Nemám rada firemné akcie

16. júl 2022

Kazdy rok chodime 2x rocne na vikendove akcie. Vzdy mame nejaky sportovy program bud lezenie po skalach,turistika,cyklotura a podobne.vecer sedime a popija sa a drista. Mna to taaak nebavi. Sme mensi kolektiv,ked poviem,ze nejdem je z toho velke halo. Znie to mozno hlupo,no ja chodim do prace pracovat a nie si budovat kamaratsva. Vychadzame vsetci dobre,ale netuzim travit s kolegami este aj vylety. Okrem tohto sef casto organizuje rodinne vylety a to vacsinou nejdem,ja si chcem po svojom travit svoj volny cas. Nechcem nic riesit len si trochu ponadavat,lebo ked to pred niekym spomeniem vsetci hikaju,ake je to super chodit na taketo akcie. My odmeny nedostavame a takto sa nam sef revanzuje,ale uprimne radsej nech nam da odmeny,toto kludne ozeliem.

melanta
16. júl 2022

Malé firmy sú často o tom, že tí ľudia sú ako jedna rodina. Nie je to nijak výnimočné. Osobne som toho názoru, že v takejto firme má robiť človek, ktorí to cíti rovnako. A u vás to zrejme tak funguje, keď ostatným to vyhovuje, iba tebe nie. Čiže môžeš odísť a ísť pracovať niekam, kde sa ľudia mimo práce nestretávajú a kde tím nečaká, že budeš súčasťou ich firemnej rodiny. Možno drsné slová, ale pracuješ tam predsa dobrovoľne. Keď ti nevyhovuje štýl riadenia firmy, tak proste odíď. A čo sa týka odmien, toto je forma odmeny. Finančnú odmenu nie je povinný zamestnávateľ dať. Ostatným to vyhovuje, tebe nie. Odíď keď ti to vadí. Snáď niekto nebude riadiť firmu podľa tvojho vkusu.

autor
16. júl 2022

@melanta co ma styl riadenia s ich ozran party? V praci som spokojna,preco by som ju mala menit. Z akeho dovodu nemozu respektovat aj oni mna,ze nebudem chodit na kazdu akciu? Pri podpise zmluvy mi nikto nepovedal,ze sa musim zucastnovat ich akcii. Mam aj svoj zivot a rodinu,ktorej chcem venovat cas.

melanta
16. júl 2022

Ale veď zúčastňovať sa nemusíš. Nie si povinná. Len potom akceptuj, že k tomu majú kolegovia reči. Ak si otvoríš vlastnú firmu, môžeš si nastoliť firemnú kultúru akú chceš. Pokiaľ si niekde zamestnaná, tak to vo firme bude fungovať tak ako chce majiteľ. Snáď sa teraz nezmení firma kvôli tebe.

melanta
16. júl 2022

Mimochodom, ja som taktiež nikdy nemala rada firemné akcie a vyhýbala som sa im, takže tomu rozumiem. Ale môj názor, ktorý ti píšem vychádza z objektívneho pohľadu manažéra a headhuntera. Takto to proste je.

queen_mary
16. júl 2022

Ja tiez neznasam tieto premotivovane sportove vikendy pracovne. Ale zasa neozeliem veceru a pivko s kolegami 🙂 pri sportovych dlhsich vikendovych akciach vacsinou po oznameni terminu zhiknem, ze ved vtedy mame oslavu 😅

yollanda
16. júl 2022

Aj ja som ten typ. S nikým nič. Raz som v práci odmietala chodiť na kavicky, obedy a neviem čo. Samozrejme som bola terčom ohováračiek

yollanda
16. júl 2022

Ja by som sa výhovorka. Raz svadba, raz oslava, raz stretavka.

mandzula
16. júl 2022

Tak bud pojdes a nebude halo, alebo nepojdes a bude halo, vyber si. Co ine s tym chces robit? Si vo firme s urcitymi pravidlami, hoci nepisanymi, tak ich bud akceptuj, alebo hladaj taku, kde budes mat svaty pokoj.

