Ahojte. Chcem sa len vyrozprávať a podeliť sa s vami že čo by ste robili na mojom mieste. Ide o to že som matka samoživiteľka , a jedná sa o moju prácu kde sa necítim vôbec dobre kvôli 3 kolegyniam ktoré nie sú zrovna milé. Nebavia sa so mnou, keď aj niečo poviem len odvrknú niečo alebo sú ticho. Nebaví ma ani tá práca, až tak mi to nejde a chodím tam doslova len kvôli peniazom a kvôli tomu že boli ochotní mi upraviť pracovný čas kvôli škôlke. Robím normálne osmičky ale každé ráno keď sa zobudím mám zlý pocit že tam zasa musím ísť a čo ma tam čaká. Na škole základnej som si šikanu zažila, toto vyslovene nie je šikana len proste ignor a to sa stále snažím byť milá ale keď sa takto správajú som ticho a robím si svoje. Rada by som išla inam, ale je tu hrozne málo práce a mám len maturitu.
@stanulienkat no však jasné, tak sa aj snažím. Nikdy som im nič zle neurobila, len oni sú tam už dlho ja som tam prišla po materskej a bohužiaľ mala som aj očrky a chápem že im to vadí ale nemôžem predsa za to že dieťa je choré a doktorka vyslovene povie že do škôlky nesmie. Koľko krát som doniesla aj koláče, vždy odmietli.uz ani nemám snahu
Tak najlepsim riesenim by bolo najst si inu pracu, to vies asi aj sama. Naozaj nemas ziadne ine moznosti, napr. za pracou cestovat do ineho mesta?
Viem že to musí byť ťažké aj ja som mala také kolegyne :(. Ignoruj ich, nie je to tvoja chyba ako sa správajú.
Rob si svoju prácu a kolegyne ignoruj,kolegyne nemusia byť aj kamarátky,tie dúfam máš inde .
odmietli koláče? Ach jaj to muselo byť poriadne nepríjemné...
poradiť neviem - snáď len vymeniť prácu.
@janinah áno mám, samozrejme 🙂
A je to taká práca, že vyžaduje spoluprácu s danými kolegyňami? Ak nie, tak si stanov priority pre ktoré tam si - pracovný čas a tým možnosť pracovať a živiť dieťa a to si pripomínaj keď ti bude ťažko.
Ak s nimi potrebuješ spolupracovať, tak odporúčam otvorenú komunikáciu - normálne sa ich spýtať, či si sa voči nim niečoho dopustila že sa ku tebe správajú odmerane, že je niečo čo im prekáža na tebe aby s tebou mali férový pracovný vzťah. Môžeš zdôrazniť, že neziadas od nich aby ste boli kamarátky, avšak mať korektný pracovný vzťah pretože ti to spôsobuje veľké stresy. Ak spomenú OCR tak vysvetli svoju situáciu. Možno dostanú taký reality check a začnú sa správať príjemnejšie. A ak nie, vráť sa k bodu 1 čo znamená pripomenúť si svoje priority pre ktoré tam si a toho sa držať.
@deti95060810 asi si mysleli že sú otrávené , ale ja sa nikomu do zadku pchať nebudem...veď len vydržať a popri Tom budem pozerať inzeráty len vravím táto práca mi vyhovuje zato že nemusím cestovať, platovo je celkom ok a že mi vyhoveli s tým pracovným časom
Možno ich to tam tak isto nebaví🙂rob si svoje dôležité je či je spokojný sef
Mala som takyto kolektiv. U mna to jedneho dna vysumelo. Boli to zatrpknute postarsie damy,ktorym vadilo,ze prisla mlada standa,plna elanu zo zivota,kdezto oni mali pocit,ze im nic v zivote nevychadza. Jedneho dna mi rupli nervy a slusne,dorazne som im vysvetlila,ze musime nejako vychadzat,ja som im nic neurobila,vazim si ich vedomosti,nad nikoho sa nevyvysujem ani si o sebe nic navyse nemyslim. Ak im nieco vadi,teraz je priestor sa vyjadrit. Kazda jedna habkala,ze nic proti mne nemaju a blanla bla. Sice sa nic nezmenilo,no pochopila som,ze musim odtial odist.
