Hľadám prácu intenzívne už mesiac, posielam životopisy a nikde ma nechcú. Nie som kvalifikovaná, nemám žiadnu odbornosť, preto sa hlásim na práce prevažne vo výrobe. Ale nikde ma nechcú. Tak som si poslala aj do domovov dôchodcov a tam takisto vôbec žiadna odozva. Neviem kde je problém, prečo mám taký problém nájsť prácu, nikdy som takýto problém nemala ako teraz.
Čo sa týka vzdelania, mám strednú školu s maturitou, konkrétne Obchodnú akadémiu.
Mám 32 rokov a vlastne som nič nedosiahla, nemám žiadnu prácu, na ktorú by som bola hrdá. Som ako túlavý pes, neviem nájsť svoje miesto v živote. Nič ma nebaví, neviem ani len to, čo by som chcela v živote robiť.
Do toho už aj úzkosti, depresie...
Kde bývaš?
Ahoj, neskúšala si nejaké kurzy? Treba sa zamyslieť, čo by ťa predsalen možno trošku bavilo alebo čo by si chcela vyskúšať. Za mňa teda vo výrobe budeš pracovať len preto, aby si nejakú prácu mala, jednoznačne sa v nej ako žena nenájdeš čiže ti to veľmi nepomôže k tomu, ako sa momentálne cítiš a aké máš zo seba a z celej situácie pocity. Možno len potrebuješ nájsť niečo, kde si užitočná, aby ťa to nakoplo. Určite to chce aj čas. Ja som vystriedala 5 prác, kým som našla tú pravú.
Ja by som vedela o praci vo firme tam ta urcite zoberu 🙂 ...len neviem miestne kde byvas..ci by ti to vyhovovalo
skús viac domomov, nemocnice, tam ľudí potrebujú.
Ale prosím Ťa, hlavu hore. Keďže máš maturitu máš to hneď ľahšie , urobiť si napr.nadstavbu, kurz kde by ťa to mohlo baviť. Obchodná akadémia veď to by si zvládla recepčnu, nejakú administratívu .. Ja by som do výroby nikdy nešla to sa narobis ako otrok, tam sa ti depresia ešte predĺži ....skôr si porob kurzy zapracuj na jazykoch...obehaj zatiaľ obchody, hoteli na tu recepcnu..hlavne sa prestaň podceňovať lebo skôr zoberú niekoho kto je pozitívne naladený a váži si sám seba (aj keby mal menej znalosti ako ty)...
Firmy sa Potrebujes nejaky plan, ktoreho sa musis drzat. Rozhod siete medzi znamych, kamaratov, ze hladas pracu. Dobra praca je vacsinou, ze ti ju niekto dohodi, pozna to tam a odporuci ta. A ked uz sa k nej dostanes, uz sa jej musis drzat. Aby si ta medzi viac ludmi a ich cv vsimli, musis vediet ponuknut nieco naviac. Inak zapadnes. Nejake kurzy (zaklady uctovnictva,...), praca s pocitacom, aspon zaklady jazyka,... Poskytnut nieco navyse, co neovladaju ti ostatni, co sa na to miesto hlasia.
Firmy sa pripravuju na moznu recesiu a prepustanie, preto zacina byt problem s hladanim prace.
@melanta Už to na mňa dolieha, posielam životopisy a buď žiadna odpoveď alebo univerzálne "Ďakujeme za záujem, ale dali sme prednosť iným uchádzačom, ktorí lepšie spĺňali naše predstavy". Mne ani nedajú príležitosť.
Čo sa týka mojich pracovných skúseností, tak takmer všetko sú to fabriky. Hneď po škole som mala absolventskú prax v administratíve, ale zamestnať ma nechceli. Potom som sa zamestnala vo výrobe v Samsungu. Tam som bola tri roky a potom som odišla do Anglicka, kde som pracovala v reštaurácii v kuchyni, pripravovala som pizzu. Vrátila som sa naspäť na Slovensko, zamestnala som sa opäť vo výrobe. Nedávno som pracovala v sklade, ale odišla som sama v skúšobnej dobe kvôli šikane.
Viem, že sa rýchlo učím, počas covidu som pomáhala zdravotníkom s administratívou, pracovala som s ich programom, takže môžem povedať, že sa veľmi rýchlo učím nové veci. Som tiež manuálne zručná, píšem plynulo všetkými desiatimi. S jazykmi je to bieda, nemčina A2 a angličtina...nehovorím gramaticky správne, dokážem viesť small talk, ale keďže ju nepoužívam, veľa som už zabudla.
A čo som ochotná urobiť pre lepšiu prácu? Úplne všetko! Doplniť si vzdelanie, vrátiť sa do školy, urobiť si kurzy.
@vitez Som z Hlohovca.
@kvetinka75 Ja už som poslala do siedmych domovov a žiadna odozva.
@liljana Toto aj mňa napadlo, že pravdepodobne budú skôr prepúšťať a preto je to problém. Tak ja neviem, či neskúsiť zahraničie ako sedieť na zadku doma bez práce. Pretože fakt sa snažím, odpoveď ale žiadna alebo že vybrali iného uchádzača.
