Nemám nárok na materskú. Mám ísť na úrad práce?

jablonka222
26. okt 2010

ahoj vie mi niekto poradit pred koncom zmluvy som isla marodit 25.10.2010mi doktorka ukoncila marodku a dala ma na matersku ale nemam odpracovanych 270dni tak na matersku nemam narok rodicovsky dostanem az po porode neviem ci mam ist na urad alebo co mam vlasne robyt kde sa mam zaradit do porodu kto bude za mna platit nemocenske neviem co mam robyt z uradu ma poslali do socialnej zo socialnej na urad je to zlozite uz som unavena stych nasich zakonou

andzi
27. okt 2010

Ach jo...ten pravopis... ☹ ☹ ☹
No ale k veci: ak si už vypísaná na materskej dovolenke, tak sa nemusíš hlásiť nikde, len si zanesieš na Sociálnu poisťovňu žiadosť o materské, ktoré ti vypísal lekár. Ak ti nárok nevznikne, Sociálna poisťovňa rozhodne, že nárok sa ti nepriznáva a na základe tohto rozhodnutia si potom uplatníš nárok na rodičovský príspevok. Nemocenské poistenie za teba nebude platiť nikto, ak nie si zamestnaná.

moncicatko19
27. okt 2010

no ja som mala taky isty problem ☹ neboj to plati urad alebo socialka 😉 no ale davaj si pozor na chyby pracovnikov socialnej postovne 🙄 🙄 🙄 mne schvalila socialka narok na materske no ale to bola ta CHYBA nemala som odpracovane 270 dni.ale aj tak mi to vyplatili za jeden mesiac... no ale potom prisiel ten zlom ze mi nechodila materska tak som zavolala na soc.poist.a povedali mi ze nemam narok lebo nemam odpracovane 270 dni tak to odomna vymahali aby som to vratila ze sa stala chyba na soc.poistovni ☹ ☹ no ale som sa odvolala a nevratila som im nic ani fuka lebo to nebola moja chyba ale chyba pracovnicky soc poistovne tak to musela uhradit ona namiesto mna 😝 😝 😝 TAK SI DAVAJ POZOR A RACEJ DVA KRAT MERAT A RAZ STRYHAT A POBEHAJ SI ABY SI SA NEDOSTALA DO PROBLEMU 😉 😉 😉