@marca12 presne tak sa cítim ako píšete, sú to staršie ženy o tých 15, 20 rokov ...ale mne je blbo že keď sa príhovorim normálne slušne buď sú ticho alebo vybrechnu
teba ta praci nebavi a nejde ti to -nebude v tom problem? ze proste musia po tebe opravovat?
alebo ze si casto na OCR a musia ta zastupovat?
ak ma pre teba ta praca benefity tak vud sa budes viac snazit aby si sa v nej zlepsovala alebo si najdes nieco ine
zasa to ze si samozivitelka a praca ta nebavi neni ich problem ale tvoj
Tiež som mala takú prácu ,prišla som do kolektívu kde kolegyne tam už robili 10-15 rokov a snažila som sa prispôsobiť ale nijako má medzi seba nepustili,boli odmerane a chladné kumne,ledva odpovedali na niečo keď som sa ich opýtala na otázku ohľadne práce a veľakrát mi aj niečo zamlcali čo sa týka práce. Po mesiaci prišli za mnou že kolegyňa má narodeniny a že sa jej skladáme po 50 eur na darček , nechápala som že ledva má pozdravia ,nebavia sa somnou ,za chrbtom má ohovárajú a pýtajú odomna 50 eur na darček pre niekoho koho ani poriadne nepoznám ,vtedy som nemala ani veľa peniažkov a malé deti tak som najprv nesúhlasila ale dávali mi to riadne pociťovať tak som napokon im dala tých 50 eur na darček. Samozrejme stále bolí kumne odmerane a dokonca zorganizovala u seba v byte menšiu oslavu len pre kolegyne a mňa ani nepozvala ( nevadilo mi to ale mohla aspoň pozvať keď som sa skladala aj ja na darček ,zostalo mi to ľúto ) a už som nerada chodila do práce aj keď práca bola v pohode. Nakoniec som rada že som odtiaľ odišla a dúfam že už také kolegyne nikdy nebudem mať.
Úprimne, odišla by som na tvojom mieste. Skúsila by som hľadať si niečo iné.
Skús sa s nimi otvorene porozprávať. Vcítiť sa do nich, čo im môže na tebe vadit, či je to, že ta zastupujú počas tých OČR, či majú pocit, že si kvôli veku nebudete rozumieť, alebo že ti to tak nejde. Priznať si, že ta taká situácia trapi a rada by si s nimi dobre vychádzala a ako by sa to podľa nich dalo zmeniť.
zasa ďalšia, čo potrebuje mat kamosky v robote 🤦♂️ Vsak maj ich na haku a po robote chod cvičiť alebo do kina. Ci robota je jedina tvoja socializacna aktivita? Takto, ženy su svine zákerné a neprajne osoby, to si nevedela ked si sla do ženského kolektívu?
ja som si tiez toto zazila ako mlada standa ako uz niekto pisal vyssie, pritom vzdy som sa spravala s respektom a uctou, mala som to o to horsie ze nasa praca zavisela od seba, takze mi to davali pekne vyzrat a robili mi napriek… ale je to cista zavist, hlavne ked pride mladsi clovek.. raz ked je niekto zakomplexovany tak nespravis nic🤷🏻♀️len si to nevsimat, brat to ako nieco co ta zivi a ventilovat sa niekde mimo roboty.. to vzdy budu taketo fuchtle zatrpknute co si myslia ze vedia vsetko najlepsie len preto ze maju o 15 rokov viacej, ale potom pride taka zena co ma viacej o 20 a bez povysovania ta zoberie pod kridlo🤣
inak ja by som im ziadne kolace nenosila ani nebola mila, vykasli sa na ne
Ja by som s nimi v tom prípade komunikovala len dobrý deň, dovidenia a "služobná" komunikácia. Žiadne koláče, snažiť sa im "zapáčiť". Pokiaľ Vám " nerobia zle", alebo žeby robili na Vás nejaké podrazy v práci, určite by som nemenila prácu, ktorá mi v mojom živote vyhovuje. A ešte pri pozdravoch také "prisprosté" veselé úsmevy by som nahodila.
Uf..to sa musi chodit zle do takej prace. Rob ignor aj ty, urob si svoju robotu a nemysli na ne. Lebo ta to len depta a obera o energiu. Su to len kolegyne, nemusite byt kamosky.