Neobľúbená práca s vyšším zárobkom verzus prežiť ťažké obdobie a vypracovať sa ďalej

18. apr 2023

Mám 21, zatiaľ bývam s rodičmi, plánujeme sa s priateľom odsťahovať hneď ako financie dovolia. No on ešte študuje, tak je to o niečo ťažšie. My s rodinou na tom nie sme finančne najlepšie, takže ak sa rozhodnem študovať ďalej jedine externe pri práci.
Išla som študovať gymnázium, keďže som nevedela čo vlastne v živote chcem. Bola to chyba ale už to nezmením.
Pracovala som ako administratívna pracovníčka ale zamestnávateľ zanikol.
S akt. vzdelaním mám možnosť pracovať hlavne na miestach s obchodným zameraním, banka ( plnenie plánov), telekomunikačné služby (plnenie plánov). Na týchto miestach je možnosť zarobiť si viac, no po vyskúšaní v banke som prišla na to, že ma tento smer nenapĺňa.
Rada by som išla na nadstavbu ako pedagóg v MŠ. Popri tom sa už dá i zamestnať. Aj ma zobrali na jedno miesto ale tým, že nešoférujem (z osobných dôvodov), musela by som cestovať busom.
Zarobila by som minimum, peniaze odcestovala, dala na školu a domov. Nezostalo by mi nič. Zároveň by ma práca naplňala a je možnosť dokončiť školu, spraviť si atestáciu a posúvať sa vyššie aj platovo.
Istý čas by to však bolo finančne náročné.
Mám dilemu čo ďalej. Zamestnať sa niekde kam nechodím rada ale zarobím dobre alebo zaťať zuby, prežiť ťažké obdobie a vypracovať sa ďalej?

andrea112255
18. apr 2023

Ahoj
Ja by som si vybrala to zamestnanie kde zarobis lepšie... Podľa mňa nemá zmysel pracovať niekde kde by ťa to teraz asi bavilo ale neostalo by ti nič. Mohla by si sa venovať tomu čo ťa baví aj trochu neskôr a teraz si hlavne finančne pomôcť s lepšie platenou prácou pokiaľ študuješ

h2
18. apr 2023

Ja by som práve naopak zobrala tú prácu, ktorá ťa baví a napĺňa a zároveň má súvis s tým, čo ideš študovať. Si mladá, bývaš s rodičmi, čiže aj keď nie ste na tom finančne ktovieako, ten vyšší plat nepotrebuješ nutne na prežitie.

jana_eyre_2
18. apr 2023

Ja by som tiež brala prácu ktorá ťa baví a dovolí ti v budúcnosti vďaka dodatočne dosiahnutému vzdelaniu posunut sa vyššie.. myslím že začiatky má takmer každý ťažké, veľa to človeka naučí a vďaka tomu keď ťažšie obdobie odíde bude ti o to jednoduchšie..

mpg
18. apr 2023

Ja by som tiež išla na tú nadstavbu pedag. smeru a pri tom pracovala, za niekoľko rokov to dokončiť. Keby išiel niekde pracovať do banky a pod. tak by tiež získal prax v tej oblasti, ale keď je väčší záujem o prácu v MŠ, tak by bolo dobre rozvíjať ten smer. A na priateľa a žiť s ním samostatne je ešte dosť času.

eliska13
18. apr 2023

Spraviť si nadstavbu to je diaľkovo? ale teraz si hľadať lepšiu prácu recepčnu, administrativu.V administratíve zarobis viac ako pedadog v MS

lelelienka
18. apr 2023

Neviem si uplne predstavit, kam dalej sa chces vypracovat ako pedagog MS a ako daleko sa platovo posunies. Asi by som volila skor lepsie platenu pracu, je to predsalen praca, nie hobby, navyse nikto ti nezaruci, ze aj deti v skolke by ti po case nezacali liezt na nervy.

eliska13
18. apr 2023

Zle som to napísala nadstavbu si spraviť nikdy nevieš kedy ju využijes, ale hľadať si prácu v administratíve ty si začala na najhoršom admin.mieste v banke

jana_eyre_2
18. apr 2023

@lelelienka tak určite je inde platovo klasifikovaný pedagóg a inde neklasifikovany, predpokladám že to tak myslela.. ja si naopak myslím že ak je práca aj hobby, človeku sa nič lepšie nemohlo stať.. a ak prácu v MS robí človek ktorého tá práca naozaj baví, každá mama a dieťa musí byť šťastné že má takú učiteľku.. tú prácu by nemal robiť nikto kto na to nemá vlohy.. no a ak ju baviť nebude, nebude nič ľahšie ako si nájsť opäť prácu v administratíve..

barborachors
18. apr 2023

Z banky mas viacero dverí otvorenych, ako ucitelka MŠ. Zvlast, ked pises o vasom finančnom stave. Skus porozmyslat ako si prácu v banke spríjemniť a pristupovať k nej pozitivne. Ak mas cieľ, vsetko sa da.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kaktusik007
18. apr 2023

no ja neviem, ale ako zacinajuci ucitel MS mas sice 4 platovu triedu, ale po pol roku cca, po adaptacnom, ta vedia preradit do 5tky triedy - tam ale je zaroven podmienka aby si uz bola studujuca, potom splnas podmienku kvalifikacie.... Ak si dokoncis Bc, to uz budes samostatny ucitel a tak tam mas 6tku a teraz bud si spravis atestaciu s Bc, mas 7micku alebo Mgr. a mas 7 triedu tiez. Cize teraz mas nastupny plat sice 830 brutto, ale po pol roku si uz na 1038 brutto, co si myslim ze popri skole pre mladu babu a pre taku, ktoru praca evidentne bude bavit vobec nie je zle.
Ci v banke si zarobila viac?