Nepríjemná kolegyňa

10. apr 2023

Som zatiaľ brigádnička s tým, že mám sľúbený trvalý pracovný pomer.
Pracujem tu cca dva týždne. Pracujem v azylovom dome pre mužov. Je tu aj nocľaháreň. Ja mám len denné služby, tie nočné na nocľahárni má iný kolega. Stala sa taká vec, že dnes mi tu zvonili dvaja páni, že si zabudli v nocľahárni veci, nejaký batoh. Ja som nevedela, či som kompetentná im veci vydať, tak som im povedala, že sa ospravedlňujem, ale budú musieť prísť večer, keď tu bude kolega.
No a zrazu počujem kolegyňu, ako hovorí "ja tu takú kolegyňu nechcem" , narážala na mňa. Vošla ku mne do kanclu, vzala kľúče od nocľahárne a dala im veci .
Ako fajn, možno som ich im mohla vydať, ale tým, že tu som nová a nebola som si istá, tak som to neurobila. Mňa sklamalo, že toto povedala, že ma takto aj pred nimi zhovadila. Mohla im povedať niečo v štýle, že kolegyňa je tu nová a ešte nevie. A mne mohla tiež povedať niečo ako, počuj kľudne im môžeš veci vydať ak by sa niečo také znova stalo.
Proste normálne komunikovať a nie , ze ona tu mňa nechce. Je tu tri roky, tak teraz mám trocha strach aby mi to tpp dali.

autor
10. apr 2023

Aby o mne vedeniu nenarozprávala v zlom.

matullienka
10. apr 2023

Skúsila by som s ňou otvorene hodiť reč, že kde je problém

autor
10. apr 2023

@matullienka Ja som to počula do kancelárie ako to hovorila tým pánom, takže neviem o čom bola reč, ale z toho celého mi vyplynulo, že sa to týka mňa.

kepassa
10. apr 2023

Tak aj ty si sa mohla opytat jej ked je tam uz tri roky. Neviem opytam sa...kebyze ti ona povie, ze az vecer mas jasno. Staci si veci odkomunikovat. Aj teraz by si mala zajst za nou ze kde je problem. Normalne asertivne...podla mna je problem uplne inde ako v tom, ze si nevydala veci..

autor
10. apr 2023

@kepassa Jasné, lenže mňa to napadlo potom, ona má na starosti úplne inú časť azylového domu. Ale mohla som za ňou skočiť. To je pravda. A teda ak je v niečom problém, tak treba mi to povedať.

kepassa
10. apr 2023

Ja by som za nou normalne sla a vykomunikovala si to bez emocii

petamich
10. apr 2023

nechapem preco si za nou nesla a nespytala si sa, ze co mas v takej situacii robit, ci nahodou nevie 🤷‍♀️ teraz by som za nou sla a otvorene sa jej spytala, ze si pocula je poznamku a ze by si teda rada vedela dovod

lilly16
10. apr 2023

Normálne sa s ňou porozprávaj, že si počula keď sa rozprávala s tými mužmi o tebe..mne to príde ako keby mala s tebou nejaký problém..možno že ťa nejako nemusí ktovie.. každopádne si to s ňou vydiskutuj.

autor
10. apr 2023

@lilly16 Lenže po tom, už ani nemám chuť s ňou diskutovať. Ja sa skôr zajtra porozprávam s vedením.

janagem
10. apr 2023

Toto je jediná "potýčka" čo ste mali? Ak áno tak si tiež trošku mimo, na to že tam si 2 tyzdne

autor
10. apr 2023

Ja s ňou normálne smeny nemám, len teraz zastupujem kolegyňu, ktorá má dovolenku.

jana_eyre_2
10. apr 2023

Choď za ňou a bez nervozity povedz jej to, čo si napísala - že ak má nejaký problém, nech ti ho povie.. pripusti svoju chybu že si sa nespýtala, ale že sa ťa dotklo to čo si počula.. ste dve dospelé ženy, takže si to vykomunikujte.. zároveň jej dáš najavo že si k tebe nemôže dovoliť byť povýšenecka..

