Neohlásená živnosť

8. sep 2022

Ženy stala sa mi taká vec, nepríjemná. Od mája som mala živnosť, hneď ako mi vznikla som ju poslala na úrad práce - absak omylom na zly mail.
Ja som bola spokojná a pokojná že ma vyradili z evidencie uchádzačov avšak problém je, že oni 4 mesiace moj mail nezaevidovali. Teda netušili že mám živnosť a bola som medzi uchádzačmi o pracu. Platili za mna teda aj zdravotnú ppistpvnu..
dnes prišli sz na to že živnosť tam bola.. čo sa robí v takomto prípade ? Som z toho fakt na prášky..

szdan
8. sep 2022

No pravdepodobne vrátiš odvody, ktoré za teba štát uhradil. A to akože u vás sa nemusíte 4 mesiace hlasiť na UP? Bo u nás hlásenie normálne funguje...

autor
8. sep 2022

@szdan 🤔 veľmi dobrá otázka, vraj som mala termín na 15.8 (ktorý mi nik neoznámil) mala ma pod sebou jedna pani ktorá podala výpoveď a moj spis sa dostal k inej.. a tá v tom má chaos, paniku..

autor
8. sep 2022

@szdan môže mi hroziť nejaká vysoká ponuka? Z toho mám najväčšie obavy

szdan
8. sep 2022

Nemyslím si. Ja som robila na dávkach v hmotnej núdzi a keď sme prišli na to, že mali príjem, vymahala sa späť dokonca len dávka, ktorá im nepatrila. Ani odvody ani pokuta

autor
8. sep 2022

@szdan ďakujem 🙏🏻 pevne dúfam že to tak bude. Mám hrozny strach z pokuty. Som študentka a nemám peňazí na rozdávanie v tejto dobe a ešte k tomu toto… úplne som z toho nešťastná, vystrašená

9lf9
8. sep 2022

pokutu nedostanes, budes vyradena spatne ku dnu vzniku zivnosti a to je vsetko. O vyradeni z evidencie chodi rozhodnutie ze ta vyraduju ku dnu xy doporucene do vl. ruk.

autor
8. sep 2022

@9lf9 parada.. to ma upokojilo.. a budem im musieť vyplatiť tie mesiace za zdravotku, nie?

9lf9
8. sep 2022

nie nebudes platit nikomu nic. Poistenes statu budes do zalozenia zivnosti a od vzniku si zdravotne hradis sama

danieladeley
8. sep 2022

a to ti vobec nechybal papier o vyradeni z evidencie ? :/

autor
8. sep 2022

@danieladeley prvá skúsenosť, netušila som ako to funguje žiaľ