Nemam standardny vztah, s partnerom sme na nejaky cas nadialku, menej cestujeme spolu a dost nam zalezi na dovzdelavani sa.
Som s priatelom stastna, ale v praci mam dve postarsie kolegyne, ktore radi ohovaraju, vyzvedaju a su to take tie osamele starsie zeny, ktore rozdavaju dobre rady, ale najskor sa tvaria ako kamaratky. Zapraju, usmeju sa a potom takpovediac vidis, co si myslia.
Snazim sa o sebe hovorit, co najmenej, ale uz sa chytili stebla a rypu stale. Okrem toho ma poohovarali pred vsetkymi.
Naposledy som si povedala, jedna moznost je nabuduce to stopnut a povedat im, ze uz ma vyspovedali, uz sa o sebe nebavim, ale nejak som na to pozabudla a reagovala som opat hrdo aj ked som videla, ze s mojim vztahom nesuhlasia. Nie je to ani normalne, ced co ich do mna. Moze mi to byt jedno, ale zamrzi to, ako sa tvaria ako sa napokon spravaju. No najviac ma trapi neprijemny pocit, ktory nesiem v sebe z prave aj na vikend. A neviem ten pocit dat prec.
@ckocka hmm
Nepodsuvaj im "materiál" o svojom súkromí. Bav sa s nimi o úplne iných veciach - čo je v obchodoch s odevmi, aká je móda, aké topánky si videla, o kvetoch, záhrade,.... skrátka veci mimo tvoj vzťah. Tiež máme rôzne rypalky a odborníčky na všetko v robote.
@pinkgirl ano to aj planujem, stopnut to. Ale ja nechapem preco, doposial vzdy ma obmakcili, miluckovsme sa bavili az tu zrazu otazka a kam odite a k vasim nie a preco a zrazu jedna osoba xy otazok, ked som sa nad tym pozastavila, ta druha sa jej zastala, ze ved sme zvedave a co je na tom zle...zly pocit vo mne ostal a to je zle
Milučké alebo nemilučké, k čomu je dobré vytárať o sebe všetko. A potom sa ešte čudovať že ludia klebetia.
Pokiaľ si ty s niečím vyrovnaná, nezáleží na tom čo hovoria. Nejedná sa o to, že to cítiš rovnako ako to vnímajú len sa to snažíš potlačiť?
Nedavaj im zamienku na ziadne klebety, takze s nimi nic sukromne alebo osobne nezdielaj. Proste sa s nim bav na neutralne temy ako je pocasie, co ste robili cez vikend (bola som doma a pod.), co maju v obchodoch a podobne veci, kde povies co uznas za vhodne.
@emma2782 nie, vobec
@muchotrafka298 ano, tak to budem robit
Áno je to zlé - majú nedostatok podnetov vo svojich životoch a tak sa chcú vŕtať v tom tvojom. Naozaj čo najmenej pred nimi spomínaj súkromné veci, ešte aj telefonovať choď mimo kancelárie. Lebo sa budú chytať aj toho s kym si volala, a vytušia čo budeš robiť, kedy, s kym....čo sa deje. A samozrejme budú to chcieť s tebou "rozoberať".
@pinkgirl ano, su to zeny takmer v dochodku a slobodne. Jedna bezdetna, druha s dietatom v zahranici.
Hraj to na obeť, stale sa im sťažuj, ake mas zdravotne problemy a nezhody v rodine. Budu ta milovať ked uvidia ze nielen ony maju posraty zivot. Samozrejme, ze to budes len hrať a pretvarovať sa, ony to chcu počuť ze aj druhí sa maju zle a daju ti pokoj.
No jo no, keď hrdo reaguješ, tak majú materiál.