aurora33
16. júl 2022

Tiež takéto akcie veľmi nemusím, ale dvakrát ročne by som to prežila 🙂

cervenaruza123
16. júl 2022

Ja toto tiez neznasam. Teraz su v mode vselijake teambuildingy a vylety a kadeco. Tak clovek je s kolegami spolu v praci, skoro vacsinu casu. A este s nimi ma pravidelne travit vylety, vikendy a kadejake akcie... Ja aj na vylet chcem ist radsej konecne s rodinou vlastnou, ked mam konecne nejaky cas a nie zase s kolegami. S vlastnou mamkou mam problem sa stretnut, lebo tiez maju same akcie z prace... Povinne nepovinne. Vsimli sme si, ze vela ludi sa vlastne nudi a nema ani s kym travit volny cas, tak su aj radi. Zeny s dospelymi detmi maju casto deti v zahranici, vnucata este nemaju, muzovi sa po vyletoch a akciach nechce, tak su nadsene, ze mozu ist s kolegami. Vela ludi chce aj vypadnut od rodin a oddychnut si od partnerov ci deti. Lenze napriklad my sme velka rodina, mame sa radi, radi spolu travime cas, tak nam taketo firemne veci nechybaju, cas by sme radsej stravili KONECNE s rodinou a nie zase s kolegami... Asi len odmietat treba. Zvyknu si. Sak to sa neda a cely zivot cloveku preleti, deti si ani poriadne neuzije, len same povinnosti s nimi, lebo volny cas travi s kolegami... Kolegovia su ludia, s ktorymi sa stretavam, lebo s nimi robim, nie preto, ze su to moji naj priatelia. Aj ked si s mnohymi rozumiet mozem skvelo. Ale sak aj ine vztahy treba rozvijat, nielen s kolegami.

tncka
16. júl 2022

Ano,ja som z takej firmy odisla,to boli same grilovacky,vylety,bowling,golf,teambuildingy a sama blbost. Kedze to bola mala firma,bolo nas tam mozno 15 dokopy ale neskutocne ma to nebavilo. Hlavne ked mi to zabralo aj cely vikend. A to som bola mlada baba,bez rodiny.

autor
16. júl 2022

@melanta ja nepozadujem,aby sa nieco menilo. Malo by to byt dobrovolne a nie dobrovolne nasilu. Kde v zakonniku prace je napisane,ze musim chodit na firemne akcie,ktore s pracou nemaju nic spolocne

mandzula
16. júl 2022

Nikde, takze z toho vyplyva, ze tam ist nemusis. Ci ta zamestnavatel nejako nuti, vydiera, podmienuje tym nieco?

tykat
16. júl 2022

Ja som zistila ze som typ cloveka ktory si ludi spaja s miestom a je pre mna velmi tazke ist napr.na teambuildig lebo sa tam citim uplne dezorietovana. Pre mna spolupracovnici neznamenaju uvolnenie a zabavu. To je proste praca, dam si s nimi v praci kavu aj pokecame ale inak nic. Takisto by som nerada pracovala s niekym z kamaratov alebo z rodiny. Toto mam proste oddelene, vzdy su to take okruhy ludi s ktorymi sa stretavam na urcitych miestach. Napr aj pokec na nete... nemam zaujem stretnut tych ludi nazivo aj ked trebars kecame dlhsie obdobie, aj roky. Raz ci 2x som sa premohla a isla na stretko takej skupinky ale ja odtial dojdem uplne vycerpana. Nikdy viac.
Taketo akcie kde sa toto miesa su pre mna velmi vycerpavajuce.

autor
16. júl 2022

@yollanda ja sa nechcem vyhovarat,nemam rada take vyhovaracky. Ked nejdem,vzdy poviem pravdu,ze nemam chut ist a mame v plane nieco ine,co aj mame. Buduci vikend nas caka firemna akcia v Tatrach,povedala som,ze idem. Ale uz teraz mam z toho nervy. Su prazdniny,rozne akcie v okoli aj v rodine a ja budem pocuvat triachaniny kolegov.

autor
16. júl 2022

@aurora33 2x rocne su 3 dnove akcie,ale kazdy mesiac je nejaka akcia po praci niekedy aj 2x do mesiaca

melanta
16. júl 2022

Čo sem vnášaš zákonník práce? K čomu? Úplne zbytočne. Ešte raz. Povinná chodiť nie si. Ale pracuješ v malej firme, kde majiteľ akcie robí a všetci okrem teba tam žijú ako firemná rodina. Ty ale nemusíš, to nikto nikde nepíše. Ale píšem, že v takom prípade akceptuj, že je z toho haló, keď nejdeš. To si zákonníkom nemá nič spoločné. Ak sa ti to nepáči, môžeš ísť pracovať niekam, kde firemné akcie nerobia.

