Nemôžem si nájsť prácu

15. dec 2023

Ahojte neviem kde mam zacat minuly rok som skoncila skolu a som evidovana na urade prace som vyucena cukrarka3roky a opatrovatel 3roky davala som si zivotopis a ziadost do vela spolocnosti a povedali zoberieme vas ale aj tak ma nezobrali
Stale to skusam nevzdavam sa ale u som zo silami na konci

martinkatinka
15. dec 2023

Region?

stellarstar
15. dec 2023

Neverím ze ako opatrovateľka nedostaneš miesto

bublinka1426
15. dec 2023

ani mne sa nechce verit, o opatrovatelov je dost vysoky zaujem.

martinkatinka
15. dec 2023

No ale ako opatrovatel, nemyslela, ze bola s niekym 3 roky na opatrovatelskom prispevku?? Ci ma dve stredne skoly?

bublinka1426
15. dec 2023

aj kuchynska vypomoc je hladana dost.,..

stellarstar
15. dec 2023

@martinkatinka prečo nie? Ja mam 3 😂

barbora0308
15. dec 2023

Ja tipujem na jednu z tychto veci:
1. si otrasna na pohovoroch a musis na svojom prejave zapracovat
2. hlasis sa na pozicie na, ktore nemas dostatocne vzdelanie alebo prax
3. si vyberava a ponuky odmietas ty

Je na tebe, v ktorom sa najdes a na com zapracujes. Pokial je to naozaj tak, ako pises, tak si pracu urcite vies najst. Prepac, ale neverim tomu, ze si vyucena opatrovatelka a cukrarka nevie najst rok adekvatnu pracu!

martinkatinka
15. dec 2023

@stellarstar jej vazne? Ake? Pride mi to zaujimave. Ja som uz potom sla radsej ba bakalara....a rozne kurzy som si robila ...

stellarstar
15. dec 2023

@martinkatinka vychovávateľstvo opatrovateľská činnosť, zdravotná na SK a AT opatrovateľstvo

veronika1754
15. dec 2023

@barbora0308 ešte by som doplnila za 4. býva v meste kde je s prácou problém, u nás v meste aj na upratovačku sa hlási cca 70 ľudí, minule konkurz na opatrovateľku 112 uchádzačov

estellas
15. dec 2023

@veronika1754 Aj u nás je to tak, veľmi veľa ľudí sa hlási aj 100 na jednu pozíciu. Veľa ľudí chodí do zahraničia.

svetlonos
15. dec 2023

Ahoj,
si mlada, mas opatrovatelsky? Sup do Rakuska a rob opatrovatelku. Vo volne hladaj ďalej na Sk ak chces. Alebo sa prestahuj tam kde hľadajú opatrovatelky. Ak vies nj tak v gastre ta v AT radi zamestnaju, ak nie si uplne lemrava a neschopna. Prepáč za tvrdist, som este po rokoch znechutena s vyucenych mladych, ktori boli nepouzitelni. Drzim palce

denkabemommy
16. dec 2023

Čo tak si zvýšiť kvalifikáciu, napr dorobiť maturitu? Si mladá, celý život budeš pracovať…

mogaa
16. dec 2023

Záleží čo chceš robiť...kde posielaš životopisy? lebo neverím, že ak si dáš žiadosť do Domova dôchodcov ako opatrovateľka s tým že si dorobíš kurz by ťa nevzali....prípadne opatrovateľka/sanitárka v nemocnici....či niekde vo výrobe tam hľadajú stále, len sa treba rozhliadnuť a nemať vysoké nároky....ono netreba hľadať miesto len v dedine/meste kde bývaš....veľa ľudí dochádza, s tým sa musíš zmieriť....takže treba sa poobzerať aj v najbližších mestách - či predavačka, či poštárka,či upratovačka....treba si stanoviť priority a podľa toho si vyberať...ale ty potrebuješ príjem, takže zober čo sa ti naskytne a popri tom hľadaj niečo lepšie.....ono to nefunguje tak že chcem dobrú ľahšiu prácu kde dobre zarobím a teraz nevezmem nič inšie....dobrú prácu kde sa nenarobím a zarobím chce každý, ale ak nevyskúšaš-nevieš....treba vyskúšať čo by ťa bavilo a uvidíš.....predavačky v Jednote hľadajú stále....niekde je naozaj chyba a treba zistiť kde...ono je pravda že nikde sim poriadne nepracovala, takže nemáš čo ponúknuť, ale treba sa na pohovore vedieť predať....ano, nerobila som na takejto pozícii ale rýchlo sa učím a pracovať chcem...zamestnávateľ musí počuť že pracovať chceš a vieš, len tým ho presvečíš....