Neseriózny zamestnávateľ

stimabalson
15. júl 2022

Dobry den baby.. potrebujem radu.. od 19.4.22 som na PN (rizikove tehotenstvo) a PN mi skončila 25.6.22 nástup na materskú som mala 26.6.22.. a taká vec.. za tieto mesiace mi vôbec neprišli peniaze, volala som do soc. poisťovne tak, že nemajú žiadne peniaze o skončení PN .. lenže ja som zamestnávateľovi dala včas všetky papiere.. ako to mám riešiť? mám to nahlásiť na inšpektorate práce..? zamestnávateľ je povinný mi papiere odniesť do soc. poisťovne však..

majulino
15. júl 2022

A nosila si kazdy mesiac ku koncu mesiaca prechodku? Ukoncenie si mozes aj sama odniesť

saxana000
15. júl 2022

Listok na peniaze od doktora potvrdeny kazdy mesiac si niesla na socialku?ci len si proste bola doma dva mesiace a nic neriesila?

stimabalson
autor
15. júl 2022

@majulino prechodku som dala zamestavatelovi ale ten ju vôbec nedoručil.. moja dr. mi povedala ze mam dat zamestnávateľovi...

stimabalson
autor
15. júl 2022

@saxana000 listok som dala zamestnávateľovi keďže mi to dr. povedal ze mam dat zamestnávateľovi tak som myslela ze dal..

majulino
15. júl 2022

@stimabalson prechodku si chodis kazdy mesiac potvrdit k dr. - je to potvrdenie o tom, ze si stale PN a zamestnavatel s tym nema vobec nic. Si povinna sama ju dorucit (osobne/poštou) do socialnej poisťovne

Zamestnávatelovi si povinna priniest nastup a ukončenie PN

petulda333
15. júl 2022

Presne ako pise
@majulino mala si prechodku odniest sama

stimabalson
autor
15. júl 2022

@majulino a ked mi ani ukončenie nedoniesol do soc. positovne.. tak? prechodku si pytal aj zamestnávateľ kvoli tomu že aby vedel ci bude este na pn

mimi3008
15. júl 2022

Ja som riez nosila prechodku do prace a oni davali na soc.poist

devin123
15. júl 2022

U nas sa zacatie, pokracovanie (prechodka) a ukoncenie PN odovzdava zamestnavatelovi. Aj u predchadzajuceho zamestnavatela to tak bolo. U zamestnavatela si sa informovala?

stimabalson
autor
15. júl 2022

@devin123 no akurat dnes ze vraj nebol v praci.. ze pride v pondelok tak som zvedava.. moj priatel je uz z toho na nervy lebo 2 mesiace nemam ziadny prijem a malo mi prist rozhodnutie o materskej no stale nic.. chce ist nahlasit :/

loginexistuje
15. júl 2022

@stimabalson pockaj rozhodnutie o materskom sa bezne caka 60 dni

za ake mesiace ti neprisli peniaze ? od aprila ? preco to rieis az teraz ?

stimabalson
autor
15. júl 2022

@loginexistuje riesim to teraz lebo mi bolo povedané ze z máj jun mi bude vyplatene az po skonceni no a ja som uz skoncila tak som bola v tom ze tento mesiac dojdu.. je to moj prvy zamestnávateľ neviem este ako to celkom chodi

marca12
15. júl 2022

@majulino vacsinou sa prechodky nosia zamestnavatelovi a ekonomka to dava do soc.poistovne. tak to funguje u serioznych zamestnavatelov

stimabalson
autor
15. júl 2022

@marca12 no nasa ekonomka to zrejme nezaniesla.. tak neviem ci som prisla o peniaze

loginexistuje
15. júl 2022

@stimabalson pockaj pleties to ty si dala tie prve papiere k pn zamestnavatelovi pri nastupe na pn (jedna strana pn ti ostala doma ) to si urobila ?
potom koncom kazdeho mesiaca si dostala papier od lekara kde si sa podpisala doplnila cislo uctu a odniesla do prace ? takto si to robila

prvych 10 dni platil zamestnavatel a v juni si nedostala nic za maj zo socialnej poistovne ?
tvoj pracovny pomer trva ? tehotensky ti chodil ?

iwesska
15. júl 2022

Nie,zamestnavatel nie je povinny ti ukoncenie PN zaniest na socialku. Sama socialna pracovnicka mi to povedala. Je to len jeho dobra vola,ze ti to odnesie. A kedze tiez som mala takehoto lempla,co mi raz 2 mesiace nechal ukoncenie lezat u seba na stole😡,odvtedy som si OCR,ci PN nosila sama.

iwesska
15. júl 2022

@stimabalson Oni ti tie peniaze vyplatia,ale s oneskorenim samozrejme.

stimabalson
autor
15. júl 2022

@loginexistuje myslis tu jednu stranu kde som mala vychádzky ? iba tá mi ostala.. tu som dala potom gyn. a koncom mesiaca som dala prechodku zamestnávateľovi ale nezaniesol.. tak som volala do soc. poistovne tak mi povedala ze za maj jun mi bude vyplatene po skonceni

stimabalson
autor
15. júl 2022

@iwesska noo kiezby som vedela ze to takto dopadne.. ach jaj

saxana000
15. júl 2022

Tak potom to odovzdaju vsetko naraz aj s ukoncenim a dojde ti to naraz.ale totalne nechochmesne od neho keby si sama v podnajme to sa mas ist past?do bidicna mu to daj len podpisat a odnes si to radsej sama

simca06022011
15. júl 2022

Kontaktovala si zamestnavatela? Treba. Neodniesli atd. Nech odnesu... Pnku nahlasuje aj dr, cize v podstate info v socialke majú. Treba tie papiere zohnat, odniest, Pnku doplatia. Najlepsie je robit si kopie (staci so mobilu) a prechodky nosit n socialku..
Ak by nic, spytsj sa v socialke ako postupovať.

matullienka
15. júl 2022

Do budúcna odporúčam ak zamestnávateľ požaduje prechodku pri PN poslať mu kópiu mailom a originál osobne zaniesť na sociálku

mogaa
16. júl 2022

tak zrejme tvoj zamestnávateľ až taký neseriozny nebol, keďže si u neho pracovala a dostávala plat....prvých 10dní platil zamestnávateľ(ak si teda bola v PP) a až zbytok SP....takže v júni ak si bedostala peniaze zo SP si mala zavolať do SP - že prečo....ak vieš aké doklady v SP chýbajú, máš ísť k lekárovi, prechodky ti vystaví náhradné, rovnako ti vie vystaviť náhradný doklad o ukončení PN....ak ide o veľkú firmu ktorá má ešte viac pobočiek po Slovensku, tak kým sa doklady dostanú do správnej pobočky SP(ktorá daných zamestnancov vyplýca) tak to trvá....ak dáš nabudúce doklady priamo na SP je to rýchlejšie a vieš že si t odovzdala tomu kto ťa vypláca.....

adkala
18. júl 2022

@stimabalson pred rokmi som robila pre taku firmicku, ktora jedneho dna prestala platit. Ked neprisla vyplata, mali sme byt trpezlivi. Isla som na socialku - nic tam neposielali cele mesiace! Nevedeli mi poradit, iba ze mam zatlacit. Nepomohlo. Volala som do BA na centralu soc. poistovne. Ani od nich som nedostala radu. Napokon som odisla. Druhi boli trpezlivejsi, ale iba co im dlzili viac a viac.