Nerovnomerne rozdelená práca

13. nov 2021

Ahojte, rada by som počula Vaše názory, keby ste vedeli/zistili že práca je nerovnomerne rozdelená medzi kolegov. Vychádza to na cca 20-25% viac práce, čiže z mesiaca je to 4-5dní naviac. Vy pracujete (rýchlo aj na viac) a ostatní kolegovia nemajú do čoho pichnúť pár dní. Charakter práce je u každého rovnaký. Jedná sa o administratívu a práca je meratelna, čiže to viem percentuálne približne vyčísliť. Dosť ma to znechucuje takéto prerozdelenie práce. Čo by ste robili ?

marca12
13. nov 2021

Mala som to tak a ked nepomohol rozhovor s vedenim,odisla som. Ale odisla som,ked to uz bolo neunosne,padala som na hubu,nevladala som. Zaujimave,ze ked som odisla, zrazu sa vedela prerozdelit praca a este aj prijat ludi navyse,aby sa stihalo. Nenechaj si kydat na hlavu.

sense
13. nov 2021

Takto podobne som pred cca 15rokmi odišla z prace, keď som to riešila s vedením, tak stále že som najmladšia že ako prídu kolegyne k tomu keď bude mať rovnako a aj rovnaký plat, bla bla bla a keď som doniesla výpoveď tak. Zrazu že aj plat mi zvýšia aj doplatia, ale to mne bolo už jedno lebo som bola rozhodnuta odísť à neľutujem, polroka na to aj tak firma skončila a presunula sa do rumunska

anjelicek26
13. nov 2021

Rozhovor - vecny - s nadriadenym, ak ziadne zlepsenie, tak odchod... pochopia, az ked pocitia, vacsinou to tak je.

ukulela
13. nov 2021

rozhovor s nadriadenym. s faktami - tolkoto urobim ja, tolkoto kolegovia. a povedat co chces -ci rovnomerne zdelit pracu, alebo (ak to zvladas) - adekvatne zvysit plat ...

autor
13. nov 2021

Rozhodne na to upozorním a budem pripomínať. Uvidím, čo sa stane. Pred mojim nástupom to baba zvládala aj keď makala ako šrob, ale tiež viem, že jej to vadilo. Z mojho pohľadu sa nechala využívať a robili z nej otroka. A ona sa nechala. Veľká to jej chyba a ja mám prácu po nej. Práca ma baví, ale znechutenie je z toho dosť veľké, lebo ja sa nechcem nechať využívať.

mogaa
13. nov 2021

žiaľ ak to stíhala baba pred tebou a stíhaš to ja ty, tak prácu pravdepodobne prerozdeľovať nebudú, hlavne ak si kolegyne vedia obhájiť svoju prácu.....

autor
13. nov 2021

To, že baba sa predo mnou nechala zdierať ako otrok, neznamená, že budem aj ja. Hlavne keď zvyšok kolegov má čas a má o 1/4 menej práce na starosti. Hovoríme o množstve práce, ktoré je vyčísliteľne, čiže jasne vidno daný percentný rozdiel. A mne to proste neuveriteľne vadí, že prečo JA by som mala makať ako šrob a niekto má 2 týždne leháro v práci, lebo skrz menší podiel si to môže dovoliť. Takýto systém sa mi bridí.

sasesoe
13. nov 2021

Vypytaj si o 25% vyssi plat ;)

0silvia0
13. nov 2021

nuz, pocitaj s tym, ze si vsetci budu o obhajovat svoju pracovnu napln a dobrovolne si pracu navyse nenaberu na plecia. Ale drzim ti palce, hadam to nadriadeny bude vediet realne zhodnotit a pochodis.

karolinakr
13. nov 2021

Máš smolu, že si nastúpila po tej kolegyni. Niekde, ked baby dali vypoveď v takejto situácii, prijali aj 2 dokonca 3 ľudí na tú prácu, pokiaľ budeš stíhať, nemyslím, že niečo budú meniť, alebo si vypýtaj vyšší plat

mogaa
13. nov 2021

rovnako zabudni na priateľské vzťahy s kolegyňami😉 keďže je to percentuálne zmerateľná práca, vedia prečo je to určené, tak ako je.....nemajú kolegyne ťažšie prípady či inú prácu naviac? robíte presne to isté? nemajú na starosť významnejších klientov či prípady ktoré sú náročnejšie či tam treba viac pozornosti?

miriam11
13. nov 2021

možno máš vyšší plat, tak preto

brigelka
13. nov 2021

Neboj sa ozvať, keď ti to vadí. Mne zas vadí, že moja kolegyňa má veľa práce a keď jej poviem, nech sa ozve šéfovi, alebo že nech ide domov, že to dokončí zajtra. A ona že jej to nevadí 🤦.

autor
13. nov 2021

Našťastie si to kolektív aj uvedomuje, čiže ešte sú ochotní pomôcť (aj kvôli zaúčaniu, lebo je to veľké množstvo) - ale to veľmi rýchlo skonči a práca sa nabaľuje. Plat mám nižší a o chvíľu budeme mat rovnaký ako ostatný. Práca je obdobná - klienti podobný. Ja mám však na starosti skôr ťažšiu časť a viac toho na krku. Preto sa pýtam na všeobecný názor, či by Vám toto vadilo ?
Práca ma svoje pre mňa svoje výhody (netvrdím že nie, zas má aj nejaké nevýhody ale tak to všade), ale s tým percentuálny rozdielom ma to veľmi irituje. Som dosť spravodlivý človek a nemám problém spraviť niečo navyše, alebo ostať dlhšie, keď treba ale zas povedzme si pravdu odtiaľ potiaľ. Považujem predchádzajúcu kolegyňu za otroka, sprostého otroka, ktorá sa neozvala.

0silvia0
13. nov 2021

Jasne, ze by to vadilo. Ja mam tiez kolegynu, ktora bude makat 12 hodin denne, ona je taky samotrpitel... Su typy, ktore sa neozvu, ale to neznamena, ze ty sa ozvat nemozes...

lenkakravcova
13. nov 2021

Jasne, že by mi to vadilo. Keď robíš viac a máš nižší alebo rovnaký plat, tak je to nespravodlivé.

veltraud
14. nov 2021

Stihas to vo svojom pracovnom case? Pokial ano, tak len vyuzivaju cas, za ktory ti platia. Jasne, treba sa o tom porozpravat s nadriadenym. Idealne nie stylom uboziatka, ale pripravit si rovno navrh, ako to vidis ty, co by sa dalo zlepsit a tiez, co by to tebe aj firme prinieslo, keby bola cast tvojej agendy presunuta na skusenejsich kolegov (budes mat viac casu na kontrolu, studium novych veci, nadviazanie vztahov, analytiku...)