Nemám žiadne pracovné skúsenosti. Bude to problém pri zamestnaní v školstve?

creaturefeature
21. nov 2021

Ahojte, mám 23 rokov a pochádzam z Východu, z takého menšieho zapadákova kde sú ledva potraviny. Teraz už študujem pedagogiku anglického jazyka a výtvarnej výchovy, v budúcnosti by som sa chcela zamestnať ako učiteľka výtvarnej výchovy či už na základnej alebo strednej umeleckej škole.
Bude o niečo ťažšie sa na takejto pozícií zamestnať pokiaľ mám prázdnu sekciu predchádzajúcich zamestnaní v životopise? Alebo na tom, či som robila cez leto na dva mesiace v Tescu absolútne nezáleží?
Myslím že na vykonávanie pracovnej pozície mám dostačujúce schopnosti, kedže ovládam dva cudzie jazyky plynule ( úroveň C1 pre anj a B1 pre nemčinu ) a ovládam programy sady Adobe ( photoshop, illustrator, indesign, premiere ) a Blender a nemám problém ani s históriou umenia ani didaktickými disciplínami, no môžem sa teda trpko mýliť.

c_est_la_vie
21. nov 2021

@creaturefeature áno, myslím že budeš mať problém sa zamestnať. Výtvarná výchova má malú hodinovú dotáciu, preto sa ti bude ťažko napĺňať úväzok. Počet umeleckých škôl tiež nie je najväčší.
S angličtinou máš podstatne vyššiu šancu, či už v škole, jazykovke, alebo súkromnej sfére.

zuzanka.zuzu
21. nov 2021

výtvarnú uč ako hobby, ale živiť ťa bude asi tá angličtina

romea
22. nov 2021

@creaturefeature s angličtinou sa nestratia ani v školstve ani v súkromnej sfere

andreatytler
22. nov 2021

@creaturefeature Ja by som kludne spomenula tu brigadu v Tescu. Nezalezi na tom ze je to uplne mimo oboru a ze je to brigada. Hovori to o tebe ze sa nebojis prace, ze si uz robila v kolektive, ze si mala urcitu zodpovednost. Kludne by som tam uviedla vsetky brigady co si kedy mala.

lula313
22. nov 2021

Vôbec nie je problem. Sestrina svokra má cudzi jazyk+občiansku a dokonca jej dali jeden a k tomu polovicny úväzok na dvoch skolach, ktoré boli od seba 500metrov, keď sa po rozvode presťahovala a ešte jej vysli v ústrety, lebo ucitelov je nedostatok a mala ešte ďalšie dve ponuky. V Ba vedia sprostredkovať aj lacnejšie ubytovanie na ubytovni, závisí od školy, ale ucitelov je akútny nedostatok, čiže vo väčšom meste sa určite zamestnáš.

patus_2
22. nov 2021

@creaturefeature s anglickým jazykom problém mať nebudeš. AJ sa vyučuje na každej škole, hodinou dotáciu na dostatočne veľkú, častokrát sa triedy počas jazykov delia ešte na menšie skupinky, takže hodín je naozaj dosť. Čo sa týka výtvarnej, tak na umeleckej škole by si mala dostatočný počet hodín, len je otázne, či také miesto nájdeš. Ale ak by si učila na klasickej škole, tak popri AJ by si mohla mať aj pár hodín VV 🙂

anjelicek26
22. nov 2021

Ved kazdy niekde zacinal, si mladucka...kazdy raz to miesto mal uplne prazdne... ak mozem poradit, nejaka prax by tam vyzerala dobre, nemusi to byt ani zamestnanie... ako studentka mas v lete este vela moznosti... sesternica takto kym zacala ucit chodila vyucovat anglictinu male deti na filipiny, prakticky za cenu letenky, ubytovanie a stravu tam mali hradenu... win win pre obe strany...

konikkon
22. nov 2021

@creaturefeature na prácu učiteľky skutočne nikoho nebude zaujímať, či si brigadovala v tescu. S anj a výtvarnou sa uplatnis na každej ZS a SŠ. Ako študujúca učiteľka máš aj v rámci štúdia povinnú prax. Ak by si sa chcela zamestnať v inej sfére, vidím tu kvôli nedostatku praxe problém.

luci_ba
22. nov 2021

@creaturefeature niektorí ti určite budú hovoriť, že ano určite to bude problém. Ale ved máš len 23 rokov, študuješ, tak predsa nemozes mať 10 rokov praxe 🤔 kludne by som uviedla aj to Tesco, znamená to, že nesedis doma na zadku ale uz si predsa len niečo robila. Tiež som pred prvým TPP mala v životopise len 2 brihady, uplne mimo oboru a všetko OK. Drzim palce a hlavne sa venuj tej angličtine

7lenka11
22. nov 2021

učitelia nemajú problém sa zamestnať... moja švagriná študuje učiteľstvo, ešte ani nedoštudovala a už má ponuky z okolitých škôl, lebo učiteľov je nedostatok.. jediná jej skúsenosť je povinná prax v škole.. rozhodne nebudeš mať problém s prácou 🙂