Naša vedúca dostala nápad, že budeme vydávať časopis v práci pre klientov. Nič veľké, je tam asi 12 strán. Prácu rozdelila medzi zamestnancov, tak aby každý niečím prispel.
Ale ja na toto fakt nemám čas, pracujeme krátky/dlhý týždeň, ja mám v januári skúškové obdobie, takže sa musím učiť. A navyše ja články písať ani neviem, ale nechcem sa skrývať za to, jednoducho nemám ani čas a ani chuť.
Prácu na časopise nechá na nás a ona zlízne smotanu, dostane od vedenia pochvalu a odmeny. A my, zamestnanci, čo na tom pracujeme, nič.
A neviem či mi robí naschvály, ale v práci máme povinné vzdelávanie vo forme kurzov, je to 24 hodín za rok. Ja už mám dávno splnené všetko a dokonca nad to, no a napriek tomu ma stále niekam posiela. Naposledy v čase mojej dovolenky, vedela, že si beriem dovolenku a dala mi kurz. Ja som jej písala, že bohužiaľ, ale beriem si dovolenku, ktorú už mám nahlásenú dlhsie. Tak mi písala, že ok, ale že ma pošle ešte niekam do konca roku. Ja neviem či to robí schválne alebo prečo toto robí.
Opýtaj sa jej, či to máš v pracovnej náplni. Ja by som sa tiež necítila na to písať články. Respektíve sa jej opýtaj aké budú za to odmeny a kto ich dostane.
Chat gpt, kolko place tolko namahy
aky casopis pre akych klientov? nemozes to odbit nejakym receptom, mandalou na malovanie, krizovkou, vtipmi? musi to byt clanok?
@stanulienkat V pracovnej činnosti to samozrejme nemám, ale ona je taká psycho šéfka 🙁
@maranco Ona si myslí, že prácou žijeme a práci všetko obetujeme. Sama ale na nás prenáša kus jej pracovných povinností, ktoré má robiť ona.
prosím ťa a to o akú firmu/ zameranie ide , že treba časopis ? a ešte 12 strán ? na to peniaze máte, ale na zlepšenie pracovného prostredia nie ?
Pokiaľ to nemám v naplni práce, tak smola, možno keby mi dali za to odmeny a mala by dom to písať v čase pracovného času, tak budiš, ale ak zase na úkor niečoho, tak nie.
Čo sa týka kurzov, prečo sa neobratis na zamestnávateľa? Ona ta zamestnáva, či je len vedúca oddelenia? A nemôže ti to dať v čase tvojho voľna.
@cacianka To je čisto výmysel našej šéfky. Je to azylovy dom. Zlepšenie pracovného prostredia by nastalo po výmene šéfky, čo je, žiaľ, nereálne.
@kavasmliekom Môže aj v čase môjho voľná, máme to vtedy platené na nadčas. Ak by som sa obrátila vyššie, tak by som si nijak nepomohla, sú to všetci priatelia.
Ja neviem, mne to nepride na nadpis “Neprijemna sefka”. Proste ma nejaku predstavu o fungovani oddelenia a urovni zamestnancov - skolenia. Ty s tym nie si stotoznena, co je absolutne ok. Ale v takom pripade asi treba zvazit odchod. U nas tiez mame kadejake povinne kurzy a aktivity, ktore ma dost nezaujimaju. Ale vyhody daleko prevysuju nevyhody, tak neriesim.
A ako by toho nebolo málo, tak mi hádže polená pod nohy aj kolegyňa. Odkedy sa dozvedela, že študujem, ide po mne ako pes po údenom, hľadá i najmenšiu chybu alebo dôvod sa na mňa sťažovať.
Hnus, akí ľudia pracujú v azylovom dome, na tvojom mieste by som odišla, pomôže to aj tvojej psychike
@viera27 Lenže tuto sú len nevýhody, navyše šéfka akékoľvek asertivne správanie zamestnancov trestá odňatím odmien. Nemôžeš nič, len držať hubu a krok. Keď sa ti nepáči (aj niečo čo napríklad ohrozuje tvoje zdravie), tak môžeš ísť.
1. V pracovnej náplni toto nemáš. Predpokladám, že tam máš niečo v zmysle "iné úlohy pridelené nadriadeným". V takom prípade je nariadenie v poriadku, AK písanie článkov má súvis s tvojou pracovnou pozíciou. Napríklad ak robíš customer support alebo podobne. Ak to s charakterom tvojej práce nemá absolútne nič spoločné, nemôže ti to prikázať.
2. Ak nestíhaš - priamo povedz, že nestíhaš počas pracovnej doby všetky činnosti ak máš písať aj články a teda sa priamo opýtaj, ktorú činnosť nemáš urobiť. Čo sa týka nadčasov, prikázať nadčasy je možné v prípadoch, kedy to prevádzka vyžaduje z dôvodu naliehavosti. Toto zákonným dôvodom na nariadenie nadčasu nie je.
3. Spomínaš školenia - zamestnávateľ má právo poslať ťa na vzdelávanie. Čo sa týka spomínanej dovolenky - tu upozorním na to, že nestačí mať dovolenku nahlásenú. Je potrebné ju mať aj schválenú. Pokým je dovolenka iba nahlásená, nie schválená, môže ti ju zamestnávateľ neschváliť a teda neuvoľniť ťa na ňu a poslať ťa hoci aj na školenie. Takže trvaj na tom, aby pri nahlásení dovolenky ti ju hneď aj schválili.
