Nerešpektujú ma ako schopnú zdravotnú sestru

19. júl 2024

Pracujem v zdravotnictve skoro 20r. Presla som oddelenia ako Aro, urgent, trauma, urologia a interne. Teraz pracujem ako ZS v zariadeni pre seniorov. Mam velke skusenosti a nie raz som zachranila klientov zivot. V praci sa nam vymenil kolektiv a OP ktore su podomnou ma nerespektuju ako schopnu ZS. Maju pocit, ze to vedia lepsie. Rozkazuju mi kedy mam klienta pichnut, ako ho mam osetrovat. Preco mu nedam taku a taku pirulu atd. Ked som sa ohradila ze ake mam skusenosti vysmeju ma.
Problem je, ze neposobim na nikoho autoritativne. Mam skoro 40r no vyzeram tak na 15 tym padom nemam ziaden respekt. Som z toho demotivovana za cely moj zivot sa stretavam iba s pohrdanim a vysmechom pricom lepsie ovladam starostlivost ako zvysne kolegyne. Doktorka od nas sama povedala, ze ma je u nich skoda. Zacinam byt demotivovana a premyslam na odchodom lenze vsade na toto narazam v zariadeniach a v nemocnici.

h2
19. júl 2024

Pracuješ 20 rokov z zdravotníctve a napíšeš "pirulu"???

koniarova
19. júl 2024

Nemyslím si, že nemáš rešpekt kvôli vzhľadu. Chyba bude niekde inde. Ty si ich nadriadená?

autor
19. júl 2024

@koniarova na smene ano. Nerozkazujem im ani nic lenze oni si myslia ze som na praxi alebo si dorabam skolu. Nerobim to tak ako oni to boli naucene v inych zariadeniach. Nechapu, ze sa musia prisposobit nasmu systemu a nie tomu co bolo.

autor
19. júl 2024

@h2 a co? Tabletka ako pirula pre mna je to jedno a to iste. To mam este rozmyslat co napisem ci pirulu alebo tabletku?

stellarstar
19. júl 2024

Tak sa vráť do nemocnice

autor
19. júl 2024

Na mojej smene mam nastavene co treba a ako. Oni to nerespektuju a robia si svoje lebo vsak to vedia lepsie ako ja

autor
19. júl 2024

@stellarstar do nemocnice sa uz vratit nechcem

stellarstar
19. júl 2024

Tak hľadaj inde ako ZS keď sa tam necítiš dobre a si demotivovana

h2
19. júl 2024

Tak okrem slova tabletka ešte existuje aj pilulka. Pirula je nespisovný paškvil, ktorý by človek z daného odboru nemal používať.

betulinka1
19. júl 2024

Ved im to povedz. Ze nepoucuj ma som zdravotna sestra s 20 rocnou praxou. Akoze mam viac skusenosti. Autorita nie je o tom, ze ta nikto nebude poučovať autorita je o tvojej energii. Ale ked seba vnímaš, ze je to kvoli výzoru, tak potom ta aj oni tak vnímajú.

abbey1
19. júl 2024

Daj foto. Ja chcem vidieť tvoj mladý vzhľad. ;)
Mnohé ženy vyzerajú podstatne mladšie, ale zasa majme súdnosť odtiaľ potiaľ.

lubkovaandrejka
19. júl 2024

H2 podla mna mala na mysli ,ze si mala napisat pilulku. Teda, ja som sa tiez zastavila nad tym slovom pirula, ale to nie je podstatne ;) Ja by som na tvojom mieste zmenila pracu, ked sa tam necitis dobre.

lubkovaandrejka
19. júl 2024

@h2 kym som to dopisala,sama si to vysvetlila :D

koniarova
19. júl 2024

Máš dosah na ich odmeňovanie?

luliu
19. júl 2024

Pirula je slovo, ktoré neexistuje, možno si myslela pilulka 😉

autor
19. júl 2024

@koniarova bohuzial nie. Kiezby sa dalo hned ich poberiem odmeny neboj sa

laurita285
19. júl 2024

Mohlo by ti dôjsť že ťa chcú odtiaľ vysáčkovať a hľadať si niečo iné. Očividne si im nezapasovala do kolektívu a nie, tvojím mladíckým výzorom to zaručene nebude.

autor
19. júl 2024

@h2 no a to je presne to o com hovorim. Prrsne takto ma kolegyne opravuju. Ludia co nic o tom nevedia. Pirula tabletka. Sestri pochopia.

