Ahojte, potrebovala by som poradit. Viete, ako funguje neplatene volno? Kam treba ist, kolko sa platia odvody a ako to bude na buduci rok pri rocnom zuctovani dane. Manzel je zamestnany a potrebuje neplatene volno na 1 tyzden. Dakujem za kazdu odpoved 😉
neviem to určite, ale myslím, že si bude musieť potom doplatiť zdravotné, vychádza to okolo 10 eur na týždeň 🙂
@kajuska1601 a nedá sa vybaviť dovolenka?
počas nepl volna sa treba prihlásiť v zdrav. poisťovni ako samoplatiteľ a zaplatiť si poistné cca 1,90 / deň
@luba28 dakujem,
@weronika171717 ano, to je si vedomy, dakujem
@evita68 staru dovolenku oni v praci cerpaju 12/01 mesiace a z novej ma 2 dni za januar, neviem, ci mu da aj z neodrobenej. Kazdopadna vam dakujem 🙂
@kajuska1601 zamestnávateľ môže umožniť čerpať aj dovolenku, na ktorú ešte nemá nárok... ak je seriozny a sú dobré vzťahy, nemal by byť problém
@evita68 zmenili sa im majitelia, tak neviem :( uvidime v pondelok
@kajuska1601 u nas v praci je to tak,ze ked ti nabehne dovolenka od januara tak uz mozes cerpat kolko potrebujes,nedava sa podla mesiacov,...na paske je 30 dni a ja mozem uz v januari cerpat trebars 5-10dni,....
@luba28 dakujem 🙂
@kajuska1601 musi ist za sefom v praci a poziadat on,...a potom na mzdovu uctaren a tam opytat zbytok,...