Nemožné si nájsť robotu

27. sep 2022

Ahojte,mala som školenie na úrade práce,som evidovaná a poberám podporu.Pani keď ma uvidela povedala že to ste vy čo hľadáte na jednu smenu.Ano od 7 do 15tej.Ze to je nemožné si nájsť takú robotu mi povedala.Aj vy si to myslieť že je to nemožné?A čo mám byť x rokov evidovaná na úrade pokiaľ deti nebudú mať 10 rokov a môcť ostať aj samé doma a ja môcť chodiť na smeny?Poraďte mi akú prácu by som mohla robiť na jednu smenu?Dakujem

dskjhfdlkdjhl
27. sep 2022

Nenapisala si ake mas vzdelanie, ja napr. ucim, takze s tymto som nemala nikdy problem, ale hlavne, mam manzela a dokazali sme to doladit tak, aby som napr. mohla ucit aj vecer. Takze musis napisat viac informacii.

autor
27. sep 2022

@dskjhfdlkdjhl Vzdelanie o ničom,som vyučena cukrárka.No robila som len vo firmách pred RD ako výrobný operátor.

dskjhfdlkdjhl
27. sep 2022

A co manzel? Tam nie je sanca, ze by ste to dokazali nakombinovat? Mnohe zeny to takto musia riesit.

liloastitch
27. sep 2022

Toto je pracovný čas "do kancelárie". Úradné hodiny, sekretárky... Vo výrobe takú prácu veľmi ťažko nájdeš.

dskjhfdlkdjhl
27. sep 2022

Dalsia moznost je, kedze mas remeslo, ze mozes skusit piect po veceroch na zakazky.

nnnuuunnn
27. sep 2022

Ja takú prácu mám, pracujem na ministerstve

autor
27. sep 2022

@dskjhfdlkdjhl Chodí na týždňovky.Piect nie,nemám žiadnu prax.
@liloastitch Mne je jedno akú prácu,mám chuť pracovať a naučiť sa nové veci.

lucka_ke
27. sep 2022

Kaufland berie na krátke úväzky, popýtaj sa

liloastitch
27. sep 2022

K práci akú som opísala nemáš potrebné vzdelanie ani prax. Treba doplniť aspoň nejaké kurzy.

miroslava21
27. sep 2022

Mam ten isty problem, manzel robi 12 aj 24 nepravidelne, a ja nestiham po maleho do skolky na 15.30hod. Byvame mimo rodiny, uplne, vsetci mimo okres byvaju. Pol uvazku alebo pracovna doba do 15 hod je tazke najst.

miroslava21
27. sep 2022

Ale teda tesco, kaufland ci lidl sa da na pol uvazku, skus tymto smerom

autor
27. sep 2022

@miroslava21 A ako to budeš riešiť?Ja som ešte do konca roka doma,no od januára si budem hľadať prácu.

autor
27. sep 2022

A ešte zle je že často chodím s deťmi k lekárom.Tak by som aj veľa chýbala.

h2
27. sep 2022

Ja nechápem, prečo si zavrhla to pečenie. To by bolo pre teba ideálne. Hádam si sa v tej škole niečo naučila.

iwesska
27. sep 2022

Keby som bola cukrarka,piekla by som na zivnost. Ja som inak nikdy nemala problem najst pracu na 1 smenu,na 2 som nikdy nerobila. Ked som mala mensie deti,robila som copywriting a marketing na 6hod, teraz robim 7-15.30 - administrativu. Takze neviem,comu sa pani cudovala.🙄

autor
27. sep 2022

@h2 Ja som si tú školu nevybrala,mama mi to vybrala a vôbec ma to tam nebavilo.
@iwesska Na živnosť nemám peniaze

nisap
27. sep 2022

A čo napr. školská jedáleň alebo škôlka ? ako pomocná sila v kuchyni = 1-zmenná prevádzka.

gabika0825
27. sep 2022

Skús DM drogeriu, tam sa dá na viac úväzkov robiť. Kamoska takto po materskej tiež išla tam, keď mala malú ešte, potom dostala lepšiu ponuku mimo ale to už keď bola staršia. A nestazovala si. Len treba brat do úvahy to že to je fyzická práca a veľakrát aj namáhavá - trepat sa s tovarom a hlavne práca na nohách. Ale ona mala nejak úväzok že robievala do 2 iba 🙂🙂

autor
27. sep 2022

@nisap Tiež ma napadlo,len také miesta sú stále obsadené.Jedine ak niekto odíde do dôchodku.
@gabika0825 Fyzická práca mi nevadí ani byť na nohách, doteraz som robila len vo výrobe v automobilovom priemysle a tam je len fyzicky ťažká práca.

nisap
27. sep 2022

Pošli aspoň žiadosť, za pokus to stojí. Nikdy nevieš, možno sa podarí...

any17
27. sep 2022

Veru je to nemozne si najst taku pracu, mam ten isty problem ako ty ze nemam s kym nechat deti. Ja si hladam rok taku pracu.. HM,DM , Lidl, Kaufland som tiez skusala ale tam tiez sa robi aj do vecera aj vikendy. Keby som vyucena cukrarka urcite peciem, ved to je super to sa da z domu robit.😀 drzim palce

autor
27. sep 2022

@any17 A ako to riešis s prácou,píšeš že rok hľadáš,za ten čas si evidovaná na úrade,aj ťa posielajú na pohovory?

nisap
27. sep 2022

A čo napr. pošt.doručovateľka?

any17
27. sep 2022

Ano som evidovana, nepoberam ziadne podpory, ani nic podobne. Chodila som na kurz uctovnictva a teraz riesim cez nich nastup na dobrovolnicku cinnost do skoly na 4 hodiny za 234 €... ale strasne opletacky su s tym...
Chodila som chvilu pracovat na dohodu, ale aj to je problem.
A nie neposlali ma ani na jeden jediny pohovor, absolutne v nicom ziadna pomoc a podpora, skor same polena pod kolena..

autor
27. sep 2022

@any17 Ako myslíš samé polená pod kolená?
@nisap Majú plne u nás v dedine.

any17
27. sep 2022

No ze mi nikdy v nicom nepomohli ale skor vzdy len vsetko zamietli a len ako sa nieco neda...

autor
27. sep 2022

@any17 Ja chodím raz mesačne podpisovať a zakaždým mi pani povie že je nemožné nájsť si takú prácu.Ze nevie čo bude so mnou.

doriiis
27. sep 2022

@lucka_ke ....kaufland sice berie na pol uvazku,ale musia odrobit aj poobedne,aj vikendy

jasminka548
27. sep 2022

Skús tu doručovatelku,tie robia len na jednu smenu.Ja robím v call centre tiež na jednu smenu a ešte aj z domu Takú prácu by si nechcela.

h2
27. sep 2022

Hlava mi neberie, že robotu nemáš, potrebuješ ju, ale radšej budeš robiť ťažkú fyzickú prácu vo fabrike, než by si piekla v pohodlí domova. Ani to len neskúsiš. Hoci je to to, čo si sa vyučila. Veď koľko báb pečie, čo majú úplne iné zameranie vyštudované! Mne to príde, že hľadáš výhovorky.

autor
27. sep 2022

@h2 Ako som už písala vyššie,nemám vzťah k pečeniu ani neviem piecť.Pises kopa žien tak peče,tým pádom by bola veľká konkurencia.A to sú není výhovorky ale fakty.