Nemám šťastie na robotu

kaktusik7777
19. máj 2023

Krásny dníček prajem 🙂
Idem rovno k veci bude sa to týkať práce. Dúfam že niesom jediná. Dávam to sem lebo sa cítim teraz tak bezradne. Nechcem znieť zúfalo ale je to ťažké. Asi najhoršie obdobie je práve teraz :D júpi :D nuž dobre tak bude sa to týkať práce. Ja neviem ale nemám šťastie na roboty. Prečo? Tak keď ma prepustili nie kvôli mne že som ja urobila niečo zlé ale kvôli hromadnému prepuštaniu. Co sa dá pochopiť. A stalo sa mi to zase. Pracovala som tam krátko už som si na prácu zvykla. A slo mi to fajn 🙂 ale čo čert nechcel prepustili ma kvôli tomu ze som tam bola navyše. Z dňa na deň. Bola to pekná rána. Hoci má prepustili trochu nefer z ich strany. Pretože po mne prišiel chalan ktorý tam robil 2 týždne a jeho si nechali. Ja som tam bola oveľa dlhšie ako on. Navyše mám prax. Nechali si ho tam preto lebo ma tam rodinu. Tak fajn život ide ďalej. Dala som si 10 žiadosti. Z toho sa mi o zvali dvaja. Dneska mi jeden z nich oznámil ze zeny neberú, a ta druha firma ze výroba ide na 60% a nikoho neprimaju. Neviem ci ja som urobila zlý dojem alebo co nechápem. Niesom ani stará som mladý človek. Na pohovor idem vždy včas slušne oblečená. Ale nevzdávam sa to nie. Pokračujem ďalej len, len neviem či to mam len ja alebo to pociťujú viacery v tomtopociťujú to viacery ohľadom. Práce ze. Je. To. Náročnejšie..

teleskop
19. máj 2023

ked som si hladala kedysis pred dvads rokmi pracu poslala som stovky ziadosti, a bola na asi sedemdes, pohovoroch,,,,ked som si otvorila podnikanie poslala som stovky emailov ked som si hladala klientov, neviem ci to nejde uz do tisicok....

teleskop
19. máj 2023

bola dvadsattri percentna nezamenestnanost

domkakvet
19. máj 2023

@kaktusik7777 tak skoro nikto si nenajde hned pracu, treba posielat vela zivotopisov, az na depku a neskor sa praca najde.

silvike
19. máj 2023

@kaktusik7777 Ja to poviem takto. Si stastna zena, ked si mas kam poslat zivotopis. Ja otvaram den co den Profesiu a veru, ani len nemam kam ziadost poslat :/

katkaseiner
20. máj 2023

Som v podobnej situácii, len teda po 12 rokoch ma zasiahlo hromadné prepúšťanie. Poslaných mám cca 20 žiadosti, bola som 2x na pohovore. Nezufaj, všetko sa vyjasní, hlavne teraz sa ukľudní lebo ide leto, aj recruiterka budú mať voľno - takže držme si navzájom palce

leska123
27. máj 2023

som v podobnej situacii a uz ma naozaj zacina chytat zufalstvo a ze ci je naozaj chyba vo mne alebo ja uz neviem 😄 mam 23 rokov a hladam si pracu uz pomaly 8 mesiacov, za tych 8 mesicov som nasla akurat tak brigadu aby bolo aspon nieco ale chcem normalnu pracu na plny uvazok, za ten cas som poslala minimalne 50 a viac zivotopisov bola na XY pohovoroch a odpoved mi pride vzdy iba ze uprednostnili inych kandidatov 🙂 viem ze mam malo skusenosti ale hlasila som sa aj na pozicie v ktorych som mala skusenosti, no aj tak vybrali inych a to som sa uz hlasila aj na rozne stáže aby som ziskala viacej skusenosti a aj tak neuspesne 🙂 viem ze nie som dement som normalna mlada baba vystupujem uplne normalne proste vsetko. Naozaj neviem, ako vlastne ma mlady clovek nabrat skusenosti, ked mu nikde nedaju ani len sancu.

dancingqueen321
29. apr 2024

@silvike detto, za posledny rok som minimalne na 100 pozicii poslala CV, kde som mala pohovory, tak vysledok: “rozhodli sme sa uprednostnit interneho kandidata”, alebo “zial, minuly tyzden nam prisiel uz seniornejsi kandidat, ktory mal uz skusenosti na tej a tej urovni”, alebo “rozhodli sme sa pre ineho kandidata” s tym, ze dalsi den vycapia ten isty inzerat znovu a znova hladaju… akoze :D nechapem… kde je ten kandidat pre ktoreho sa rozhodli? :Dpotom evidujem firmy, ktore 2-3 roky dookola vycapuju tie iste pozicie na linkedin, profesiu a ked im posle clovek CV tak bud aa neozvu alebo sa opakuje scenar, ze po 1-3 kolach pohovorov reakcia typu vybrali ineho, a znovu je to dalsi den na profesii :D asi im nikto nie je dost dobry. Ja som v Kosiciach a tu veru vo fachu ani nemam kam poslat CV. 3,5 firmy, kde su pozicie v mojom obore, aj to za mizerne platy a poziadavky pomaly ako na directora :D mam rodinu, neviem si predstavit stahovanie za pracou do BA sama… a 100% HO uz asi nikde nie je okrem 2 firiem, kde som uz pracovala