Neskoro podaná žiadosť o predĺženú rodičovskú a nástup do práce

3. dec 2020

Dobry vecer,dievcata a zeny.Riesila ste niektora tuto situaciu,alebo mi viete povedat,co ma teraz caka?O dva tyzdne mam nastupit do prace a este len o tyzden idem podat ziadost,lebo som cakala na nejake vysetrenia este a teraz na vypisanie pediatrom.Musim nastupit do prace?Pripadne ake mam moznosti...Dakujem za skusenosti a rady.

kristina2015
3. dec 2020

Do tej doby čerpať dovolenku ,dohodnúť sa na personálnom ,lebo počas materskej sa jej nahromadi dosť. Vysvetliť ,že čakáš na schválenie na predĺženu RD zo zdr.dovodov. Ja som telefonicky volala či už je posúdené lekárom z posudkovej . Do mesiaca majú čas od podania.

kristina2015
3. dec 2020

Inak z práce ti list neprišiel? Mesiac po predu ti netelefonovali ? Lebo mne áno ?

draik
3. dec 2020

Mali ste sa dohodnúť so zamestnávateľom. Inak ste mesiac vopred mali oznámiť nástup do práce, teda ukončenie RD.

deti95060810
3. dec 2020

čím skôr zavolať zamestnavateľovi popr. poslať list, lebo inak ťaháš za kratší koniec... 😉

autor
4. dec 2020

@kristina2015 no nebol to mesiac,minuly tyzden pisali,ale na niekoho sa nakontaktovat bol trocha problem.

autor
4. dec 2020

@deti95060810 ved ano,ale mozu ma vyhodit,to nezmenimasi...

autor
4. dec 2020

@kristina2015 tu mi preplatili,co mi ostala,no dalsia dovolenka nevznikla.

kristina2015
4. dec 2020

Aha treba sa s nimi dohodnúť no týždeň pred nástupom je ozaj malo ,viem že na úradoch je najkratšia doba na schválenie mesiac . Podáva sa to minimálne mesiac pred nástupom ,pred ukončením RD. Ja som bola tiež nervózna len tak mi to vyšlo