Neplatená rodičovská, škôlka a práca

lolita555
12. nov 2017

Ahojte mam taku otazku alebo prosbu o poradenie ktore sa vyznate.rodicovsky mi skoncil v oktobri maly chodi od septembra do skolky ale len na 4 hodiny.odmieta mi tam spavat doobeda nie je problem skolku ma rad.tak sme sa s manzelom dohodli ze ostanem este pol roka doma a skusime ci sa maly lepsie adaptuje.tak som sa nahlasila na urad prace poviem pravdu ze som rozmyslala aj o neplatenej predlzenej rodicovskej ale preco nevyuzit narok na pol rocnu podporu?ale uradnicka ma stale niekam posiela na pohovory nezaujima ju ze mam dieta v skolke na 4 hodiny co chapem samozrejme.tak chcem poradit teraz ked sa asi po mesiaci budem chciet vyradit z uradu a prejst na neplatenu dovolenku da sa to?ked budem maleho mat nadalej v skolke na 4 hodiny.kde mam ist co vybavit?a este otazka ked som na neplatenej dovolenke rodicovskej da sa pracovat popri na 4 hodiny myslim?nechcem byt doma len tak nuka sa mi jedna vypomoc na 4 hodiny ale to nie je lazdy den v tyzdni dakujem

kostri
12. nov 2017

@lolita555 ahoj.mozes sa dat vyradit na vlastnu ziadost.dat sa poistit v zdravotnej poistovni ako osoba s starajuca sa o dieta do 6rokov.tym padom bude za teba hradene zdravotne poistne.

lubica76
13. nov 2017

@lolita555 Odhlasiš sa s Uradu prace na vlastnú žiadosť.Prihlasis sa na zdravotnej poisťovni a takisto aj v Sociálnej poisťovni lebo štat za teba platí aj dôchodkove poistenie keď si na predĺženej rodičovskej. Maly môže byť škôlke tie 4 hodiny.

lolita555
autor
13. nov 2017

@lubica76 dakujem

evittam
13. nov 2017

@lolita555 Tak ako pisu dievcata. Ked sa zamestnas uz za teba bude platit ZP aj SP zamestnávateľ. Cize na SP sa treba odhlasit z dochodkoveho poistenia.