiaľ si môžeš v kľude posielať životopisy. Raz za čas sa vyskytne aj dobrá práca no môže to chvíľu trvať. Ináč je to úbohé celá profesia a iné portaly, nič normálne a za normálne peniaze, obzvlášť keď si zena
Neverím, že v tomto regióne nič nedokážeš nájsť. Na začiatok treba vziať čokoľvek, i občasnú a dočasnú prácu. Možno treba zmeniť vlastný postoj. Sťažovať sa kade tade na úradníčky, že nenašli prácu tiež o niečom vypovedá.
Takých, co chcu pracovať len na jednu smenu, v administrative, je plny urad,, co ti ma ponúknuť? A, ak aj na pohovoroch vyzarujes negativitu ako tu, tak sa nicomu nečudujem
Mám presne tú istú skúsenosť. Pracovníčka mi doslova povedala že som nezamestnatelna, že mám prišli vysoké vzdelanie na určite práce a malo praxe na iné práce. Takže asi tak. A ani žiadne kurzy a ani nič podobné. A čo ma najiviac naštvalo že bratrancovej zene, ktorá má ucnovku ponúkla prácu asistentky pri autistoch, pričom ja som vyštudovaný sociálny pracovník a s autista mi som aj robila.
@natalka13, nepochopila si ma. Ja neutocim na teba, jednoducho konštatujem fakt, že ak firma hľadá človeka na lepšiu pozíciu, je úrad práce to posledné miesto, kam sa obráti. Pretože úrad práce je miesto, ktoré je na 95% plne pasívnych zufalcov. So zaslanými 200 životopismi pasívna iste nie si. A viem, o čom hovorím, nakoľko som zamestnávateľ a par ludi sme už hladali. Ale i tak som presvedčená, že máš v životopise niečo zle naformulované, ak je taka slabá (ci žiadna) odozva.
@natalia13 fakt ti nemá pani čo ponúknuť...ponuky na dobrú prácu(administratíva) nejdú cez ÚP, nikto nie je povinný si hľadať zamestnancov cez ÚP. Väčšinou sú tam ponuky "horších alebo slabšie platených prac.miest kde nevedia zamestnávatelia nájsť zamestnanca, takže dajú ponuku na ÚP. Ak by si aj išla pracovať do výroby, zamestnávateľ si dáva na ÚP požiadavku že sa pracuje na smeny - takže ty keď chceš len jednosmenku - tak ti nemá čo ponúknuť. Treba si vytlačiť životopis pobehať sama po firmách kde sa zároveň popýtaš či majú voľné prac.miesto a ak by sa niečo uvolnilo necháš tam životopis....Rovnako skús vo výrobe sa na personálnom dohodnúť že či nemajú ponuku na 1 smenu....Oslov personálne agentúry - tí z hľadania zamestnancov žijú. Neviem odkiaľ si, u nás napr.nie je problém nájsť prácu, ale je problém nájsť dobrú prácu🙂
to je jednoduché a niekto to sem už napísal. Vyhodiť z CV školu a príliš sofistikovanú prax, pokiaľ ho mieniš poslať do "výroby". Pozri sa na to logicky... koho do tej výroby prijmú? Biotechnologičku, o ktorej vedia, že zdrhne hneď ako sa jej naskytne príležitosť? Alebo z ich pohľadu stabilnú zamestnankyňu, ktorá bude rada, že má zamestnanie? A čakať od UP pomoc je fakt naivné. Má ti tú prácu v administratíve vyčarovať?
a co skoly?spravit si napr pedagogicke minimum a potom ucit biologiu? z 200 cv ani jedna pracovna ponuka noeco robis zle. chapem ze si unavena stratena nahnevana frustrovana ale za tych 7mesiacov si vdaka 2hodkam denne s youtubeom mohla mat nemcinu uz super. a tiez je dolezite prisposobovat svoje cv a tiez motivacny list. ja pisem vzdy konkretne. ze vasa firma robi toto a ja viem robit totopreto myslim ze by sme sa k sebe hldili a podobne.... nepushujem ale viem sa ponuknut. drzim palce.
