Neplatené voľno

babajaga123
20. aug 2013

Dobrý deň.

Chcem sa informovať ako to je s neplateným voľnom. Zamestnávateľ povedal môjmu manželovi, že si nemôže vziať dovoleku no nutne sme ju minulý týždeň potrebovali. Preto si vzal neplatené voľno. Zamestnávteľ mi však povedal, že tento deň nebude mať zaplatený a preto si ho musí zaplatiť aj na úradoch. Chcem preto vedieť kde všade na "úrady" nám bude treba ísť zaplatiť tieto dni. Postačí zaplatiť len zdravotnú poisťovňu? Alebo je potrebné ísť aj na sociálnu poisťovňu? Neviete náhodou čo nás to bude stáť?

Ďakujem

PS: Prosím Vás aby ste nerozoberali to akého má manžel zamestnávateľa. Ide mi iba o informácie. Preto som sa sem prihlásila ako nový člen, pretože v priateľoch mám veľa známich a nepotrebujem aby sa ma potom každý pýtal o čo ide. Hneď po Vašich odpovediach sa odhlásim.

Ďakujem

majusqa77
20. aug 2013

@babajaga123 pokial viem, treba riesit iba zdravotku. do 8 dni od vzniku neplateneho volna sa prihlasit ako samoplatca a do 8 dni od skoncenia sa odhlasit.. ...ale odvody kolko by boli neviem, myslim si, ze z minimalneho vymeriavacieho zakladu

babajaga123
autor
20. aug 2013

@majusqa77 a teda odvody zaplatiť sociálnej poisťovni?

majusqa77
20. aug 2013

@babajaga123 socialka by sa platit nemala, tam je prerusenie poistenia, iba zdravotka

babajaga123
autor
20. aug 2013

@majusqa77 Ďakujem za info 🙂

eeffka
20. aug 2013

@babajaga123 nabuduce si zoberte "paragraf" a nebudes mat problem s uradmi.

babajaga123
autor
20. aug 2013

@eeffka ale ja som nechela aby ste ma tu začali "rozoberať" ide mi o informácie .... a či sme mali zobrať paragraf alebo niečo iné ... je na nás ... ale aj to je názor