Ako sa odosobniť od nepríjemných kolegov, ktorí sa s vami poriadne nerozprávajú, keď sa im aj človek prihovorí len zafrflú, a necítim sa dobre v ich prítomnosti. Práca mi vyhovuje časovo aj platovo ale sú to všetko starší ľudia možno zato ma tak berú, ale necítim sa tam dobre a chodím tam len s nechuťou. Ďakujem
U mna by to bol dovod na vypoved, pre mna je velmi dolezite, aby som pracovala v dobrom kolektive. Netvrdim, ze mi musi sadnut kazdy jeden kolega, ale ja by som nebola schopna normalne fungovat na pracovisku, kde mi vadi velka vacsina kolegov, nedajboze vsetcia, ako popisujes aj ty.
Ako ťa vidia oni? Ako začínaš konverzovať? Už si pracovala v lepších kolektívoch?
@jana_eyre_2 ale ved práve k novemu cloveku treba byt mily…. A hned od zaciatku.
@barbora0308 ja by som tiez odisla. Pre mna je najdolezitrjsie sa citi v práci DOBRE 😀. Moze byt práca akakolvek tazka….
prosim ta, taki su vsade. kasli na nich, komunikuj len podla potreby.
Ja mám veľmi dobrý kolektív, ale chcelo by to vyšší plat. Asi vymením kolektív za horší, to už som si všimol dávnejšie, čím lepšie platená pozícia, tým debilnejší ľudia sa okolo teba v kuse motajú.
A práve to že hnusní ludia sú všade takže moja otázka je ako sa odosobniť resp. nebaviť sa s kolegami? Lebo skoro všade je šikanovanie len už nie také ako na školách ale sofistikovanejšie že uťahuvanie si, bavenie sa na cudzí účet, sociopatizmus, psychická šikana... Výpoveď nevyrieši lebo všade sú takí ludia. Tak ako sa dá naučiť ignorovať a nevšímať si ludí s ktorými musíte spolupracovať lebo ste team.
Jedine že hladať si profesie kde nieje kolektív že robíte sami ako rušňovodič, kamionista, ale aj tam keď prídete do depa tam máte kolegov. Nechápem že nadávajú na cudzincov že sem nosia pracovnú silu z arménska a pod. Ale osobná skúsenosť že jediné obdobie keď som nemal problém s kolegami bolo keď som robil medzi ukrajincami, arménčanmi, kazachmi. Žiadna šikana, žiadne bavenie sa na cudzí účet, žiadni sociopati atď. Ja som rád že tí cudzinci tu sú.
To je tak individuálne, aká skladba ľudí tvorí kolektív. Stačí viac normálnych a už je dobre.
@andrejkap123 súhlasím, lenže nie všade to tak funguje, treba si povedať pravdu..
@jana_eyre_2 celkovo už skoro 6 rokov, len som mala jednu MD medzitým..možno to bude aj vekom , že sú o dosť starší všetci odo mňa. Ja sa snažím byť milá, začínať sem tam konverzáciu, ale nebaví ma to keď ani poriadne neodpovedia a sami od seba sa nič neopýtajú ..ja viem čo je to šikana, tu som si zažila na základnej škole zato že som bola tichá, akože aj teraz nie som nejako extra vyrečná ale snažím sa
Ine nezostava len si poradit ako by sa dalo odosobnit, nevsimat si ich, ci ako dat najaovo aby si z vas neutahovali, nebavili sa na vas ucet, nerobili neprijemnosti...
@babkaland tak ono chlapi sú ešte ako tak, povedzme neutrál v pohode, potom dve sú také ženy že raz sú milé potom nie a jedna je otras pri tej sa nedá ani dýchať človek sa jej len niečo slušne opýta a už dáva "odfajč"
@babkaland takto priamo keď som pri nich tak nič len ignor, oni potom ohovárajú keď sú spolu
Ono asi budú takí kvôli tej jednej.
@gribka1 nadriadany sú úplne ok, s tými problém nemám
@gribka1 no oni sú najlepšie kamarátky medzi sebou to je jedna vec a druhá že aj vekovo sú si podobné
A ako dlho si už tam?
Najhoršie je keď ohovárajú takým štýlom že huckajú proti mne ostatných, alebo že ja som povedal na niekoho niečo a potom dotyčný mi ide vynadať a ja ani neviem o čo ide.
Nie vždy o vek ide. Ja si vychádzam s o 20 rokov starším aj o 20 rokov mladším a práve dvaja v mojom veku sú najhnusnejší zákeráci.
To je o luďoch.
Ja som do takého kolektívu raz prišla a strašne som sa bavila 😄 ako po mne zazerali 😄 dobrá správa je že skôr či neskôr zvyknú a skôr či neskôr dôjde niekto iný, novší ako ty, na koho budú zazerat...
Tak s nimi nezačínaj rozhovory, rieš len to čo treba a nevšímaj si ich. Máš predsa okolo seba rodinu, priateľov s ktorými sa porozprávaš. Ja si neviem ani predstaviť rozprávať sa s falošnými ľuďmi, možno len tak o počasí.
presne takyto problem som mala pred par tyzdnami. Presne to iste ako opisujes v kometaroch. Dala som vypoved do dvoch mesiacov
A ako dlho tam pracuješ? Ak si nová, tak chvíľu trvá kým ho kolektív prijme, pokiaľ tam nie je aspoň jeden mily človek..