Pozerala som teraz Profesiu, NMnV je tam vela techniky, ale nájdu sa aj ine profesie. Takze správ dobre cv a motivačný list a sup do boja.
Ja viem, ze tie pohovory su niekedy strasne trapne, ale snad dokážeš na chvilu zatnut zuby a prekonať aj to, ze ten kto robi pohovor dava trapne otazky
Fakt by som riesila cv, lebo sk si poslala tak vela žiadosti a takmer nulová odozva, bude tam niekde chyba. Na nete su premakane motivačne listy, inšpiruj sa.
Ja mam fakt dobre vzdelanie, skolu v zahranici, prax, ale NIKDY som sa nepozerala na situáciu tak, ze ma nechcu lebo som vzdelaná
A este dnes si najdi kurz a ries Repas.
Vela stastia
PS ak chces posli životopis do IP a pozriem sa nan ;)
Prepáč, ale na základe toho čo píšeš pôsobíš hrozným dojmom, ak takto vystupuješ aj osobne na pohovore, vôbec sa nečudujem, že ťa nikam nevzali. Samá sebaľútosť, obviňovanie všetkých naookolo, výhovorky...
Ujasni si sama čo vlastne chceš, to nie je len tak, že pošleš 200 rovnakých životopisov na všetky pozície a čakáš kto sa ti ozve. Životopis musíš prispôsobiť, ak chceš ísť do potravín alebo do výroby, nepíš tam, že máš VŠ. Si doma 7 mesiacov, za ten čas si sa mohla naučiť slušné základy jazyka, prípadne oprášiť znalosti. To ste na VŠ nemali žiaden cudzí jazyk? Na prácu s PC (Excel, Word) nájdeš tiež kopec videí, nepotrebuješ na to kurzy a keď už chceš kurz, to ťa odradí, že sa musíš prihlásiť mesiac dopredu??
Áno, v niektorých regiónoch je ťažšie sa zamestnať, ale kto chce, prácu si nájde. Kým si doma, kľudne si už mohla robiť niečo sama od seba, chodiť upratovať, strážiť deti, piecť torty.
Inac baby maju pravdu s tym CV, nieco tam je blbo ked mas tak malo odozvy. Ja som tych CV za svoj zivot videla tiez velmi vela a naozaj 70 % ludi ho ma uplne zle, nefunkcny, nezaujmavy, prilis kratky alebo prilis dlhy, rozhadzany (toto robia rozne verzie wordu, myslis si ze aky pekny upraveny zivotopis posiela a do firmy im pride bez odsekov, skaredy), pritom maju mozno dobre pracovne skusenosti ci predpoklady ale zivotopis ide do kosa iba koli tomu ze nezaujme.
CV je tvoja vizitka, si akokeby tovar ktory chces predat. A predava sa tovar lakavy, pekne zabaleny, taky ze mas pocit vyhodnej kupy. Odporucam pouzit PDF format, vyzera to lepsie. A samozrejme mat aspon 2 druhy zivotopisov ked nutne potrebujes pracu. Jeden pekny pravdivy a druhy pre pozicie kde netreba vzdelanie.
A nezabudni, co si o sebe myslis taky signal svetu vysielas a taku robotu si nakoniec najdes. Zjednodusene povedane pozor na svoje priania, mozu sa splnit. Cize ked je vsetko na ho****, nenajdem si normalnu pracu, som neschopna atd....tak naozaj tak mozes dopadnut
Ja som mala zivotopis v takomto style a veru som nikdy o pohovory a pracu nudzu nemala, pritom pracovne skusenosti nic moc, len stredna skola...ale viem sa predat
aj mne mozes poslat do ip zivotopis a najma motivacny. skusim pomoct
osobne udaje pokojne zamaz. a cv v pdf je prosto zaklad. aj samotny nazov suboru je dolezity. tak isto v mejli nankonci motivacneho napis lobil. nech ho ma personalista po ruke a nemusi ist do cv ale rovno ti volat ;)
Nájsť si prácu je v dnešnej dobre náročné, to ti verím. Veľa robí aj to v ako meste žiješ. Ja by som skúsila potraviny, sama pracujem v potravinách a čakám kedy sa objaví práca v mojom obore. Na úrady kašlem, tie mi nikdy nepomohli...