Nepredĺženie pracovného pomeru v tehotenstve

sebaastian
12. jún 2015

ahojte chcem sa spytat ci neviete niektora ako je to ked mam zmluvu na dobu urcitu a zrovna za mesiac mi konci a som tehotna moze mi ju nepredlzit a poslat ma kade lahsie?

jaaty
12. jún 2015

@sebaastian môže

ivec16
12. jún 2015

@sebaastian moze, ale na matersku narok nestratis... Ako tehotna si v ochrannej lehote

manula2211
12. jún 2015

bohuzial moze, doba urcita je v tomto pripade nadradena tehotenstvu.

ditatxu
12. jún 2015

Ano moze :( mne koncila 30.4. A nepredlzili mi koli tehotetenstvu

alenah31
12. jún 2015

@sebaastian ak je tvoj PP na dobu určitú (máš presne definovaný koniec, napr. 30.6.2015) tak tým dňom končíš. Zamestnávateľ nemá povinnosť ti zmluvu predlžovať - on ťa nepošle kade ľahšie, skrátka končíš. Dokonca ja keď pôjdeš na PN tvoj PP končí tým dňom ako máš na zmluve. Akurát ti nemôže dať výpoveď skôr ako máš uvedený koniec na zmluve nakoľko si chránená zákonom, ale to je všetko.

luciferkax
12. jún 2015

jasneee ze moze..aspon doma oddychnes 🙂 ka som v podovnejbsituacii a chystam sa ukecat dr.nech ma vypise na pnku

rakywanda
12. jún 2015

@sebaastian môže. ale ak by chcel byť za pekného, mohol by ti zmluvu predĺžiť do dátumu, kým odídeš na materskú.

j1977
12. jún 2015

Presne toto je môj pripad a teraz som na UP.ale ak ti môžem poradiť keď ti skončí zmluva zaregistruj sa na.úrade práce to ti nikto nepovie to si musíš sama vygooglit. Ja som to mala tiež.takto urobiť ale bohužiaľ nikto má.v tom čase neinformoval o tom ale opytaj sa na urade

sebaastian
autor
12. jún 2015

dakujem vsetkym za odpoved ja sa radsej pre istotu pytam keby ma sefova stym prekvapila.

bajana
12. jún 2015

@j1977 ale vsak ked nemas pracovnu zmluvu, tak ides na UP automaticky...kto ti to akoze mal povedat? ved to je normalna povinnost kazdeho...

j1977
12. jún 2015

No ja som to nevedela prác zmluva mi končila v auguste 2009 pôrod bol v máji.ani by som na to nedosla keby som nepotrebovala papiere na úrad.až teraz som sa dozvedela že som mala ísť na úrad práce a to mi vtedy nikto nepovedal. Ale veď sa učíme na vlastných chybách

lenulienka86
12. jún 2015

So si ista ze ti nepredlzi? Este pockaj. Nehovor o tehotenstve.

maria117
13. jún 2015

Ako pisu, predlzit nemusia, o tom to je byt na dobu urcitu. Mozes skusit este nechvalit sa s tehu (ved to nie je choroba,no nie?), ale zavisi to od Teba,ako sa citis, ako to na Tebe bude vidno -a nie len brusko,ale napr nevolnosti, nalady, precitlivenost na pachy, nepitie alkoholu na nejakej akcii,ak by bola a pod....

luckamorka
13. jún 2015

nemusi ti predlzovat nic, narok na matersku klasicky mas ak si odrobila tych 270 dni za posledne dva roky a teda potom rodicak, ked ti skonci zmluva tak utekaj na urad prace a do nastupu na matersku budes poberat prispevok v nezamestnanosti. ja som to mala presne takto. len potom pri druhom dietati nemas uz narok na matersku ak by si medzitym znova neodrobila tych 270 dni, iba na rodicak. ale ak planujes s druhym pockat tak v podstate to mas to iste ako keby si bola dalej zamestnana

sebaastian
autor
15. jún 2015

ahojte dakujem za rady s tehotenstvom som musela ist von nakolko som u dr.kazdy tyzden a byva mi viac ako zle druhe miminko aj by sme priali ale uz toto je zazrak takze zatial cakam co sa bude diat a ked nepredlzi pojdem na urad prace ako mi radite dakujem