Nemám vzdelanie, no mám záujem o kurzy

jazlyn
14. apr 2020

Ahojte
Mam 25r od mojich 10 rokoch som zila v UK kde som chodila do skoly mam ukonceny v UK len kurz takze ziadne vzdelanie nemam na slovensku som nedokoncila ani zakladnu skolu ked som skoncila 5 rocnik sme odcestovali prec. Kedze momentalne nepracujem som sa chcela zaevidovat na urad prace s tym ze som chcela
Zacat robit nejaky kurz no vsetky moje papiere zo skoly v UK su mi na Sk prd platne aspon tak mi to bolo povedane ze v podstate nemam
Nic a na slovensku to neakceptuju
V january sme sa s manzelom vratili na stalo na Slovensko chcela by som si urobit nejaku skolu / kurz
Nejdem tu rozpravat preco som
V Uk nestudovala a veru boli moznosti lutujem aj ked som v UK mala dobru pracu aj bez skoly na Slovensku to tak veru nefunguje.
V buducnosti ked tento vyrus skonci si planujeme nieco otvorit male byvame
Na vychode popritom si chcem urobit aspon kurz nieco aby som mala aspon nieco v ruke ze niesom
Uplne neschopny clovek !
Viete mi poradit kde sa na koho obratit kurzy / skoly si mam vyhladat sama alebo ako kde co hladat?
Budem rada za kazdu normalnu radu.
A dufam ze ma
Neukamenujete 🙈🙈🙈
Dakujem

kittykat22
14. apr 2020

@jazlyn tak si sprav strednu dialkovo - najskor na vyucny list. Mozes neskor dokoncit aj maturitu. Skoc na urad prace a oni ti poradia. Daju ti zadarmo aj kurzy vypoctovej techniky a inych veci - nic sa neboj, vsetko sa da. Navyse mas plynulu anglictinu - to sa musi dat vyuzit.

merkelica
14. apr 2020

a comu by si sa chcela venovat?

zuzanockamt
14. apr 2020

@kittykat22 najskôr musí skončiť ZŠ a potom riešiť strednú školu...a plynulá hovorová AJ tiež všade nestačí

veronice
14. apr 2020

Vidim to na vecerne skoly 🤷‍♀️ zakladna skola neviem ako ale strednu urcite dorobis aj s maturitou takto dialkovo resp vecerne. A este by som ai skusila dat uznat aspon to vzdelanie zo zakladnej skoly, nech aspon to nemusis riesit. Len uz neviem kde santo riesi ale kamoska si takto davala uznavat vzdelanie z USA

macekovam
14. apr 2020

@kittykat22 ale ved nema ani povinnu skolsku dokoncenu.. ake vysvedcenie predlozi.. ja by som bola za dokoncenie povinnej skolskej dochadky.. apotom uz ako chce

mata1001
14. apr 2020

Skus sa opytat na ministerstve školstva v Ba, povedz co mas ukoncene a kde a ci to sk akceptuje alebo nie a podla toho budes vediet ako dalej...

krisbar
14. apr 2020

Sprav si nejake kurzy a zacni robit v oblasti ktora ta bavi. Papiere nepotrebujes.

evita2222
14. apr 2020

Nevyhnutne musí ukončiť povinnú základnú školu a potom môže rozmýšľať čo ďalej študovať.

jazlyn
autor
14. apr 2020

Zakladnu ktoru mam dokoncenu v UK neakcetovali to som uz zistovala 2x ked som bola na Slovensku a vzdy to odmietli akceptovat V anglicku som chodila aj na strednu no ziaden odbor som nestudovala len anglictinu a matematiku 3 roky to bolo povinne
Ten cas a tak som mohla studovat odbor ale
Bohuzial som nezacala zacala som pracovat
Potom som si urobila kurz customer service.
Netusim ci vobec nieco podobne existuje na Slovensku bolo mi povedane ze nie takze toto mam ukoncene a potom nic zase praca.
Vsetko som mala prelozene do slovenskeho jazyka nic nebolo postacujuce.
Na slovensku som dokoncila 5 rocnik do 6 rocnika si spominam som vobec nechodila v roku 2006 sme odisli do UK mozno mi nebudete verit no rok a cca 2 mesiace som cakala na Volne miesto aby ma vobec zobrali na skolu a to ze som rok sedela doma nikoho nezaujimalo takze som nastupila hned do 8 rocnika teda v 7 som bola par mesiacov len s tym ze neriesili ziadne predmety umna a u cudzincov ale hlavne anglicky jazyk. Takze takto to fungovalo v tej dobe ze
V podstate sa snazili najprv naucit deti anglicky kedze nemali ziadne pomocne sili ktore vedeli rozpravat aj inym
Jazykom ako anglickym a potom akceptovali ze sa deti budu ucit aj ine predmety
Takze ja v podstate na Slovensku nemam co predlozit zo zakladky anglicky jazyk ?? Samozrejme ze to nieje postacujuce ucivo v UK predtym a na slovensku sa neda ani len porovnat.
Teraz ale
Je to
Uz uplne ine moj brat pracuje v skole zo slovenskymi detmi venuje sa im vysvetluje preklada atd.. teraz to uz maju chvalabohu doriesene ako tak aby sa deti vedeli zaradit do kolektivu.