Viem ako sa citis, mala som to podobne, v case ked prichadzala korona a nikto nevedel co bude, ma samozrejme prepustili...nova praca? To bola utopia..nikto neodpisoval na mail, ked som volala, to uz je obsadene..ked som posielala postou, vsetky dokumenty, aspon mi zavolali, ze nemaju zaujem🙈 potom som si uz zo zufalstva dala ze dohoda aspon do knihkupectva dokladat knihy, s jedinou podmienkou ze mat rad knihy😅 samozrejme ze ani tam ma nevzali..o dalsich pokusoch ani nebudem rozpravat. A najlepsie na tom celom bolo, ze som vystudovala univerzitu, nie bars aku skolu a poctivo s vyznamenanim..pracovala som na technickych a stavebnych projektoch a aj v statnych instituciach..a bolo to tazke😏 Inak je to dnes otrasne si hladat, nejak neviem ako by som ti pomohla, ale snad tym ze este hladas kratko tak vydrz, vyuzi ak si na upsvare nejake kurzy,jazyky a uvidis 😉
autorka - odkiaľ si? Možno by sme ti vedeli vaic pomôcť keby sme poznali lokalitu
@kvetinka75 Som z Hlohovca.
@nila31 Absolútne rozumiem, ja posielam na všetko kde stačí chuť pracovať, ochotná pracovať na smeny a aj tak nič. Ja už neviem či som ja neschcopná alebo prečo nemám prácu. Už sa cítim blbo aj kvôli manželovi, je mi blbé sedieť doma. Už aj on si myslím, že sa asi málo snažím, takže ten tlak je ešte väčší.
Napíš mi správu, dám ti na seba mail, pošleš mi CV, skúsime sa na neho mrknúť, ako ho vieme upraviť tak, aby bolo zaujímavejšie a pozrieme, aké možnosti v Hlohovci a okolí (TT, PN) by pre teba boli reálne.
@rony2255 Už som tam posielala a odpoveď bola, že "Ďakujeme, ale dali sme prednosť iným uchádzačom".
To je divne tých máš toľko ze vyberať si môžeš a pokiaľ nie sú časovo viazaná kvôli deťom každý mesiac mat môžeš novú
no neviem ale do Amazonu stále niekoho berú aj Jaguar v NR. Do nemocnice v NR by ťa teiž zobrali možno nie hneď ale v priebehu pár týždňov. A kurz sanitárky si dorobíš. Je to ročný kurz na škole. Príde mi to čudné že mladá baba v tejto lokalite si nevie nájsť prácu.
@simonettasimonova A aj tak nemám, neviem kde je chyba.
Možno vyzerá blbo, že som sa často sťahovala a tak pre nich predstavujem riziko, že zase odídem inam.
@kvetinka75 Amazon má teraz zastavené nábory.
mesiac je malo, co si do teraz s OA robila? Ake prace? ta nenapadlo za 12-14rokov dospelosti, si urobit kurzy, riesit co budes robit dalej? S OA neist do administrativy, neurobit si kurzy uctovnictva? Asistentky, sekretarky... Preco prave vyroba? vidis sa tam aj o 10rokov? 15rokov? Mozes ist kludne aj do vyroby, lenze do buducna ti to nic neda. Obchody, prevadzky v meste nemate ziande kde treba obsluhu? naucis sa orbit aspon s ludmi, pokladnou, predajnou.. a vies na tom stavat v buducnosti.
Do domovov a pod podla mna vezmu s praxou ludi ak sa akykolvek prihlasi. Cize tam kurzy, zdravotnicke, opatrovatelske atd ti treba.
Do domova dochodcov ta bez kurzu nevezmu. Sprav si opatrovatelsky kurz a vezmu ta kdekolvek lebo je nedostatok personalu. Len otazka je ci zvladnes prebalovanie??
Ahoj, pises kudi ziadost konkretne danemu zamestnavatelovi? Myslim, s oslovenim, vysvetlenim preco chces u nich pracovat? To vela zavazi. Treba investovat cas a byt velmi konkretna. Rozposielat desiatky rovnakych ziadosti je blbost. Vela stastia!
Ak si z HC, napíš mi. V mojej práci hľadajú výpomoc na 4 hodiny v administratíve, potom možnosť aj nastálo.
Podľa mňa sa podcenujes a máš na viac.Mesiac nie je dlhá doba.Skus benzínové pumpy v okolí, poštu,..ked už teda chest zobrať cokolvek...niekedy človek zle vyfiltruje ponuky na Profesii a pritom môže robiť aj recepčnu, niekde v sklade papierovačky..možno z výroby si myslia, že s OA hneď odídeš...len dávaj pozor roky pribúdajú a výroba nech je pre teba len dočasná stanica..ak si na UP sprav si opatrovateľsky kurz zadarmo môžeš chodiť starcekom nosiť obedy, lieky, nie je to klasicke opatrovanie u mojej mamy v dedine to tak funguje.Skor rozmýšľaj čo ďalej...v HC máte niečo s liekmi tam nehľadajú do skladu, expedícia...
V prvom rade sa prestaň ľutovať. To ti spôsobuje úzkosti a to ťa bude ešte viac brzdiť v tom, aby si si našla prácu. Nikto nechce do kolektívu niekoho, kto má takéto reči, že som ako túlavý pes. Máš 32 rokov, máš maturitu, takže niečo určite vieš. Namiesto nariekania, ako nemáš žiadnu odbornosť a nie si kvalifikovaná, napíš mi, čo vieš. Aké máš pracovné skúsenosti, aké máš zručnosti, čo všetko ovládaš, ako si na tom s cudzími jazykmi. A napíš, čo by si chcela robiť, keby si mohla na sebe zapracovať a nerobiť vo výrobe. A napíš aj lokalitu, kde žiješ. Nič nie je také čierne, ako to vidíš keď ti nie je dobre. Vždy je cesta, len sa musíš začať pozerať na to pozitívne a nie sa utápať.