Ahojte, máte skúsenosti s tým ak Vám zamestnávateľ neschváli dovolenku na prvý termín a potom požiadate o druhý termín ten musí schváliť či ako to je .... Ďakujem za Vaše skúsenosti
Az dobre viem, s polkou dovolenky disponuje zamestnávateľ a s druhou polovicou zamestnanec. Čiže máš nárok vybrať si polovicu svojej dovolenky v čase, keď to vyhovuje tebe a druhú polovicu ti môže on nariadiť, kedy máš čerpať. Aspoň takto to funguje u nás (štátny sektor)
@jaga18 tiež robím v štátnej správe a nikto nikdy mi nenariadil dovolenku, riešilo sa akurát tak vyčerpanie starej dovolenky do konca roka
@minesasubu u nás sa nestalo že by bola neschválená dovolenka, vždy sa dalo dohodnúť s nadriadeným
zalezi od zamestnavatela, vsade je to inak, muz ti napriklad maju tak, ze este sa nestalo, ze by mu neschvalili, ale svagrina ti mavaju nariadenu a teda keby chcela v inom termine tak neviem to je tazko :/
@ivkazba
@sasa1310
@sssss123
Môže byť, nehadám sa. Mne za 15 rokov zamestnávateľ nariadil dovolenku hádam 5x a 2x sa stalo, že som nedostala v požadovanom termíne.
Ale tento rok nám prizvukovali, že zamestnávateľ disponuje s polovicou našej dovolenky a veru mnohým nebolo vyhovené. Ja som minulý mesiac nastúpila na materskú, v pohode som si určila, kedy a ako si vyčerpám dovolenku, aj sa kolegyne urazali, že ja môžem a oni nie, ale tak toto bola špecifická situácia.
Moji rodičia to majú tiež tak a to pracujúcich každý v inej firme. Do konca februára musia odovzdať plán čerpania dovolenky (svojej polovice) a zvyšok im nariadi zamestnávateľ (celozavodnu dovolenku)
@minesasubu zamestnávateľ ti môže nariadiť čerpanie dovolenky v termíne v akom chce. Takže nemusí ti schváliť ani druhý či tretí termín. Nemusí vyjsť tvojim požiadavkám (z pohľadu zákona). Hoci väčšina to samozrejme robí, že ľudia čerpajú dovolenku vtedy keď chcú.