Nemôžem nastúpiť na dohodnutý termín

17. jún 2024

Ahojte, minulý týždeň som bola na výberovom konaní, kde mi teda povedali že termín nástupu je 1.7.2024 s čím som im povedal, že nemám problém. V tej chvíli aj tak bolo.

Veľmi som nedúfala že ma zoberú (verejná správa), ale dnes mi teda napísali že ma prijali a že zajtra zavolajú ohľadne ďalšieho postupu.

Ale mne sa medzičasom zmenila situácia (deti, stráženie) a nastúpiť by som mohla ideálne od augusta, v najhoršom prípade od druhé polovice júla. Naozaj mi je trápne že tam som im tvrdila že nie je problém a teraz takto 🙈 myslite že ma počkajú?

stellarstar
17. jún 2024

Skus pohľadať riešenie myslím deti

syslik81
17. jún 2024

ak prehodis termin nastupu na 99% zavolaju dalsej v poradi.... este ani nenastupujes a uz mas problem s detmi-to nieje dobra vizytka..radsej pohladaj strazenie popros hockoho len aby si o pracu neprisla -iste niekoho najdes-drzim palce

stellarstar
17. jún 2024

@syslik81 vizytka 😮🙈 vizitkaaa

hipuska
17. jún 2024

Nevieš vyriešiť tie deti?

egonsk
17. jún 2024

myslim, ze pokial im nejako rozumne povies, ze zial mozes z osobnych dovodov nastupit az v polke mesiaca najskor, tak pokial im netecie do topanok, veceli by to akceptovat, v statnej sprave byva cez leto "prazdninovy rezim", cize zalezi od pozicie, ale urcitu moznost by som tam videl, ze uspejes.

jarnajar
17. jún 2024

V prvom rade skús vyriešiť stráženie a keď to nepôjde, tak úprimne povedz, že sa ti zmenila situácia a potrebuješ min. dva týždne. Mne takto vyhoveli. Aj som povedala dôvod, že nemám kde dať dieťa. Sme ľudia, veci sa v živote dejú a menia. Kvôli pár týždňom sa rozumný zamestnávateľ nevzdá perspektívneho zamestnanca, ktorého pre niečo vybral spomedzi dosť uchádzačov.

petracandle
17. jún 2024

Teoreticky by to mohli pochopiť, aj ja som si takto presunula termín nástupu presne o 14 dní ako ty. Áno môžu to brať ako negatívne, že ešte ani nenastupila a už robí problémy a prijmú inú, ale na druhej strane ty si dopredu nemohla vedieť, že ťa zoberú a preto si sa podľa toho nevedela zariadiť. Ja som takto argumentovala a pochopili to v pohode (aj keď ja som mala dôvod zaplatenú dovolenku a ty deti ale tiež som posúvala termín nástupu)

syslik81
17. jún 2024

@stellarstar hej teraz na ten preklep pozeram a sama sa cudujem ako som to mohla napisat 😂

tahomi
18. jún 2024

Kedze si bola na vyberovom konani minuly tyzden, tak ne to ozaj blbe.
Ak potrebuju cloveka asap, tak mozno budes tahat za kratsi koniec. Ja by som si rychlo riesila deti a strazenie.

kleopatra114
18. jún 2024

Dva týždenne tábory na začiatku júla ti to nevyriešia ?

mamina7070
18. jún 2024

Vyriesila by som opatrovanim atd alebo muz na OCR
ak teda nie si nejaky super
druper specialista
ine je odsunit kvoli napr dovolenke ale hned na zaciatku kvoli detom to neni ok ved deti budes mat aj potom