4. Spomínaš svoju školu a skúškové - poslal ťa študovať zamestnávateľ a školu ti platí? Ak nie, tak škola je tvoja súkromná záležitosť. Argument učenia sa na skúšky je úplne irelevantný.
5. Ona je taká psycho šéfka - väčšinou sa takto ľudia správajú preto, že im to ľudia dovolia. Aj ty jej to dovolíš. Komunikuj slušne, ale dôrazne, asertívne, argumentuj zákonníkom práce. Ak toto nepomôže a s vedením je kamoška, tak jediné riešenie je vieš aké. Je potrebné sa brániť. Ak to nepomáha, tak je potrebné odísť. Ale nie je v poriadku akceptovať, trpieť a sťažovať sa.
najdi na nete nejaky clanok daj ctrl-c a ctrl-v a mas hotovo. 10 minut roboty aj so zapnutim pocitaca. ak sa sefke nebude pacit slusne by som jej povedala ze to je max co dokazem. ako bonus daj krizovku a mas.
@monnci2226 s týmto by mohol byť celkom slušný právny problém. Použiť článok iného autora a vydávať ho za svoj. Zamestnávateľ by s tým mal slušný právny problém. Prečo radiť porušovanie zakonov?
Ty nie si tá z BA, čo platíte zo svojich chýbajúce obaly na obedy ak klient nevráti, alebo sa máte prehrabávať v odpadkových košoch a triediť odpad?
No tak potom jedine odist, lebo fakt sa asi uplne minate nastavenim. Toto nevyhras, to nevyzera takto z toho co pises na ziadne porusenie ani sikanu
@melanta napise zdroj? bezne sa uvadza napr zdroj internet, popripade aj konkretna stranka
@maranco Áno, som.
@melanta Ďakujem za obsiahlu správu. Dovolenka u nás chodí tak, že sa nikdy neschvaľuje, my si ju napíšeme a tým to platí (ale viem ako to myslíš), u nás to chodí takto.
Čo sa týka správania šéfky, je vysoko toxické, absolútne neberie vážne zamestnanca, ohrozuje nás aj na zdraví, asertívne správanie je pre ňu neprijateľné, musíš skákať ako ona píska, inak nedostaneš odmeny. Žiaden normálny rozhovor, ona je šéf a ona iba na nej záleží, ako ona povie, tak bude. Niektorí kolegovia sa prirodzene boja o odmeny a tak sa pridali na jej stranu a robia zle nám, teda tým, čo si nenecháme po sebe dupať.
Chat GPT an ides 😂 To vie vyrobit take pekne veci. Upravis mozno dve vety a dovi dopo. Este sa spytam, kto to bude davat graficky dokopy? Kto to bude zalamovat? Kto bude robit korektury? Fotky? Akoze ja len ze 12 stran je mega roboty. A keby to nemam zaplatene extra, tak max hodim raw kus textu a dovi..Tiez to nejde, ze kazdy zalomi svoje dve strany. To bude vyzerat hrozne
A preco tam vobec robis? Ved to je otrasne
Žiaden normálny rozhovor, ona je šéf a ona iba na nej záleží, ako ona povie, tak bude. Niektorí kolegovia sa prirodzene boja o odmeny a tak sa pridali na jej stranu a robia zle nám, teda tým, čo si nenecháme po sebe dupať.
Príde ti v poriadku tam pracovať? Mne nie. Som názoru, že ak tam niekto dobrovoľne pracuje za týchto podmienok a za takejto situácie, tak netreba sa sťažovať. Nemáš prikázanie zákonom pracovať tam. Choď preč. Správaj sa dospelo. To znamená o.i. maj úctu voči sebe.
Teraz čítam, čo píše maranco. Ohľadom platenia tých obalov. Pamätám si tú tému. Trochu ľutujem, že som si dala tú námahu odpovedať. Normálny človek by tam už dávno nerobil. Ty nepotrebuješ radu, len sa vyrozprávať. Keby si bola normálna, už dávno tam nerobíš. Tvoja šéfka má diagnózu. Ale úprimne, ty tiež, keď toto toleruješ.
@melanta Ja tam zostávam už len kvôli odmenam koncoročným. Myslím, že si ich za to všetko zaslúžim, ale hľadám si už aktívne inú prácu.
odmeny si už mohla mať v inej práci, oveľa lepšej, a nie čakať na ne ako kura na sopeľ za takýchto toxických podmienok
Takze si sa prišla len vyplakat? Ja sú cítim s tebou, ale kým si nebudeš stať za svojím, tak vždy s tebou budú zametať. Môžeš ešte ty zmeniť prácu.
mna zaujalo, ze nic velke - asi 12 stran. normalne som preglgla, kedze som kedysi casopis robila. je to strane vela prace, ktoru navyse nakoniec takmer nikto neoceni. neviem, kolko vas dokopy je, ale pre par ludi to je kludne aj na cely uvazok. zrejme to sefka berie ako hurvinek valku.
To myslí že doma po večeroch máš premýšľať nad článkom?
Alebo v práci máte pohodičku dáš si kávu, premýšľaš nad článkom a v kľude píšeš, nik ťa neruší ani telefonáty?
Tvorivá činnosť nie je výrobná na normu, proste musíš mať kľud aby si mohla tvoriť, vymýšľať článok.