Neplatené voľno

micak
22. mar 2012

V súčasnosti končím Ing. ročník - chodím na prax, keďže musím cestovať zaberie mi pokaždé celý deň, behačky kvôli diplomovej práci a kvôli stavbe. Nárok na dovolenku mám 20 dní na rok, máme celozávodné dovolenky obsahujúc 15 dní (nemusím si vziať dovolenku, ale keď vo firme nebude nikto, ja tu nemám pre koho pracovať- sekretárka), čiže zostáva 5 dní, z ktorých som vyčerpala 3 dni. Prosím o radu, vysvetlenie, či pre mňa bude vhodné čerpať neplatené voľno. Ak áno je to výhodnejšie ked budem čerpať len pár dní do mesiaca, alebo v kuse dlhší čas? Ďakujem.

Prípadne prosím aj o všetky infomrácie, ktoré sú potrebné vedieť pri neplatenom voľne.

micak
autor
22. mar 2012

nikto nic o tom nevie?

lion13
22. mar 2012

@micak pri zacati neplateneho volna ta zamestnavatel musi odhlasit zo zdravotnej poistovne a pri ukonceni znova nahlasit. Dni ktore budes na neplatenom si musi sama zaplatit. Zamestnavatelia to neradi robia. Osobne by som ti skor poradila jednodnove vysetrenie takzvany § - ak mas moznost zohnat si to od lekara, kazdy ma narok na 7dni na seba pocas roka a na 7 dni na clena rodiny.

lion13
22. mar 2012

@micak jaj a to ci budes cerpat jeden den alebo viac do mesiaca ovplyvni tvoju vyplatu a vysku sumy co si budes platit do zdravotnej. A nevies si to

karmelka77
22. mar 2012

no neplatene volno by som nebrala, zamestnavatel ta na dobu neplateneho volna musi odhlasit zo socialnej poistovne, tym padom prerusujes pracovny pomer aspon podla mojich vedomosti...co by sa ti neskor mohlo vypomstit co sa tyka materskej a rodicovskej dovolenky..toto by som brala ako posledne riesenie...neda sa zo zamestnavatelom dohodnut na studijnom volne?? Alebo nejakym sposobom praca z domu, pripadne tam prist po veceroch?? Inak neviem pomoct🙂)

lion13
22. mar 2012

neako poriesit formou nahradneho volna? Ze odrobis viac hodin ked bude praca a ked budes potrebovat tak si tie hodiny budes cerpat?