Takze takto asi ze neviem kde zacat ja ako 25 rocna si mam Od zaciatku robim zakladnu? 😂😂🙈🙈 alebo teda pokracovat v tom 6 rocniku??? 🤷‍♀️
Lebo ja v podstate zakladku mam
No nie na Sk takze zrejme sa to tak aj berie ze na sk nemam ziadne vzdelanie a nebudem vam
Klamat vazne hrozny ponizujuci pocit v Uk som to tak nevnimala pri otazke ake mam vzdelanie som vedela co mam povedat a aj ked nic moc no nieco som
Tam mala a tu?? Nemam
Nic

kittykat22
14. apr 2020

@macekovam ake je dnes kriterium na dokoncenie ZS? 😅 som dlho prec, tak viem ze my sme mali len vysvedcenie. Co by potrebovala - skusku?

kittykat22
14. apr 2020

@jazlyn ty mas GCSE nie? Ako, ze nic nemas. Ake mas papiere? Ja som bola prijata na americku univerzitu s maturitou zo Slovenska. Nemozes ty ist na SR na medzinarodnu UNI alebo aspon strednu skolu?

deti95060810
14. apr 2020

komunikovať s nejakou tetou na úrovni okresného úradu isto nestačí. Pani evidentne nevie o danej problematike nič. Skús napísať na ministerstvo. Ak sa nebude dariť - neodpovedia - daný problém medializuj. Vtedy sa zvyknú veci pohnúť dopredu.

macekovam
14. apr 2020

@kittykat22 minimalne vysvedcenie z 9. rocnika.. sa nesmej tu niesme v zahranici.. asi je vzdelavanie o niecom inom u nas..

kittykat22
14. apr 2020

@macekovam zila som a vyrastala na slovensku, studovala v UNI v CR a UK 😀 a dobre viem ake su rozdiely 😅 Ona nutne nepotrebuje nasu ZS, staci jej nastupit na medzinarodnu strednu skolu dialkovo, kde jej uznaju GCSE.

macekovam
14. apr 2020

@kittykat22 no tak potom ano...

kittykat22
14. apr 2020

@macekovam podla mna je blbost aby u nas robila ZS. AK ma papier z anglicka, tak s nim sa musi dat u nas niekde nastupit. Ved Slovensko ma mraky medzinarodnych skol. Sice tam uz nezijem, ale co som pocula, ta medzinarodnych skol ako maku.

zarabajteraz
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
krisbar
2. máj 2020

Ja proste nechapem naco furt riesis vzdelanie ked si chces hladat pracu. Ved sprav si kvalitne CV, kde uvedies, ze si studovala a zila v UK, ze si mala skolu zameranu na EN math a hladaj si odbor, ktory ta bude bavit. Ja mam VS a robim uplne ine veci. Akceptaciu diplomu a vysvedceni potrebujes, ked chces ist studovat Univerzitu. Ak chces ist na kurzy cez UPSVR tak musis splnit podmienky prijatia do zoznamu nezamestnanych a tam im je jedno, aku skolu si studovala. Ved kolko je ludi zo socialne vylucenych skupin bez ukoncenej ZS a su evidovani ako nezamestnani.
Ja mam len pocit, ze hladas vyhovorky, namiesto moznosti.
A este otazka....preco si chces robit kurzy cez UPSVR, preco si nenajst pracu a to je 1000x lepsie ako akekolvek kurzy.

pieksamaki
2. máj 2020

@jazlyn
Skor si postav otazku co by si v akej oblasti chcela robit a podla tohonsi dokoncis vzdelanie....
Tieto medzinarodne prepojenia medzi ststmi su len formalne...vsetko to zavisi od toho aku pracu kde chces robit a co mas v zivotopise.
Skolu si dokoncis kvoli maturite....ale su tvoje schopnosti...dovzdelavame sa cely zivot....aj kurzy su len o tom ze sa podla potreby menia.
Co ta bavi?aka praca?