Je to vyzoron pretoze na vkuse ohovaraju, ze som strasne samoluba a prrafektovana. Lenze ja mam pravo povedat, ze som dobra sestra ale co vysostne neznasam je ked sa niekto tvari, ze vie vsetko. Ja uznam ked je sikovna baba a viem sa na nu spolahnut. Ale mne nema co OP hovorit ze to takto sa nema robit ale takto lebo ich sestricka to tak robila.

oslo1
19. júl 2024

Mala som nieco podobne. Pred skoro 10 rokmi som nastupila ako stanicna/vrchna na oddelenie. Tiez vyzeram o 10 rokov mladsie. Bolo tam jedno trio opatrovateliek, ktore ma tiez sikanovali. Potom jedna odisla (ring leader) a bolo fajn.
Najhorsie na tom, ze manager oddelenia o tom vedela a nic s tym nerobila.
Ja som si inak autoritu hned ziskala, okretm tych troch.
Rob si svoju robotu najlepsie ako vies, ak si veduca smeny, tak si za vsetko, ale ze vsetko zodpovedna. Ked ti povedia, ze mas dat tu PIRULU (studovala som neuro nursing na oxforde a slovo pirula pouzival aj moj nebohy manzel, takze ano, slovo sa bezne pouziva) , tak im podakuj a povedz, ze ty uz si si mentalne urobila rozvrh na podavanie mediciny. Ak budu posmesky, tak sa opytaj, ci by ti to vedeli aj vysvetlit, lebo sa nechas rada poucit. Vsetko s usmevom, ziadny sarkazmus a ironia.

oslo1
19. júl 2024

Ale ty sa mas ucit kazdy den a od kazdeho. Ja sa ucim od pribuznych, pacientov a aj nizsieho zdravotnickeho perosnalu.
Ked ti povedia, ze sestricka Anicka robila toto inak, tak povedz, ze sa to da urobit viacerymi ukonmi a vsetky su spravne. A tebe to vyhovuje tak, ako to robis ty. Ale ze jej dakujes a ked budete mat pri kave trosku viac casu, tak si to rada prediskutujes.

h2
19. júl 2024

Prepáč, ale ja osobne by som mala pochybnosti o profesionalite osoby, ktorá ani nepoužíva správnu terminológiu. Keď ťa kolegyne opravujú častejšie, tak zrejme používaš podobných nesprávnych výrazov viac.

autor
19. júl 2024

@oslo1 ja na smene mam aj baby co su super viem sa na ne spolahnut. Som tam z nich sluzobne najstarsia , tych ludi poznam vie vo kazdy potrebuje ale aby mne rozkazovali veci o ktorych nic nevedia... staraju sa do veci do ktorych ich nic neni a netykaju sa ich to ma najviac rozculuje

autor
19. júl 2024

@h2 si zdravotak?

h2
19. júl 2024

Práveže nie som, napriek tomu viem, ktorý výraz je správny a ktorý nie. 🙃

majamat
19. júl 2024

@h2 nezabudaj, ze komunikuje so seniormi. tomu rozmeju viac a preto clovek chyti taky slang. ja to slovo poznam. aj ked moc nepouzivam,a le uz som to niekedy urcite pouzila. a najdu sa aj dalsie.

h2
19. júl 2024

@majamat A seniori sú ľudia, ktorí skôr pochopia slovo "pirula", než pilulka, alebo tabletka? Mne keby povedala zdravotná sestra, že mi dá "pirulu", tak vážne zapochybujem o jej odbornej spôsobilosti.

majamat
19. júl 2024

nic si z toho nerob. aj u nas su take mudrane.
raz mi jedna byvala kolegyna povedala pamatnu vetu ..." clovek je vdacny aj za zleho zamestnanca "...
opytaj sa ich, kedy vystudovali, resp ak chcu robit na tvojej pozicii, nech idu studovat, ale zatial si sestra ty, tak budes robit tak, ako si sa naucila.

doriiis
19. júl 2024

Bez urážky autorka....ale nebude ten nerespekt voči tebe spôsobený tým,že ti chyba trošku vďačnosti a skromnosti?

mondolina
19. júl 2024

@h2
panebože nerieš pirulu🙈🙏
nevieš v akom regióne sa to používa.
je to slang.

majamat
19. júl 2024

@h2 by si neverila,a le ano. nasi tomu rozumeju, dokonca, ked im poviem tabletky, tak nepochopia. este mozno skor lieky.