autor
10. apr 2023

@janagem Áno prvá potýčka. Mimo?? Kvôli čomu?

lilly16
10. apr 2023

Áno, chápem.držím palce nech to dobre dopadne

janagem
10. apr 2023

1. Nepočula si celú vetu, aspoň to ak vyznieva. 2. Ideš hneď plakať na koníka miesto normálneho rozhovoru. Ani ja by som ťa ako kolegyňu asi nechcela, keď si tam dva týždne a už chystáš rozbroje pri vedeni

autor
10. apr 2023

@janagem Rozbroje? Ona sa tiež nezachovala najlepšie.

gabika0825
10. apr 2023

A chceš pracovať s takým človekom? Pre mna by bol toto signál že si tu prácu najprv dobre premyslím a na brigádnickom pomere ostanem čo najdlhšie ako sa bude dať kym si budem ista a potom zoberiem tpp.

lindous
10. apr 2023

S čím chceš ísť za vedením? S tým, že si dnes nevedela či môžeš vydať veci z nocľahárne alebo s tým, že si počula čo o tebe kolegyňa rozpráva? Lebo ak ideš bonzovať na kolegyňu, tak to atmosféru nezlepší a aby si si sama nakoniec sama neohrozila TPP... ja by som jej hneď potom čo sa to stalo povedala, že si nevedela či môžeš, lebo to mohlo vyzerať, že sa ti len nechce a neriešila by som..

autor
10. apr 2023

@gabika0825 Vieš čo, neviem. Ona nemá rada skoro nikoho, čo tak počúvam.

mamina7070
10. apr 2023

uplne mimo za toto ist za vedenim

ak si zastupovala a ona je tam cez tri roky tak si sa mala ist hned opytat namiesto toho ze si tym muzom odmietla vydat ich veci kde kludne mohli mat lieky

autor
10. apr 2023

@lindous Nie, chcem sa ich spýtať , že ako niečo také nabudúce riešiť a chcem im povedať sama , že som im veci nevydala, lebo som si nebola istá.

autor
10. apr 2023

Ja ale nejdem za vedením žalovať na kolegyňu.

petamich
10. apr 2023

dobry den, som brigadnicka Zuzka, pracujem tu dva tyzdne a pocula som ako zla kolegyna Marta povedala, ze "ona tu taku nechce" ako to ideme riesit - takto nejako si to predstavujes? 😵‍💫 znie ti to podobne absurdne ako mne? dospeli ludia by za mna mali veci riesit inak - bud sa nad ne povznesiet alebo si ich vydiskutovat

autor
10. apr 2023

@mamina7070 To áno, toto si uvedomujem, že som urobila chybu.

autor
10. apr 2023

@petamich Nemusíš tak preháňať, ja nejdem žalovať na kolegyňu.

petamich
10. apr 2023

nie, ja nie som ta co prehana - ty si v praci dva tyzdne, nedokazes evidentne komunikovat s kolegynou (inak by si sa jej spytala, co mas robit v tej danej situacii), namiesto toho, aby si sa jej spytala na vetu, co si pocula, ides cosi tak absurdne riesit s vedenim, ver mi, ti ine veci musia riesit a nie toto, ze si nevydala veci, lebo si nevedela, co mas robit, tak ich vydala ona 🤷‍♀️

autor
10. apr 2023

Neviem asi som ja ten problém, ale teda ja si uvedomujem, že som urobila chybu. To si kľudne priznám, ale trošku ma sklamalo, že tá kolegyňa sa zachovala ako sa zachovala.

autor
10. apr 2023

@petamich V poriadku.

mamina7070
10. apr 2023

pozri ak tam chces ostat chod za kolegynou vezmi jej kolacik urob kavu a povedz jej ze ta mrzi ze si sa nezavhovala spravne ze nabuduce budes vediet a ak nie prides sa za nou opytat

autor
10. apr 2023

@mamina7070 Ale ja som sa o nej nevyjadrila zle. To ona o mne, prečo by som jej mala nosiť koláčik? Zapísala som to do hlásenia a tým to končí.