autor
16. júl 2022

@cervenaruza123 tak je to asi aj u nas. Niektori su rozvedeni,niektori maju nanic vztahy,tak su radi,ked vypadnu z domu. No ja svoju rodinu mam rada,mam rada svoj domov a chcem travit cas s mojimi a nie s cudzimi ludmi,ktori ten cas nemaju s kym travit. Dalsia vec vzdy sa prisposobujeme tym,co su rozvedeni,aby nemali v ten vikend deti. Ale ak niekto zadany povie,ze vtedy nemoze uz je problem,co si dovolil vymyslat,ma si to prehodit.

autor
16. júl 2022

@melanta nie som jedina,kto s tym ma problem

melanta
16. júl 2022

@mandzula nikto ju nenúti. Len evidentne všetkým to vyhovuje a tým pádom sú reči, keď ona jediná nie je spoločenská týmto spôsobom. Čo chápem, tiež to nemám rada. Ale proste s tým nič neurobí. Buď nech ide a má nervy, nech nejde ale akceptuje že sú na ňu reči alebo môže odísť. Len tu silou mocou chce autorka ísť svoje. To môže robiť čo svojej firme.

ropucha6
16. júl 2022

Ved ta nikto nenuti tam chodit. Ze budu asi reci ale neovplyvnis.

mandzula
16. júl 2022

@melanta ved presne nad tym sa pozastavujem. Nechcem, nejdem, bodka. Ja som odignorovala aj sefkine narodeniny, ked ma nasrala. Dva dni z toho bolo halo a potom prisla ina senzacia, ale ja som bola spokojna, nazor inych mi bol ukradnuty.

melanta
16. júl 2022

Pozri, ja ťa chápem, nemám rada akcie a na väčšinu som nechodila, keď som ešte fungovala ako zamestnanec. Mne by toto vo firme vadilo a ja by som v takom prostredí ani nerobila. Dávno by som odišla. Ty odísť nechceš, tak potom sa na to vyser s prepáčením a proste zakaždým povedz nie a hotovo. Prečo si to tak berieš? Proste všetky akcie ignoruj a hotovo. Nedávaj na to energiu.

aurora33
16. júl 2022

Tak to už je iné, ja som myslela, že dvakrát ročne len tá víkendovka. Toto by mi riadne vadilo. A ostatní sú s tým ok?

petamich
16. júl 2022

nechapem kde je problem - povinne to nie je - chcem idem, nechcem nejdem, bez vyhovoriek bez vsetkeho a bodka 🙂

ja naopak som typ, ktory na take akcie chodi rad, zopar mojich kolegov je aj mojich velmi dobrych priatelov (ked sme boli rok v zahranici na projekte a nikoho ineho tam clovek nema, tak sa z kolegov casto stanu kamarati, obzvlast ak sme si sadli) a rada vyuzijem prilezitost byt s nimi 1-2x do roka takto na vikend - ale mam x kolegov co sa na take akcie tesi a x kolegov, ktori ich ignoruju 🤷‍♀️ vybavene a nech si myslia co chcu

3009
16. júl 2022

Ja som voľakedy robila tiež štátnej správe a tam tiež šéfstvo pravidelne 2x do roka vymýšlalo akože 3 -4 dňové školenia v Tatrách, ale to bolo len aby určití ľudia si urobili turistiku a rôzne výlety, večer alkoholové akcie a tí ostatní sa nudili alebo nadávali načo tam išli. Spočiatku to bolo akože povinné, ale potom sa to zmenilo, kto chcel išiel a kto nie normálne chodil cez prac. dni do roboty. Ja som to neznášala, takže som sa potom tešila ak som tam nemusela chodiť.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lija22
16. júl 2022

inac toto je taky bulshit nedat odmeny resp minut ich na tieto teambuildingove sracky. tiez smeto takto mali. nechodila som. ja neviem v ktorom vesmire zamestnanec prijmevradsej vylet ako peniaz do ruky

dominika0081
17. júl 2022

Toto ja riešim už X rokov a stále je to rovnaké. Teambuilding = moje výhovorky, nasilu dovolenky aby som sa tomu vyhla, vo firme som potom za outsidera lebo som nespoločenska 🙄 Tento rok ma to čaká v septembri opäť, teambuildingu som sa vyhla s tým že ma nútiť nemôžu tak si vymysleli služobnú cestu (prehliadku našej výroby). Ta je vraj povinná a zúčastniť sa musím. Takže kôli hodinovej prehliadke musím cestovať vlakom hore dole od domu 4 hodiny. Nie že by ma to zabilo ale nenávidím keď mi na silu niekto organizuje čas. Hádam som dospelá, mám dieťa, rodinu a rozhodujem sa sama kde kedy budem. Strašne nervy mám na to a úplne chápem každého kto sa týchto firemných bludov odmieta zúčastňovať.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz